Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 288)

plakát

Zloději zelených koní (2016) 

Minulo mě téma, zpracování i obsazení. Na můj vkus až příliš mnoho neherců a těch pár herců nemělo co hrát. Film ve mě vzbudil především netečnost a lhostejnost. K ději, k postavám, k "tajemství", k rozuzlení "příběhu".

plakát

Moonlight (2016) 

Moonlight je dobrý film, ale film roku? To asi zase ne... Vyzdvihl bych hlavně tři věci - fantastický herecký výkon Mahershaly Aliho, skvělou hudbu a úžasnou kameru. Barry Jenkins odvedl skvělou práci. Není to ale film pro české diváky, což se viditelně projevuje na zdejším hodnocení (65 % vs. 7,8 na imdb, to už je slušný rozdíl).

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Scénář není výjimečný, celkově Danny Boyle hrozně těží z kultovní jedničky, ale film mě bavil. Drží si solidní tempo, opírá se o výborný hudební doprovod, pomáhá si dobrými herci a nabídne několik humorných scének (nejlepší jsou asi hudební vystoupení a setkání na záchodě).

plakát

Lion (2016) 

Chvílemi je film lehce za hranou co se týče patosu a kýče, ale jinak se mi líbil. Zaujme příběhem podle skutečné události, rozdělením na dvě odlišné poloviny, hereckým obsazením (Dev Patel v jiné herecké poloze), dobrou kamerou i hudbou.

plakát

Lovingovi (2016) 

Na csfd ne úplně doceněný film, možná už je tematika boje proti rasismu v poslední době poněkud ohraná. Ale zrovna Jeff Nichols tohle téma ve filmu Loving uchopil docela zdařile. Citlivě a precizně zpracováno, Ruth Negga v životní roli, výborný Michael Shannon jako reportér.

plakát

Mlčení (2016) 

Andrew Garfield nečekaně dobrý, líbila se mi výprava, na rozdíl od většiny tuzemských historických filmů při sledování Mlčení divák uvěří, že se děj odehrává v 17. století. Po řemeslné stránce velmi dobrá práce, neokoukané téma, má to hloubku, dobře obsazené, ale ta stopáž... Tuze dlouhá...

plakát

Skrytá čísla (2016) 

Docela příjemné překvapení. Na základě tématu, trailerů a popisu děje jsem čekal typický schematický a předvídatelný snímek "amerického" ražení, což se sice v mnoha ohledech splnilo, ale bylo to padané stravitelnou a zábavnou formou. K dobru bych přičetl i sympatické obsazení (Octavia Spencer, Kevin Costner a zatím neokoukaní Janelle Monáe, Taraji P. Henson a Mahershala Ali) a na čtyři hvězdy to stačí.

plakát

Oscar 2017 (2017) (pořad) 

Hudební čísla měla větší potenciál, především s ohledem na nominace La La Landu. Celkově jsem čekal (nebo bych si alespoň přál) větší drive. Jimmy Kimmel mě v roli moderátora vyloženě nezklamal, ale ani nenadchnul, pár vtipů se mu povedlo, ale celkově zůstal dost za očekáváním. Nepomohli mu letos moc ani účinkující herci (ať již nominovaní nebo ti, kteří předávali ceny), ničím zvláštním moji pozornost nezaujali. Úplně mě minula scénka s kolemj(e)doucími návštěvníky. Více se dalo pracovat s představením nominovaných (filmů i tvůrců), čekal bych v tomto od tvůrců show mnohem větší inovaci. Kaňkou na ceremoniálu jsou i organizační selhání - přehled těch, kteří nás (ne)opustili nebo vyhlášení ceny pro vítězný film.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Nový svět (2016) (epizoda) 

Zklamání. Varuji před spoilery. Na délku filmu chybí větší množství akce. Veškerý děj je v závěrečné třetině prvního dílu fixován na jeden most.. :-( Příběh se bohužel odchyluje od knižní předlohy ještě více než filmy z 60. let. Vadilo mi hodně obtížně stravitelných přešlapů (submisivní a přestárlý Old Shatterhand, Nšo-či jako šamanka, příliš šablonovitý záporák Rattler, Apači jako prérijní indiáni, noční přepad s pochodněmi - wtf - odkdy takhle indiáni útočili?). Srovnání s filmy z 60. let to nesnese, když se oprostím od srovnávání, tak je to stěží průměrný dobrodružný film televizního ražení.