Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (32)

plakát

Caligula - vláda šílence (2004) (TV film) 

Dokument, který zaujal především vynikající ukázkou malířského a sochařského umění vztahujícího se k tématu. Naopak, nesmělý pokus o rehabilitaci krutovládce pohnutým dětstvím vyzněl nepřesvědčivě.

plakát

Postel (1998) odpad!

Dvakrát do téže řeky nevstoupíš. Tato vyumělkovaná slátanina Freuda, Kafky a napodobeniny geniálních snímků ala nova vlna 60tých let se nepovedla.

plakát

Muž v pozadí (1995) (seriál) 

Velice zdařilá adaptace Zweigovy monografie. Fr.Němec zahrál Fouchého výborně a Háša dobře vystihl složitost povahy jednoho z největších politických chameleónů a machiavelistů v dějinách.

plakát

Maškary (1991) (koncert) 

S Karlem Krylem odešel prorok a zrcadlo svědomí . A to je škoda, protože hrozí, že budem opět rýt držkou v zemi pro jiné modly.

plakát

Zloději času (1981) 

Rádoby na určitých místech filozofické, přitom je to hrozná kravina...

plakát

Strom na dřeváky (1978) 

Olmi natočil výsostný, duchovně laděný film. Je omylem těch, kteří si myslí, že jde o oslavu člověčenství nebo něčeho takového. Ze snímku přímo dýchá hluboké náboženské zakotvení prostých venkovanů, ve kterém dokáží snášet svoji bídu, výhazov z domova, těžkou práci .Dojemně působí rozdíl mezi duchovně založeným sedlákem a rozbouřeným proletářským davem ve scéně milánských revolučních ulic.

plakát

Já, Claudius (1976) (seriál) 

Jde o velice zdařilou adaptaci Gravesova románu, který si námět vypůjčil od Seutonia. Vše je věrné, až na vylepšení Claudiova povahového profilu/což už je problém románu/ coby zachránce Říma. Podle Seutonia si se svými předchozími kolegy-císaři příliš nezadal.

plakát

Vražda na večeři (1976) 

Skvělý námět, skvělé obsazení, ale provedení bylo pro mne velikým zklamáním...