Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (208)

plakát

Alaska.de (2000) 

Úplně poslední scéna filmu se mi nelíbí, takový prvoplánovitý symbolismus mě fakt nenadchnul. Ale zbytek filmu je výborná podívaná, uvěřitelná je podle mě jak zápletka, tak výkony hlavních hrdinů, kteří jsou neherci!

plakát

Albín jménem Noi (2003) 

Albín jménem Noi mě dost sebral. Pocit nepatřičnosti a výjmečnosti hlavního hrdiny divák díky skvělému scénáři , hereckému výkonu Tómase Lemarquise a častým symbolům cítí úplně bytostně. Všechny tyto skutečnosti pak způsobí, že na konci filmu se cítíte,- SPOILER-, jako by ta ledová lavina spadla nejen na blízké Noia, ale i na Vás.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Viděla jsem (zatím) prvních 8 dílů a můžu říct, že už dlouho mě nic takhle nevzalo. Herci hrají jak o život, scénář nemá chybu, atmosféra je jedinečná. Se zatajeným dechem sleduju každý nový díl..

plakát

Angel Heart (1987) 

Soukromý detektiv hledá pohřešovaného člověka tak dlouho, až se dostane do pekla sebepoznání...snímek se rozjíždí trochu pomalu, ale rozhodně stojí za to vydržet, protože zhruba od půlky začíná gradovat a konec je přímo monstrózní. Film plný strachu, krve, potu a woodoo artefaktů - mňam:))

plakát

Austin Powers: Špion, který mě vojel (1999) 

Tak tohle je trapas, přátelé! Velmi nepovedená parodie na bondovky, ale ještě víc prapodivná exhibice Mika Myerse ve 3 odpudivých rolích, hromada klišé a laciných vtípků (i když abych nekecala, stínohře s taháním věcí ze "zadku" jsem se zasmála a pak ještě asi 3x)...* dávám za veselé a barevné šedesátky a druhou za milé písničky, hmm..

plakát

Auto*Mat (2009) 

Kluk, co bydlí nad rušnou pražskou ulicí už se nemůže koukat na všechny ty nehody a soustavné utlačování chodců řidiči a tak zakládá sdružení Automat, které začíná soustavně upozorňovat na přebytek aut a následky z toho plynoucí. Upozorňuje dlouho, vášnivě, promyšleně a někdy i dost naivně, zažívá drobné úspěchy i chvíle beznaděje a u toho neustále naráží na populismus politiků, kteří na kameru slíbí cokoliv, ale jinak nezareagují ani na desátý mail... Dokument vznikal v průběhu cca 5 let a když jsem viděla tu upřímnou snahu, tak jsem jim nemohla nefandit, přestože jejich práce byla (je) často boj s větrnými mlýny. Zajímavé pasáže jsou z tuningové šou (panebože, tak vysoká hustota buranů na m2 se hned tak nevidí:)) a hodně mě rozesmál improvizující lyrik, vzdávající hold slovutné Octavii. Pokakaný Fiat, co mu pořád olupují pěnové hovínko je taky vtipný, jenom z jeho konce člověka trochu zamrazí..A na závěr nemůžu nezmínit grafiku s leitmotivem hvězdičky, která dodala dokumentu švih. Bojuj dál Automate! p.s. Zítra jedu do práce na kole, tak snad mi žádný auto nedá mat..

plakát

Bakaláři - Slivovice (1983) (epizoda) 

nic extra, jenom taková zfilmovaná anekdota - ale za mladého fousatého Donutila a tu groteskní scénu nakonec si to ty 3* určitě zaslouží...

plakát

Balzac a Švadlenka (2002) 

Můj celkový dojem z tohoto filmu je velmi silný a hezký, trochu jsem se obávala drastických scén ala pracovní tábory, ale nic takového se nekonalo. Hlavní dějovou linií je přátelství 2 chlapců a jedné dívky, které ovlivní (stejně jako život v celé horské vesnici) předčítání zakázaných francouzských klasiků. Když se ale člověk zaměří na detaily...zdálo se mi, že jednotlivé epizodky nebyly dotáhnuté do konce, prostě najednou skončily..i tak 3 a půl*

plakát

Battle Royale (2000) 

Co mě dokáže naštvat je, když si děj pěkně frčí, krev stříká, nože se blejskaj a do toho se najednou začnou plést sladkobolný dialogy - to by jeden fakt zaplakal - a ne dojetím:(. Když se ale nad tohleto povznesu ( a taky nad koncem, nad kterým se měli povznést tvůrci, ale bohužel to neudělali), tak musím říct, že sem moc spokojená:)