Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

The Thinning: New World Order (2018) 

Děcka v USA se nudí, protože koruna jim dává zabrat a nutí je být doma a nepoflakovat se bezcílně pochybnými ulicemi. No a protože je nežádoucí, aby se teenageři "přeorientovali" na čínskou filmovou kulturu (protože na Čínu je nějaká koruna krátká a tudíž se tam natáčí "o sto devět"), tak si filmaři řekli, budem muset rychle "něco" natočit, abychom jim zamázli hubu. No a tak vznikl tento počin s nádechem sci-fična (no... scifi... kdyby tam nepadla věta "co bys chtěl - je přece rok 2040" tak by to v podstatě ani nikdo nepoznal, protože moc "vyspělých" technologií tam vidět nebylo), který má tak trochu politický podtext. A aby guláš byl dostatečný, taxe tam namíchá extrakt "koncentráku pro mladistvé". Mišmaš je dokonán a dítka se můžou přilepit ke svým monitorům, protože akce střídá akci. Co na tom, že mnoho scén postrádá logiku... to přece amík neřeší ;-) na to nejsou namotány v jejich mozcích patřičné závity :-) Nicméně - kola jsou roztočena a konec věští pokračování...

plakát

Possessor (2020) 

Tak filmů na ovládnutí mysli jiných osob bylo natočeno celkem dost (Scanners, Gammer, Inception...atd), které jsou spíše jako akční a dynamické a pak je tu Possessor. Celkem klidná podívaná. Jenže - rozdíl je "ovládat" ženu ženou a nebo muže ženou... Zde se to trochu "nepovedlo" a... výsledek nedal na sebe dlouho čekat ;-) Jenom ten úplný konec byl nějak -zamotaný-, což jsem teda nějak nepobral.. asi jako ten název. Až pan Google mi poradil "co to znamená" ;-) Otázka je, zda mi "někdo" taky poradí, co za pointu má ten konec. Námět to špatný nebyl, ale celkem se to vleklo a málem jsem u toho usnul, protože i hudba byla taková "spací". Myslím, že zítra si už na toto dílo asi nevzpomenu.

plakát

Nezměrnost noci (2019) 

Tak podle popisu od C0r0nera se mělo jednat od "něco" co mělo změnit jejich město a budoucnost. No.. nejenže to nezměnilo žádné městečko (až na ony hlavní protagonisty), ale navíc ten konec je takový hooodně zvláštní. (ostatně je dobře, že ta "zpovykaná" 12letá holčina s tím "investigativním" reportérem/hlasatelem/DJem z velmi lokálního rádia -zmizeli-). Mít doma takovouhle dceru, tak jí asi prodám do otroctví :-)) Tahle by "šílela" i z klíštěte natož z COVIDu. Zajímavé jsou okolnosti: tak v 50tých letech asi i US armáda měla dostatečnou techniku, aby tuto "záhadu" objasnila. "cosi" se objevilo zrovinka v den, kdy 99,7% všech obyvatel městečka šli na nějaký oblastní basket.zápas který se konal v místní tělocvičně. Každopádně... byl to "divný" film. Hodnocení: zmatečnost *****; akce **; napětí **. Nakonec jsem po rozvaze dal spíše pod průměr, protože nemám rád násilně "naroubované" zbytečně pasáže (černoch volající do rádia) a když se s odstupem pár minut nad tím dílkem zamyslím, tak zas takový terno to nebylo, nebot jsem dílo sledoval na dvakrát (což u sci-fi / misteria běžně nedělám)

plakát

Zlatá horda (2019) 

Bulo, nebulo.. jeden ukrajinský bochatýr alá statečné srdce, kterak se nesmířil s porobením svého vesnického lidu od jakéhosi nezvaného pána vélkomožného s jakýmsi "papírem" (od koho? - nevíme), opravnujícího se nazývat pánem kraje. A aby toho nebylo málo, do děje se zamotá mongolská ármy, jejíž vrchní otylost sama - chán sulejmán hodlá podmanit si jak pána vélkomožného tak prostý lid včetně bochatýra. Samozřejmě všechno nakonec dobře dopadne a dvě hodiny jsou pryč. No... špatné to nebylo, sice 70% filmu se tam spíše žvanilo o ničem, ale ta závěrčná dvacetiminutovka nebyla k zahození. Nicméně několik "otázek" by k filmu bylo ;-) třeba - proč posílal pán vélkomožny spát svou dcerunku, když bylo pomalu odpoledne?? , nebo k čemu na konci filmu tam byly ty koňové a kdo teda ukradl tu orlici - rusové Mongolům, nebo naopak? A ve finále "kritiky" - to se musí už i východ -opičit- po amících, těmi "plamenně motivačnými plky typu "budeme bojovat, je to naše povinnost, bojujeme za vesnici, ženy, dítka, slunný zítřek nás všech...atd ??

plakát

Proximity (2020) 

Přesně jak napsal BlackHood.. začalo to nadějně. Bohužel pak to sklouzlo na teenageerovskou kravinu, kdy hlavní protagonista "našel lásku" (stejně tak -postiženou-), pak to bylo o zdlouhavém cestování až nakonec to skončilo pěknou infantilitou pro "jednoduché" jedince. Je mrzuté, že v dnešní době se už nedá najít kvalitní sci-fi příběh. Všude je takový potenciál, ale jak dojdou "nápady" co dál, tak se to tam plácá, jen aby to nějak skončilo. Že mezi tím jsou šílený nesmysly a kopance (např. to sledování?? ) - to přece není postatné. Průměrné amíkovské dítko nezajímá logika. Stačí, že jeho vrstevník je coool protože umí něco cooool a že tam mají cooool zbraně a všichni agenti jsou mooooc drsní. Škoda - mohlo z toho něco být...

plakát

Romulus a Remus: První král (2019) 

Nebýt některých velmi realistických momentů (téměř přeseknutí nohy, probodutí mečem / šípem) tak bych šel asi o stupínek níže. Naštěstí zde alespon byli všici protagonisté dostatečně špinaví, takže bych jim jak dobu tak podmínkami žití v dané době celkem věřil. Nicméně otázky by se i zde našli (kdo onoho neštěstníka visícího na stromě vlastně zabil?), proč se vesničani rozutekli do temného lesa (po incidentu s "králem"), když věděli, že v lese není zrovna bezpečno a proč vlastně mnišku "král" uvázal ke stromu? ...jinak celkem děj roztáhlý (vše se odehrávalo v lese) a konec.. tak nějak to zakončit museli. Bohužel mě vůbec nikdo s hlavních protagonistů neoslovil, takže mi celkem bylo jedno "rozuzlení". Na jedno kouknutí (když teda nic v TV nedávají) to ale stačí.

plakát

Vyproštění (2020) 

Proč to ti amíci dělají?? Paxe jeden nemůže divit, že recenzenti srážejí hodnocení... Film o nájemném žoldákovi, který jde na xyTou misi, protože nemaje na slepice. Cílem je zachránit indického klučinu tamního velmomafiána, kterýho (toho klučinu samozřejmě ;-)) nechá unést (pro změnu) bangládéžský velkomafián. Celkem film (i přes zvýšenou stopáž) svižně odsejpal, gerojec kosil co mu kulky stačili a pak byl konec... který tu slušnou střílečku "zazdil". Nejenže se závěrečná scéna poněkud "protáhla" (na někoho se snad čekalo??? ano - čekalo... ), ale navíc došlo ke konci k zcela nesmyslnému iracionálnímu jednání hlavního protagonisty. Z tohoto důvodu -1* z původně 4 udělených (na 5 to zase tak světoborné nebylo)

plakát

Překladatelé (2019) 

Tak nejdřív jsem tomu chtěl dát maximálně 2*, ale za půlkou došlo k celkem zajímavému obratu a konec - ten byl pomalu nečekán ;-) Ano - z prvu celkem nuda, ale... právě proto je evropská tvorba pro nás záživnější, než prvoplánově odvíjející americké blocbustery, které MUSÍ pro tamního diváka být přímočaré, lehce uchopitelné a především - polopaticky vysvětlené (včetně závěrečné pointy). A zde bylo opět jasně ukázáno, že se Francie opět nemá za co stydět. Nicméně - jsou zde jisté (dalo by se řícit až neuvěřitelné) "náhody" a načasování, které srážejí jinak brilantní podívanou. (skrytý mikrofon v košili; přesné načasování e-mailů/SMSek; "štít" o 300 stránek...atd). Takže recenzista musí být nepodjatý a proto - průměr za tři to jistí ;-) PS: Sara Giraudeau měla výraz, jako by TO zrovna nedostala (či ještě více - jí TO uteklo a ani si toho nevšimla :-)))

plakát

Behind You (2020) 

No žádná sláva pane Ránda... Sice něco tam duchařilo, ale... mělo to celkem velkéééé trhliny v příběhu. První "pokus" o vymítání ducha z těla ven sice vyšel, ale duchcá pak poletovalo v baráku. Závěr byl poměrně nesmyslný, bo tetka sice skapala, ale co??? najednou bylo po duchcá??? divný, divný ;-) A co ta policie?? kdo tu zavolal... No nic... jak píše kolega - na jedno zkouknutí ano, ale zítra se TO z hlavy vypaří, jako onen duchcá z těla.