Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

Örök tél (2018) 

Tak opět po dleší době skvělý naturalisticko-syrový evropský film ze stalinistického KL. Je vidět, že to jde i bez zbytečného přehrávaného patriotismu, bez plamenných řečí a dalších "zlehčování" (tucet špinavců atd) pobytu v lágeru tak jako tomu je u těch emerických velkofilmů. Zde krásně vykreslena ta určitá beznaděj, syrovost, kruté podmínky, které se s nikým (a to včetně "hlídačů", kteří tam asi taky nebyly zrovna rádi) nemazlily. Jeden by sice mohl namítat, že takový Mauthausen, nebo Brikenau byly o dost horší (co do přežití) KL, ale zde zase -vraždila- zima a pocit beznaděje, že fakt není na tý Sibiři kam utéct, bo nejbližší dača je 200km daleko a beztak by Madárnemzét lidem nikdo nerozumněl - naopak by je ještě (rádi) udali příšlušnému stalinstapu atd... Závěr byl pro hlavní protagonistku těžký, ale konečné rozhodnutí bylo jasné. (sice nechápu, PROČ by to jako nešlo, když sice Madarsko bylo v CCCP sféře vlivu, ale ti, co přistoupili na německé občanství, tak stejnak asi byly "odvezeni" do nově vznikající DDR.

plakát

Stáhni a zemřeš (2019) 

Tak tu máme variaci na Nezvratný osud, tentokráte našroubovaný na "neřest dnešní doby" - aplikaci v telefonu. Svým způsobem koukatelné, ale je nutno přiznat, že "ukončení životní linky" je zde celkem odfláknuté (narozdíl od již zmíněného Nezvratného osudu), což může být dáno možná nižším rozpočtem, či nižší mírou nápaditosti scénaristy. Navíc zde si "zubatá" přijde na své bezohledu na možné překážky (t..j. ikdyby se daná obět měla schovat do zabetonovaného kvádru, tak beztak se k ní nějak dostane). Nicméně, byly zde zajímavé "světlé chvilky" jako hacknutí appky, nebo excentrický kněz řešíc ochranný pentagram primalexem a solí, za což si tu jednu malou hvězdu zaslouží. Chválihodná je délka, ale závěr (2.0 - modří už vědí) bylo spíše komické.... avšak chápu, že "nějaká pointa" zde musela být.

plakát

Blíženec (2019) 

Tak tu máme Nepřítele státu, pak mladšího nepřítele státu a v poslední minutě filmu nejmladšího nepřítele státu.... Pomalu jsem s připravoval na titulky, kdy na mě vybafne batolící se nepřítel státu s bazookou, které nehne ani brvou ikdyby by mu měl hořet jeho oblíbený dudlík :-) No... něco podobného jsme už tu měli ale to bylo s primabaletkou Vandámem a nebylo to drama, ale sci-fi - navíc tomu už bude tak 20let nazad. Takže v podstatě nic nového. Nicméně - stále toto "Smitoviště" bylo lepší než to sci-fi dílko co natočil se svým (že by skutečným) synkem. Nicméně průměr tomu zůstal už jen díky absenci jakékoliv silnější brutality (zřejmě, aby TO nenarušilo morální vývoj emerické omladiny, která při létajících nožičkách a ručičkách mohla spolknout celej kýbl popkornu najednou a pak by teprve v kině nastal horror :-)

plakát

Čarovný kamínek (2019) (TV film) 

Čo to bolo??? Československá pohádka nevídaných rozměrů avšak poplatný současné pomýlené době. Ekoterrorismus byl... jako by Avatarovi vypadl z Eywy. Ani nevim jak to skončilo... Myslím, že asi po třetím reklamním bloku jsem to přepl ... někam... ;-)

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Opět zase dílo pro konzumního diváka československé televízie pro období vánoc (no... "něco" přece tahle tzv. nezávisle závislá televize musí vyprodukovat, aby si obhájila těch 16mil.kč vybraných na výpalném od nediváků-diváků, ne??), které opět zdárně ukázalo českému diváku (záměrně nepíši - celému světu, protože TOHLE svět vůbec, ale vůbec nezajímá), že dnešní filmaři neumějí natočit pořádkou pohádku.... Jooo kde ty zlaté časy socialistických pohádek jsou.. Za posledních 27let od pádu totality jsem viděl snad jen pouze dvě pohádky, které se tak nějak alespon přibližovaly dřívější kvalitě a to: Anděl Páně a Princezna ze mlejna... Ale to bylo... bylo a hned tak něco nebude ;-) Loni "kraloval" ve stupidních pohádkách Kouzelník Žito a před tímto "skvostem" další skvost - Slíbená princezna.... Obé k pláči. A co TOHLE??? Taxe na to podívejme: Táta a paní z Ulice předvádí jak by se neměli chovat rodiče chalana, zvaného Hloupý Honza... (on totiž, abyste rozumněli - není hloupý, ale trapný... ale to zřejmě tvůrci neměli v plánu... No stalo se. Dále tu máme velitele královské gardy alá Gestapáka Hanze, no a na konec královského "rádce" v podání M.Ebena, který se na tuto roli vůbec, ale vůbec nehodil (spíše by tam sednul Nárožný, nebo Sobota, aby to byla sranda), protože -sranda- v jeho podání je taková...no...křečovitá (teda světlé vyjímky tam byly jako třeba v kočáře...ale těch bylo méně než šafránu) Jak tak nějak děj šel, měl jsem pocit, že je úplně, ale úplně jedno jak TO celé dopadne, protože jsem nakonec nefandil ani jedné straně. Herecké výkony byly silně podprůměrné, hudba takisto. A vůbec??? jak to vlastně dopadlo??? Asi si to budu muset ze záznamu oživit.... teda, pokud vůbec někdy budu mít na TO náladu ;-) Takže hodnocení - dvě, ale přemýšlel jsem dloooouho zda dvě......... a ten drak byl kde???

plakát

Code 8 (2019) 

Bylo nebylo jedno emerické městečko, kde byli lidé se "schopnostmi" a pak ti ostatní... X-meni byli zlí, poldové hodní a mezi tím několik megadronů a robotických pomocníků policie.... teda, oni tam byli i hodní X-meni, ale ti nebyly pro daný příběh důležití a "mihli" se tam jen na chvíli - tedy krom jednoho, kterému umírala milovaná máti na nekontrolovatelnost své schopnosti - mrazit. Bohužel i přes veškerou snahu nakonec také zmrzla, tudíž se dá říct, že vyjímečně film od veliké louže nekončil happyednem. Jako jednohubka na každodenní podvečer to je použitelné, nicméně nic extra, kvuli čemuž by druhý den o tom divák vzpomínal tu není. Takový klasický Netflixový film na večer: nenadchne, ale neurazí. PS: to už je nějaká "norma", že se MUSÍ do filmu "nacpat" alespon jeden asiat?? (nic proti asiatům, ale tenhle tam byl vyloženě -naroubovanej-)

plakát

Cosmos (2019) 

Nebudu se opakovat - ano, i tři bratři v triku udělají dobré divadlo :-) Jako... sci-fíčko o "nejsme ve vesmíru sami" s celkem nízkým rozpočtem to úplně špatné nebylo. Je sice pravda, že v dvouhodinovém dílku je mnoho zbytečných keců nepodstatných a absence jich by nikomu nevadila, avšak pak by metráž byla zase neúměrně krátká :-) Pak je tady (samozřejmě z důvodu navázání dramatična) mnoho nelogických "detailů" a technických přešlapů (př: proč měli pořád rozsvícené světlomety na autě? "cosi" na nízké orbitě a nikdo to nezaznamenal?? Data se "jen tak" vymažou a to dokonce i z pamětových modulů nezapojených?? Které rádio stanice asi tak vysílají kolem 1Ghz... atd . atd) No... nicméně, s přeskakováním nepodstatných blábolů se to shlédnout dalo, ale myslím, že zítra už si na tento snímek ani nevzpomenu (a to včetně toho muslima, který tam byl jen do počtu, nebot to tam tak muselo být).... protože StarWars čeká :-)

plakát

Jumanji: Další level (2019) 

Ne a ne... vůbec mě to nebavilo. Srandu jsem v podstatě nepochopil a občas se (při různých záměnách/změnách postav) přestával orientovat. Navíc je to strašně ukecaný a v 70% se tam rozebírají nepodstatné kraviny. Snažil jsem tomu dát víc šancí, ale po scéně s velbloudy jsem to vypnul (ano přátelé - žádný KINO, ale torrent!! jako bych věděl, že za víc než 15min internetu to nebude mít vyšší cenu). Jsem zvědav na další "novinku" v podobě ne tak vzdáleném žánru (ono je od fantasy ke sci-fi celkem malý krůček ;-)) a ikdyž počítám, že "nové" StarWars budou mít obdobnou délku, tak snad nebudu muset učinit totéž co zde a film dokoukám celý. PS: doufám, že další Jumanji už nebude...

plakát

Pokoj (2019) 

Zajímavý námět ;-) ale já Vám nevím... Moc se tam "hraje" na pravidla, ale ta poslední minuta filmu se toho nějak nedržela :-) ...ikdyž je fakt, že "nějaka" pointa tam být musela. Každopádně bydlet v takovém domě by muselo být skvělé, pokud - pokud by se člověk zdržel "unáhlených" situací. Vždy mít napaměti, že dané místo navštívit pouze střízliv a v dobrém rozpoložení a už vůůbec tam nejít spát :-)))

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Proč mám takový divný pocit, že ačkoliv jsem film neviděl, tak za 5min od začátku filmu už mi bylo jasné: KDO, CO, PROČ a jak film bude probíhat (a to celkem v přesném sledu). Bohužel tento námět velmi nápadně připomíná film s N.Cagem (taky přijde o "dceru" a taky přijde vendeta), takže v podstatě nic nového. Navíc je v dnešní době množství obdobných námětů velký problém najít "něco" z čeho by byl divák PAF (eng. wow). Je fakt, že narozdíl od prvního Ramba, zde je celkem polopaticky divákovi předestřeno, co bude za dalších 10min, takže v podstatě stačí mezi akčními scénami tu jít na toaletu, tam zase použít "kouzelné tlačítko FF", nebot zbytečných španělských výkeců (výplně) je tam dost a dost. No a nakonec pak si "vychutnáme" něco jako -Sám doma- , ovšem pro dospěláky, takže to nelze moc jako komedii brát, nicméně (když už tam ty tunely budoval, tak se to přece nějak využít musí :-)) ta závěrečná desetiminutovka akčního děje není na "osmdesátníka" Stalloneho vůbec zlá ;-) Taková trochu terminátorsko/Ivanovská, ale...budiž ;-) I zde bylo hodně dopředu jasné jak to celé dopadne. Jen se tak trochu bojím co na nás "vyleze" za ty tři roky, kdy má vyjít další Rambo :-) jen aby to nedopadlo tak neštastně jako v tom letošním Terminátorovi.