Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (68)

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Když dojde k první konfrontaci hlavních hrdinů a banditů, předtím, než VIN (Steve McQueen) za jízdy naskakuje na koně, je krásně vidět, jak na baru stojí 2 dózy barevných žvýkaček či bonbónů. V době, kdy se odehrává příběh snímku, nic takového nebylo.

Císařův pekař - Pekařův císař

Císařův pekař - Pekařův císař (1951)

Astrolog Tycho de Brahe (Bohuš Hradil) se ve filmu zmiňuje, že kolega Koperník má jiný názor na systém pohybu planet ve vesmíru. Podle historických análů se Tycho de Brahe narodil tři roky po Koperníkově smrti, tudíž se nikdy nemohli setkat, natož si vyměňovat nějaké názory.

Predátor 2

Predátor 2 (1990)

Ke konci filmu bojuje Mike Harrigan (Danny Glover) s Predátorem (Kevin Peter Hall) na jatkách, několikrát na něj vystřelí z brokovnice a položí ho. Poté mu sundá masku, Predátor se probere a odhodí ho. V dalším záběru, kdy Predátor rozbíjí zbraň o zem, je zřetelně vidět, že je to jen plastová atrapa.

X-Men 2

X-Men 2 (2003)

Přibližně ve 30. minutě podává Wolverine (Hugh Jackman) láhev s Dr. Pepperem Icemanovi (Shawn Ashmore), aby mu jí zchladil. Nejdřív je zcela plná, ale v dalším záběru, když si jí Iceman přebírá, je z ní už upito.

Čelisti

Čelisti (1975)

Během scény, kdy žralok napadne kaskadéra v kleci, ho napadá z boku klece, tudíž je absolutní nesmysl, aby se zaklesnul přímo na kleci a blokoval její vytažení.

Čelisti

Čelisti (1975)

Ve scéně, kdy "žralok" táhne loď, je možné si ve spodní části obrazovky všimnout velkých vln, které samozřejmě dělala druhá loď táhnoucí Orcu.

Čelisti

Čelisti (1975)

Během scény, kdy se žralok blíží k hrdinům, aby na něj mohli vystřelit první harpunu s barelem, je vidět, jak je žralok v nepřirozené poloze s hlavou nad hladinou.

Čelisti

Čelisti (1975)

Poté, co Brody (Roy Scheider) prvně uvidí žraloka a zděšený sdělí, že potřebují větší loď, vyjde Quint (Robert Shaw) z kajuty a všichni sledují, jak se k nim žralok blíží. Během toho je vidět, jak je chvílemi ploutev nad hladinou a chvílemi pod hladinou. Scéna dokazuje, že zvěsti okolo problémového modelu žraloka, který se například samovolně potápěl, jsou pravdivé.

Čelisti

Čelisti (1975)

Všechny tři barely, které Quint (Robert Shaw) na žraloka vystřelí, jsou chyceny na harpuně. 2x ho střelí do ploutve a jednou ho trefí zespoda do tlamy, ale při každém bližším záběru na žraloka není po harpunách ani památky.

Čelisti

Čelisti (1975)

Na konci filmu se Brody (Roy Scheider) snaží zahnat žraloka kopím. Během této scény je jasně vidět, že ho jím atakuje do čumáku a do horní části hlavy, ale když se žralok s kopím potápí, je zapíchnuté v tlamě.

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986)

Přibližně v 15. minutě, když Scott (Kent Lipham) wapkou zaútočí na Jasonovo kamaráda (J.W. Fails), je vidět, že má J.R. třičko každou chvíli jinak mokré.

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986)

Když se Jason (Kurt McKinney) pohádá s otcem (Timothy D. Baker) a ten začne z garáže vše vyhazovat, odhodí jen pár časopisů a dvoukloubou tyč. Poté Jasona odstrčí, strhne plakát a Jason začně utíkat pryč, ale na zemi je vidět daleko víc vyházených věcí.

Rychle a zběsile 2

Rychle a zběsile 2 (2003)

Ve scéně ke konci filmu, kdy hlavní protagonisté vykopávají poškozené čelní sklo, je vidět, že místo Paula Walkera (Brian) tam sedí kaskadér.

Rychle a zběsile 2

Rychle a zběsile 2 (2003)

Ve scéně, kdy Brian (Paul Walker) prorazí bránu, je možné vidět, jak se předek auta poškodí. Když však poté zastaví u červeného Ferrari, vůz nemá ani škrábanec.

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Když Timmonse (Robert Pastorelli) napadnou indiáni, vystřelí na něho několik šípů - do hýždí, do nohy a tři do přední části horní poloviny těla. Ovšem v oblasti hrudníku a břicha se následně objeví dohromady čtyři šípy.

Top Gun

Top Gun (1986)

Ve scéně, kdy Charlie (Kelly McGillis) nahání Mavericka (Tom Cruise) poté, co ji ignoroval, doslova prolítne křižovatkou, kde zastaví hned několik aut, včetně dvou automobilů jedoucích stejným směrem. Nicméně v následujícím záběru je tam pouze jedno auto.

Kickboxer

Kickboxer (1989)

Ve scéně, kdy Xian (Dennis Chan) posílá Kurta (Jean-Claude Van Damme) pro nákup a sděluje mu svůj požadavek, stojí v bezprostřední blízkosti svého domu, maximálně metr od něho. V dalším záběru shora poté, co se Kurt vydává na cestu, stojí oba několik metrů před domem.

Kickboxer

Kickboxer (1989)

Ve scéně, kdy vchází Kurt (Jean-Claude Van Damme) a Taylor (Haskell V. Anderson III) do restaurace, zavírá za sebou Kurt dveře a je po Taylorově pravici, kdežto v dalším záběru zblízka Kurt teprve vchází a je po Taylorovo levici.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Když se doktor snaží oživit umírajícího vojáka s poraněnou stehenní tepnou, můžeme si všimnout střídavě otevřených a zavřených očí oživovaného vojáka.

Vinnetou

Vinnetou (1963)

V úvodu filmu, když mladý Indián plivne na Santera (Mario Adorf), na něj jeden z jeho poskoků několikrát vystřelí a Santer jej povalí na zem. Obě postavy by měly dopadnout hned v blízkosti skupinky přítomných osob, v dalším záběru jsou ale samotné.

Reklama