Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (141)

Cesta zpátky

Cesta zpátky (2020)

Jack Cunningham (Ben Affleck) je bývalá středoškolská hvězda v basketbalu. Hraní ale dávno nechal a nyní se živí jako stavební dělník. Většinu svého času tráví v baru. Když nepije tam, pije doma nebo v práci. S manželkou (Janina Gavankar) žijí už rok odděleně, s rodinou udržuje jen minimální kontakt. Když dostává nečekanou nabídku trénovat na místní střední škole basketbalové mužstvo, které už dlouho pro nikoho není soupeřem, je to možná jeho poslední šance na návrat do skutečného života.

Seirei no moribito - Tabidači

Seirei no moribito - Tabidači (2007) (epizoda)

Císař je zpraven o zrození vodního ducha a o tom, že princ je na cestě do paláce. Šuga se neochotně chystá splnit poslední císařův rozkaz zlikvidovat nyní již nežádoucí Balsu, ale ta najde nečekané zastánce. Čagum je neúprosně postaven před svůj úkol vést císařství Jogo k nové budoucnosti. Čekají ho vladařské povinnosti. Balsa, Tanda a Torogai jsou slavnostně dekorováni oceněním za přispění k záchraně prince, ale raději by se ještě setkali s Čagumem…

Seirei no moribito - Utage

Seirei no moribito - Utage (2007) (epizoda)

Balsa s lovci spěchají povzbuzeni úspěchem a vybaveni květy sig salui k Sahnanu, skutečnému slavnostnímu místu. Zraněný Tanda je následuje společně s Šugou a šamankou. Zjišťují, že vajec je více a La Lunga s útokem nečeká až do úsvitu, jak původně předpokládali. Čagum dorazil na slavnostní místo a je pronásledován La Lungou. Balsa a lovci jej vytrvale brání před útoky požíračů vajec, ale těch je stále víc a víc…

Seirei no moribito - Saigo no kibó

Seirei no moribito - Saigo no kibó (2007) (epizoda)

Čagum opouští Modré jezero a utíká do lesa, vydává se za ním Balsa s Tandou a také skupina lovců. Lovci v lese dostihnou Balsu s Tandou a chtějí konečně znát odpověď na otázku, pro je Balsa nechala naživu, když je porazila. Situace hrozí vzájemným konfliktem. Šuga šamance popisuje, co se dozvěděli z tajné knihovny, a společně přemýšlí, jak vyjmou vejce, když se jim podaří odrazit La Lungu. K jezeru zatím přispěchal Gakaiúv posel, aby Šugovi předal důležité informace ze zbývajících desek tajné knihovny… La Lunga pronásleduje prince a obránci za boje hledají způsob, jak s požíračem vajec účinně bojovat.

Seirei no moribito - Šigu Salua o otte

Seirei no moribito - Šigu Salua o otte (2007) (epizoda)

Mistr Gakai předává Šugovi cenné informace z rozluštěných desek z tajné knihovny. Šuga císařovně slibuje, že prince zachrání i za cenu vlastního života. Císařská armáda vyráží na slavnostní místo. Torogai se vrací do jeskyně a přiváží Čagumovi nové oblečení. Ten stále silněji slyší volání vejce.  To je zavede až k Modrému jezeru, kde dochází k setkání s císařskou armádou, která je připravena na boj s La Lungou. Ten se záhy objevuje…

Seirei no moribito - Mezame no Toki

Seirei no moribito - Mezame no Toki (2007) (epizoda)

Na základě vyprávění Balsy o souboji s elitními kopiníky Čagum konečně pochopí, proč Balsa přísahala, že zachrání osm životů, včetně toho jeho. Zima sílí a šamanka Torogai se vydává na cestu k horkému prameni. Čagum přijímá osobní odpovědnost za vejce, rozhodne se jej chránit a žádá Balsu, ať ho naučí bojové umění, aby se mohl ubránit útoku La Lungy. Tanda se jednoho večera konečně vysloví a dá Balse najevo své city. Vejce začíná Čaguma přitahovat do Najugu.

Seirei no moribito - Džiguro Musa

Seirei no moribito - Džiguro Musa (2007) (epizoda)

Balsa, Čagum, Tanda a Torogai nalézají vítané útočiště v málo přístupné Lovecké jeskyni. Připravují se na nastávající zimu a to je příležitost pro prince Čaguma, aby se naučil některým novým dovednostem. Při jedné příležitosti Balsa zmiňuje své dětství a následně Čagumovi vypráví příběh o její rodné zemi Kanbalu, o válečníkovi Džigurovi, který ji vychoval a naučil bojovat, a o jeho neblahém osudu.

Seirei no moribito - Kariana e

Seirei no moribito - Kariana e (2007) (epizoda)

Do jakucké vesnice Tómi vtrhnou lovci s mistrem Šugou a tvrdě požadují vydání prince. Šuga si s Torogai vymění znalosti o tom, co se má při jarní rovnodennosti stát na slavnostním místě. Šuga šamance řekne o tajné knize prvního svatého mudrce. Ta je přesvědčena, že prince dokáže nejlépe ochránit Balsa, a Šugu požádá, aby na císařském dvoře co nejdříve rozluštili tajnou knihu a našli tak způsob, jak prince zachránit.

Seirei no moribito - Chagumu tóbó

Seirei no moribito - Chagumu tóbó (2007) (epizoda)

Skupina ochránce posvátného ducha byla v Tómi vřele přivítána. Bohužel vypravěčka legend již není naživu a stařešina vesnice nikoho dalšího nepověřil. Naštěstí si něco málo z vyprávění babičky pamatuje dívka Nimka. Princ Čagum se od ní dozvěděl o svém krutém osudu. Balsa, Tanda a Torogai se marně snaží zjistit, jak lze zastavit La Lungu. Postupně ale dávají dohromady střípky z legend a získávají větší přehled o tom, co se v osudný den na slavnostním místě má stát. Zjišťují, že situace je mnohem komplikovanější, než se zdálo. Balsa je rozhodnuta nenechat Čaguma za žádných okolností zemřít, ten ale už dále nedokáže snášet tíhu svého osudu a rozhodne se Balsu opustit.

Seirei no moribito - Inišie no mura

Seirei no moribito - Inišie no mura (2007) (epizoda)

Balsa, Čagum a Tanda se opět shledávají s šamankou Torogai- Vědí, že lovci jsou jim v patách, a vyrážejí proto bez odkladu na cestu do Tómi. Princ Čagum je zasažen zprávou o smrti staršího bratra a chce se vrátit zpět do císařského paláce. K jeho velké nevoli to Balsa odmítá dovolit. Lovci se společně s mistrem Šugou snaží vyvodit, kam mají Balsa s princem namířeno.

Seirei no moribito - Suiša moju

Seirei no moribito - Suiša moju (2007) (epizoda)

Lovci sledují Tóju, který je tak nevědomky přivede ke starému mlýnu. Balsa shání oblečení pro Čaguma a chvíli ho nechá samotného. Dochází k nečekanému setkání a princ Čagum se dovídá o smrti svého staršího bratra. Balsa však neústupně trvá na svém slibu chránit prince, který dala jeho matce. Tója musí využít veškerý svůj důvtip, aby se dostal z nepříjemné situace a neusnadnil lovcům pronásledování Balsy a prince.

Seirei no moribito - Tada Hitasura ni

Seirei no moribito - Tada Hitasura ni (2007) (epizoda)

Šuga a skupina lovců získávají důkazy o tom, že princ Čagum v důsledku pádu do rokle nezemřel. Mon si vyčítá, že princovu smrt neověřil již tehdy. Šuga se teprve nyní dozvídá o smrti nemocného prince Saguma. Seznamuje lovce, nejvyšší Svatost i císaře s chybou v oficiální historii založení. Žádá císaře, aby mu byl svěřen úkol naleznout prince Čaguma. Balsa s Čagumem a Tandou se začínají připravovat na cestu do Tómi.

Seirei no moribito - Jósecu

Seirei no moribito - Jósecu (2007) (epizoda)

Šuga proniká hlouběji do vědomostí o vodním duchovi, již začíná chápat souvislosti mezi vodním duchem, zrozením vejce a znakem sucha. Je odhodlán dokázat, že princ Čagum je stále naživu. Torogai sdělí Balse a Tandovi informace o slavnostním místě, neblahé zprávy o La Lunze a krutém osudu ochránce posvátného ducha. Již také ví, že mají čas do jarní rovnodennosti. Tandu napadne, že Jakuové z vesnice Tómi by mohli znát staré legendy, v nichž by mohli naleznout odpovědi na některé otázky.

Seirei no moribito - Musubime

Seirei no moribito - Musubime (2007) (epizoda)

Šamanka Torogai od vodního lidu zjišťuje další informace o vejci, které zpochybňují oficiální historii založení Nového císařství Jogo. Zajímá ji osud ochránce posvátného ducha a dozvídá se o záhadném stvoření s názvem La Lunga. Také Šugovi již dochází, že oficiální historie založení zřejmě nebude zcela založena na skutečnosti. Dál tak na vlastní pěst usiluje o rozluštění tajné knihy, aby se dozvěděl pravdu.

Seirei no moribito - Hito de Naku, Tora de Naku

Seirei no moribito - Hito de Naku, Tora de Naku (2007) (epizoda)

Obavy Balsy se bohužel potvrdily a je jí tak doručen vzkaz od válečníka Kalba, který s ní má z minulosti nevyřízené účty. Balsa chce záležitost vyřešit smírně, protože nestojí o žádné problémy a nechce již nikoho zabít, ale Kalbo je zatvrzelý a touží po pomstě. Vymyslí záludnou taktiku, jak donutit Balsu k boji. Balsa se tak setkává s učitelkou, která jí vypráví příběh o válečníkovi, který se stal tygrem…

Seirei no moribito - Gešimacuri

Seirei no moribito - Gešimacuri (2007) (epizoda)

Chystají se slavnosti letního slunovratu a Čagum a jeho kamarádi jsou trénovat populární bojové umění zvané ruča, ve kterém se na slavnostech zápasí. Setkávají se se sebevědomým mladíkem z Rota, který v zápase porazí Čagumova kamaráda a následně urazí císařskou rodinu z Joga. To si Čagum nenechá líbit a vyzve drzého mladíka na zápas. Čagum se ptá Balsy, jak by mohl svého protivníka porazit, ta mu ale účast na slavnosti rázně zakazuje, protože je tam příliš mnoho lidí a někdo by je mohl poznat.

Seirei no moribito - Hanazake o Tanda ni

Seirei no moribito - Hanazake o Tanda ni (2007) (epizoda)

Tója propadá zoufalství, jeho Saja souhlasila se sňatkem a opustila ho. To však ještě neví, že ve skutečnosti „ztratila duši“ a leží bez známky života u léčitele Tandy. Šamanka Torogai není přítomna, a tak se Tanda rozhoduje pro odvážný a velmi riskantní čin - pošle svoji duši na onen svět a pokusí se duši Saji přivést zpět. Balsa má obavy, že se Tanda ze světa Najugu nedokáže vrátit zpět do světa Sagu.

Seirei no moribito - Cuči to eijú

Seirei no moribito - Cuči to eijú (2007) (epizoda)

Balsa chce, aby Čagum lépe zapadl do prostředí obyčejných poddaných a naučil se, jak to ve městě chodí. Požádá proto o laskavost Tóju, který má Čagumovi ve městě dělat průvodce jako starší bratr. Tója svěřený úkol s radostí přijímá. Brzy se ukáže, že Čagum je velmi bystrý a chytrý a nebojí se postavit podvodníkům.

Seirei no moribito - Kawaki no Šuga

Seirei no moribito - Kawaki no Šuga (2007) (epizoda)

Druhá císařovna se Šugovi svěřuje, že nevěří v Čagumovu smrt. Cítí, že i on má pochybnosti. Znamení sucha stále nezmizelo, na dvoře jsou přesvědčeni, že spálením Čagumových věcí definitivně zruší kletbu vodního démona. Princ Sagum žádá, aby tento úkol byl svěřen jemu. Věštec Šuga se kvůli tomu dostává do konfliktu s Gakaiem, vychovatelem prince Saguma. Mezitím Čagum ve starém mlýně získává své první dětské kamarády.

Seirei no moribito - Katana kadži

Seirei no moribito - Katana kadži (2007) (epizoda)

Balsa si konečně nechává spravit rozbité kopí. Kovář však žádá vysvětlení událostí, o kterých se ve městě mluví, a hrozí, že Balsu prozradí dvoru. Návštěva u kováře se vyostřuje, když se objeví strážci Mon a Džin, kteří si jdou vyzvednout nové meče. Kovář vzpomíná na válečníka, pro kterého kdysi ukoval dokonalé ostří, a vypráví jim jeho neobvyklý příběh.

Reklama