Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (208)

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

Nemám moc ráda filmy podobného typu - polodokumentární vhled do života vojáků bez dějové zápletky či pointy mě nikdy neoslnil. Navíc hlavní postava - neuvěřitelně lehkomyslný pyrotechnik - podle mě nebyla moc reálná..Přesto mě film dokázal zaujmout, takže něco na něm nejspíš bylo:) Celkově ale oskarové ocenění tohoto snímku vypovídá spíš o politické aktuálnosti tématu, která byla nejméně stejně tak důležitá jako kvalita filmu.

plakát

Děti noci (2008) 

No nebylo by to špatný..kdyby se tam něco dělo! Marta Issová v roli tápající osmnáctky je výborná a věřila jsem i Mádlovi toho jeho bohatýho somráka, ale to nestačí, když se vlastně děj nikam neposunuje, Ofka (Marta) se prostě pořád točí na místě, dělá chyby a špatná rozhodnutí, celé její okolí jí to pořád říká a ona není schopná ničeho jiného než pláče. Ubr (Mádl) o ni celý film neúspěšně usiluje, pořád jí zachraňuje, nakonec se kvůli ní popere..no a pak se Ofka tak poslední dvě minuty filmu začne lehce usmívat a šup! Je konec. Pro mě slabé 3 hvězdičky na smogovém nebi karlínské noci.

plakát

Vítejte v KLDR! (2008) 

Dojmy, pocity, názory, dohady - to je hlavní náplň celého dokumentu. Proniknout za vytyčenou zónu turistického pozlátka je v současné chvíli vyloučené, nebo možné jen za cenu nezměrného rizika a tak vidíme koláž pustých silnic a rozestavěných monstrhotelů, všudypřítomnou stráž, apatii domorodců a křečovité úsměvy místních průvodců, to vše zhusta komentované českou výpravou. Pozornost na sebe strhává hlavně svérázný Francouz a jeho družka, kteří se rozhodně nebojí patosu a dále parta postarších pánů z Moravy, u nichž jsem si občas říkala, jestli Kim Čong-ilovo impérium vlastně neobdivují..Takže celkově rozporuplné pocity, ale určitě stojí za to tenhle dokument vidět, už kvůli nedostatku jakýchkoliv materiálů o téhle tajemné zemi.

plakát

Občan Havel přikuluje (2009) 

No..možná ten dokument mohl být trošku kratší. Téma přikulujícího prezidenta je zajímavé, ale dost rychle se vyčerpá a pak už sledujeme mix známý z tolika jiných dokumentů o životě disidentů v totalitním státu - alibistické řeči bývalých estébáků a vzpomínky špiclovaných, směs fotek a dokumentů, to celé prokládané úryvky z hry Audience, která na základě zážitků z práce v pivovaru vznikla. Celé to na mě působilo dost roztříštěně a v druhé půlce (díky tomu) i trochu únavně. Přestože hodnotit dokument citací poslední věty z Audience by bylo moc přísné, přišlo mi, že je určen pro ty, kteří už o životě Havla něco ví - těm ale nepřinese nic moc nového. Naopak ostatní se v něm trošku ztratí...

plakát

Auto*Mat (2009) 

Kluk, co bydlí nad rušnou pražskou ulicí už se nemůže koukat na všechny ty nehody a soustavné utlačování chodců řidiči a tak zakládá sdružení Automat, které začíná soustavně upozorňovat na přebytek aut a následky z toho plynoucí. Upozorňuje dlouho, vášnivě, promyšleně a někdy i dost naivně, zažívá drobné úspěchy i chvíle beznaděje a u toho neustále naráží na populismus politiků, kteří na kameru slíbí cokoliv, ale jinak nezareagují ani na desátý mail... Dokument vznikal v průběhu cca 5 let a když jsem viděla tu upřímnou snahu, tak jsem jim nemohla nefandit, přestože jejich práce byla (je) často boj s větrnými mlýny. Zajímavé pasáže jsou z tuningové šou (panebože, tak vysoká hustota buranů na m2 se hned tak nevidí:)) a hodně mě rozesmál improvizující lyrik, vzdávající hold slovutné Octavii. Pokakaný Fiat, co mu pořád olupují pěnové hovínko je taky vtipný, jenom z jeho konce člověka trochu zamrazí..A na závěr nemůžu nezmínit grafiku s leitmotivem hvězdičky, která dodala dokumentu švih. Bojuj dál Automate! p.s. Zítra jedu do práce na kole, tak snad mi žádný auto nedá mat..

plakát

Rytmus v patách (2009) (TV film) 

Danny Smiřický. Bezstarostný floutek, který žije jen pro dívčí kouzlo a jazz a nostalgická doba jeho mládí..to je pro mě smrtelná kombinace! Líbil se mi už televizní seriál Prima sezona, krásně bezstarostný a hravý, plný letních flirtů, opětovaných i vysmívaných. O pár let později je Danny pořád stejný, jen ta doba kolem něj se změnila a už není vůbec bezstarostná, ale naopak plná strachu, vydírání, šmírování a přistřihování křídel, je to doba, kdy jsou bezstarostní lidé posíláni do vězení, odvážní emigrují a ti ostatní prostě rezignují.. Vojta Dyk mě mile překvapil, Danny mu sedí jako ušitý, Vojta Kotek docela pěkně sekundoval a Charlotka byla kouzelná. Písničky i smutný pocit mi byly v patách ještě pár dní po shlédnutí a to se počítá, takže co dodat? Za mě 5 hvězd!

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Legen -wait for it....-dary! Tak jsem na konci 3. série a kvalita je pořád stejná, ne-li lepší! To už o něčem svědčí. Hrozně se mi líbí typické zastavování obrazu, alternativní vývoje situací, návraty do minulosti...Marshmellow a Lillypad jsou podle mě nejroztomilejší pár ze všech seriálových párů a Barney? Ten je prostě awsome!

plakát

Pianista (2002) 

Film, co člověka chytne pod krkem a škrtí až do konce...Je to síla.

plakát

Lupiči paní domácí (2004) 

Gospely a paní domácí dělají pěknou atmosféru amerického jihu, ale celkem mě film moc nebavil až na pár scén, jejichž hlavní hrdinou byl téměř vždy pan Lívanec, jeho paní Horalka a jejich společné SPS:)