Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (74)

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Přiznám se, že jsem šel do kina s mírným skepticismem, odstupem a nejistotou. Na film jsem se ale i těšil, o čemž svědčí to, že jsem byl na půlnoční premiéře. Hned na úvod si mě však získal hlavní hrdina, který byl správným způsobem vyšinutý a přesně takového jsem si ho představoval. Všechna fantastická zvířata byla bezvadná a opravdu kouzelnická. Největší sympatie si u mě získal Hrabal, který byl opravdu roztomilý a scény s ním byly velmi vtipné a veselé. Celkové vyznění filmu bylo hodně dobré a je vidět, že kouzelnický svět má stále co nabídnout i bez nejznámějších kouzelníků. Ty dokázali nahradit nové postavy v čele s Mlokem Scamanderem a Jacobem Kowalskim. Na film jsem se koukal občas se zatajeným dechem a film mě hodně mile překvapil. Už se začínám těšit na pokračování. :-)

plakát

Doktor Strange (2016) 

Hodbě dobrý film od Marvelu. Je úplně jiný ve smyslu stylu a celkového vyznění či dojmu oproti ostatním Marvel filmů (aspoň teda podle mě). A to je jenom dobře. Jinak ohybání prostoru, času, věcí a života je opravdu zajímavé a hlavně skvěle graficky a filmově provedeno. Opravdu je film špica a aspiruje v mém žebříčku na pozici nejlepšího Marvel filmu.

plakát

Anthropoid (2016) 

Film je velmi zdařilé dílo. Když se na to podíváme jiným úhlem pohledu, mohl z toho být paskvil, ale chvála Bohu se tak nestalo. V první řadě musím pochválit výpravu, protože české a česko-německé texty jsou všechny správně a i tam kde mají být. Doba a místo je díky tomu zachyceno skvěle. Dobré jsou i detaily, kdy šifrovací kniha parašutistů je v češtině (při luštění zprávy je však škoda, že text zprávy je anglický a ne český). Také je dobře, že všechny postavy vyslovují česká jména a názvy česky! Nepoangličťuji je, Josef je prostě Josef a ne Joseph, Marie je Marie a ne Mary, prostě ctí česká jména a jejich výslovnost a to je dobře. Také se mi líbí, že filmaři neházejí diváka do příběhu rovnýma nohama, ale je uveden do děje pomocí několika vět a faktů a na konci je také dovětek událostí ve stejném duchu. Sice se filmaři neubránili poupravení některých faktů a událostí, zřejmě aby byl film zajímavější v oněch místech, ale jinak kostra příběhu a většina událostí se drží faktů. Opravdu velmi dobré filmové dílo u kterého nechybí napětí a také i ta akce.

plakát

Pan Dokonalý (2015) 

Hodně praštěné? Tak to je v tomto případě ještě slabé slovo! Ale vtipem film přímo srší! :-D

plakát

Želvy Ninja 2 (2016) 

Úvod už máme za sebou díky jedničce, díky tomu se z dvojky stává super jízda, které nechybí nic! Opravdu nic, ani z želví mitologie jí opravdu nic nechybí! Kromě želv, Třísky a Trhače tu narazíme na Baxtra Stockmana, Kranga, Technodrom, ale hlavně na Rocksteadyho a Bebopa! Ti dva jsou ve filmu fakt řízci a svou náturou vnáší do filmu něco extra. Trhač byl trochu upozaděn, ale to vůbec nevadí. Krang byl správně odporný a se svým robotem fakt hustý. A Stockman byl taky bezva, svou náturou i svým zjevem. Opravdu tomuhle filmu nechybělo opravdu nic a z kina jsem odcházel nadšen!!!

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Za mě je film naprostá pecka!!! Trochu jsem se toho bál a moc jsem toho nečekal, ale reálie ze hry ve filmu nechybí a film je opravdu super! :-D

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Musím se přiznat, že jsem byl z filmu zprvu v rozpacích, protože to nebyla taková bomba či pecka jako předchozí Marvel filmy, ale posledních 45 minut (po nástupu Spider Mana) začaly postavy skvěle hláškovat a film dostal skvělý spád a začala to být ta správná komiksová jízda. Nakonec z filmu zklamaný nejsem a nové postavy mají grády a i ty staré mají své opodstatnění. A hlášky v poslední zmiňované části fakt nemají chybu. ;)

plakát

Orel Eddie (2016) 

Přiznám se, že už jsem dlouho neviděl film, který by mě tak nadchnul a pohltil jako tento. Nechal jsem se unášet filmem od začátku až do konce. Film byl fakt skvělý a při skocích jsem se přistihnul, že jsem hlavnímu hrdinovi držel palce. A nesmím opomenout fantastický soundtrack! Film fakt pecka! Kdybych mohl, tak dám 10*.

plakát

Pat a Mat ve filmu (2016) 

Když jsem šel do kina, tak jsem byl hodně zvědavý, jaký dokázali autoři vymyslet příběh, který by vydržel a zabavil na 80 minut. Nakonec se z toho vyklubal film, složený z několika příběhů - jakoby víc večerníčků dohromady. Nakonec jsem byl za to rád, protože ten dlouhý příběh si nedovedu představit. Takto to mělo spád a sršelo nápady a vtipy. Asi už jsem na Pata a Mata starej a koukám se na jejich počínání pragmaticky, ale když jsem se dokázal od toho odprostit, tak jsem se velmi dobře bavil! :-) Od třetího příběhu není žádný díl slabý a člověk nevěřícně kroutí hlavou nad nápady a eskapádami naší dvojice a dobře se u toho zároveň směje. :-) Musím ještě vyzdvihnout hudební doprovod, protože přináší starou známou melodii a dochucuje ji novými tóny a je z toho velmi chytlavá hudba. ;-) Je to starý dobrý Pat a Mat jako dřív, a to je dobře! A je to... :-D

plakát

Kung Fu Panda 3 (2016) 

Tak tu máme v pořadí již třetí Pandu a odvážím se říct, že dokonce tu nejlepší! Říkám si, jak je to možné, že dokáží udělat filmy, které jsou ve své podstatě stále o tom samém, ale zároveň každý úplně jiný. Třetí Panda byla fakt skvělá a zdálo se mi, že dokonce nejvíce sršela vtipem, a to je opravdu kumšt. Za mě jasný palec nahoru a kdyby to šlo, tak 6*. :-D