Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Poslední recenze (116)

plakát

Dexter - Nová krev (2021) (série) 

Představte si, že po letech potkáte svou bývalou holku ze střední a i přes to, že ke konci jste se nerozcházeli zrovna v nejlepším, rozhodnete se opět zažehnout plamen lásky. Jdete spolu na procházku parkem, pak večeři, kino a nakonec skončíte u ní na bytě. No a když spolu ležíte v posteli a říkáte si jak je všechno růžový, zajedete ji rukou do kalhotek... a zjistíte že si nechala přišít péro. Tak nějak jsem se cítil při sledování Nové Krve. Po tragické osmé sérii už Dexter mohl překvapit jedině pozitivně, a to se také stalo, sice je nová řada plná nesmyslů a scénaristických berliček, ale když si člověk užívá návrat svého oblíbeného sériového vraha, tak přehlédne leccos, stejně tak jako nesympatického jednadvacetiletého cápka, co hraje týnejdžra, navíc pečlivě vybraného aby se vůbec nepodobal Dexterovi ani Ritě. Bohužel celý tenhle restart zabijí finále, konkrétně zhruba posledních patnáct minut, které mi ovšem tak hnulo žlučí a zkazilo zážitek, že ze soldních pěti hvězd se sotva udržel na čtyřech. SPOJLER ALERT! To Dexter zapomněl že umí člověka omráčit, jak to zamlada dělal každou chvíli? To opravdu Harrison otočil o 180 stupňů bez toho aby si aspoň poslechl celou verzi toho co se stalo místo toho aby na místě zastřelil svého otce? To si Dexter opravdu myslel že nechat se zabít rukou vlastního syna je ideální výchovná lekce? Radší měli fakt zůstat u té terapie. Takhle jsem si tedy konec televizní legendy nepředstavoval, o promarněné šanci o shledání s Batistou nebo alespoň konfrontaci s Angelou o zabití Kurta ani nemluvím. Smutné.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Na Jacka jsem se těšil jako malý vyšinutý magor Jarda už od prvního traileru, tenhle Trierův mix Teda Bundyho a Bořka Stavitele sliboval prvotřídní úchylárnu, vedle které by Hannibal jen tiše sedět a šoupal nohama, i když mu doma kolikrát říkali že se s jídlem nehraje. Těšil jsem se tolik že jsem vydržel nekoukat se na normální verzi a počkal si na režisérský sestřih, protože ty dvě minuty navíc budou zcela určitě pro film zásadní a když dal Lars do necenzurované Nymfomanky regulérní porno, tady třeba mohl někoho doopravdy nechat zabít (mimochodem tímto děkuji Americké filmové asociaci za její užasná pravidla, díky kterým se do kin dostala "jen" eRková verze, vážím si vašeho úsilí za zachování křesťanských hodnot, teď všichni fakani co to uvidí budou sice stejně poznamenaní na celý život, ale o trošičku míň). No a když jsem se konečně dočkal, tak jsem... zklamán. Co se mi líbilo byl samotný Jack a vývoj jeho charakteru, zvlášť musím vyzdvihnout scény kdy se kvůli OCD několikrát vrací na místo činu a vyobrazení jeho závislosti na zabíjení. Samotných mordů zase tolik nebylo, ale když už, tak stály za to, zvlášť rodinný piknik na mýtince. Verge a pointa jeho postavy byla také zajímavá. Co se mi líbilo už míň byla jistá šablonovitost, ačkoliv byl každý incident odlišný, ve finále pokaždé Jack někoho odkrouhl, Verge poznamenal že to není hezké někoho vraždit, Jack nahodil jedno z klasických Trierovských přirovnání, na což Verge odvětil že je magor a takhle to vynásobte pětkrát. Dále pak epilog, ani ne tak jeho podstata (kterou možná znalci literatury, konkrétně té italské renesanční, od začátku tušili) ale spíš nevyužitý potenciál, když naskočily titulky, jediné co mě napadlo bylo "To je všecho?!?". Pořád je to ale dobrý film, řekl bych Trierův nejlepší, tak proč jen 3*? Protože kdo viděl trailer, viděl skoro celý film. To že dnes se snaží studia nalákat na film tím, že do ukázek nastrkají VŠECHNY zajímavé scény je jedna věc, ale u Jacka zašli ještě dál, protože se trailer skládá vyloženě ze spoilerů. V jedné scéně to vypadalo že na Jacka už spadla klec, ale já jen seděl se značně znuděným výrazem a v duchu si říkal proč to tak natahujou když stejně vím jak to dopadne. Takže i když to není úplně fér, musím tu jednu hvězdu srazit ale hlavně se musím přestat dívat na trailery jak je vidět. EDIT: opravdu to není fér a u opětovného shlédnutí nasranost mizí, tak zvedám na čtyři

plakát

Raw (2016) 

Jako psychologický horor o vyléčené vegetariánce to mohlo být docela dobré, jen kdyby se celá škola neskládala z úchylných psychopatů, takže její pošahanost zas až tolik nevyčnívala a fakt, že od nějaké desáté minuty film připomíná 120 dnů Sodomy tomu taky moc nepomáhá. No a závěr to zazdil úplně.

Poslední hodnocení (2 865)

John Wick: Kapitola 4 (2023)

31.05.2023

Renfield (2023)

03.05.2023

The Graham Norton Show (2007) (pořad)

07.02.2023

Barbar (2022)

27.10.2022

Halloween končí (2022)

odpad! 25.10.2022

Spider-Man: Bez domova (2021)

24.10.2022

Assassin's Creed: Ascendance (2010)

18.10.2022

Assassin's Creed: Embers (2011)

18.10.2022

Spider-Man: Daleko od domova (2019)

27.09.2022

Reklama