Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Signál z neznáma (2014) 

Ve filmu funguje prakticky všechno kromě scénáře, který mění film ve sled samoúčelných, biď někdy zajímavých scén završených "překvapivým" zakončením, které v kontextu filmu moc smyslu nedává. Při sledování se mi mnohokrát stalo, že jsem chápal jak na mě scéna má působit, ale tvůrce prostě neměl dost zkušeností/talentu aby ve mě kýžený pocit vyvolal. Škoda promrhané příležitosti.

plakát

Kronika mutantů (2008) 

Herci přehrávají a trousí rádoby drsné hlášky. Efekty jsou průměrné nebo vyloženě špatné a se světem mutant chronicles to má vážně společné jen jméno.

plakát

Kiss Kiss Bang Bang (2005) 

Příjemně ukecané, docela nápadité, obuje se do pár klišé a troška povedené akce na závěr.

plakát

Torchwood (2006) (seriál) 

Ze začátku to vypadalo jenom jako něco co se chce přiživit na úspěchu doctora Who. Jenže pak se ukáže, že se tenhle kousek vydává úplně jinou cestou. Torchwood je drsný, syrový a dovoluje si věci, které by v americkém seriálu rozhodně neprošly. Pracovníci torchwoodu nejsou jenom neustále se usmívající figurky které hýří hláškami a navzájem se ironizují. Jsou to opravdoví lidé s vlastními touhami, cíly, slabostmi a tajemstvími. Žádná harmonická spolupráce bez námitek se nekoná. Členové týmu si nadávají, rvou se a v některých situacích po sobě i střílí. Odpadají i věčné americké happyendy. Tady to většinou končí v krvi a slzách. Samotné příběhy jednotlivých dílů jsou jen lehký nadprůměr, ale interakce hlavní pětice hrdinů je to co vynáší Torchwood vysoko nad běžnou seriálovou produkci.

plakát

Bionická žena (2007) (seriál) 

Ze začátku to vypadalo docela slibně, ale serál dojíždí na závažné logické díry a mizernou bojovou choreografii. Ať radši remakeujou bionickýho muže.

plakát

Ďáblův sluha (2007) (seriál) 

Docela dobý nápad, zpracování už trochu pokulhává. Konverzační humor vydařený, ale všichni jsme čekali víc..připadá mi, že serál upadl do strašného steroetypu, za díl jednu duši šup do pekla, trochu se posunout v soukromém životě a šmitec. Nashledanou za týden...

plakát

Denní hlídka (2006) 

Oproti prvnímu dílu mi denní hlídka připadala jako slepenec samoučelných scén natočených jen proto aby rusové ukázali svoje spiciální efekty. Oproti velmi dobře promyšleným knihám je scénář chvílemi až idiotský. Hlavního hrdinu degraduje z přemýšlivého mága který se snaží odhalit plány šéfů hlídek na potácejícího se opilce, který většinu filmu ani neví co dělá.

plakát

Casshern: První samuraj nového věku (2004) 

Film je natočený podle anime seriálu Shinzō Ningen Kyashān, v překladu Neo-Human Casshern, z roku 1973 a na první pohled zaujme úchvatným vizuální zpracováním. Zvěsti o anime natočeném s živými herci jsou protentokrát zcela na místě. Barevné orgie nejsou naštěstí jediným důvodem proč tenhle kousek shlédnout. Poměrně komplexní příběh s několika dějovými odbočkami, zajímavými postavami a nehappy endovým zakončením vás vtáhne do sebe a bojové scény, i když jich není mnoho,jsou natočené skutečně úchvatně. Režisér navíc ve filmu varuje před klasickými tématy jako je nesmylnost války a strach lidí ze všeho odlišného. Dávám čtyři hvězdičky a troufám si říct, že víc než zasloužené.

plakát

Bojová akademie (2006) (pořad) 

Výborný dokument, který určitě stojí za zhlédnutí. Celý je sice postavený na efekt a má strach říci cokoli negativního aby neurazil účinkující, ale je to docela chytré, dobře se na to kouklá a hlavně je to poprvé co bylo něco takového natočeno na úrovni. Ještě možná bych měl výtku k "žebříčkování chladných zbraní" které mi přijde jako nesmysl.