Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor

Recenze (96)

plakát

Star Wars Povstalci (2014) (seriál) 

V porovnání s klonovými válkami slabší, ale zase se zde obeznámíme s postavami, které vidíme v populárnějším hraném seriálu Ahsoka, která mi ale bohužel také přišla slabá, možná je to zkrátka méně zajímavými charaktery.. Aspoň pro mě. Nicméně za zhlédnutí to určitě stojí. Seriál má pár velmi silných okamžiků, nejsilnější například shledání Vadera s Ahsokou. Poslední dvě série mě bavily.

plakát

Star Wars: Klonové války (2008) (seriál) 

Pokud jste fanouškem filmů a zajímá vás více do hloubky pozadí trilogií nebo jednotlivých spin-offů, tak SW Clone wars je “must see”. Nenechte se odradit tím, že je to animák, navíc se seznámíte se spoustou zajímavých postav, které poté vidíme ve filmech a protože Disney bude produkovat další a další, tak je to určitě potřeba pokud chcete porozmumět událostem postavám atd. Určitě je potom zážitek ze sledování mnohem silnější a celé vám to dá nový rozměr.

plakát

Star Wars: Klonové války - The Final Season (2020) (série) 

Až po shlédnutí klonových válek, mám jasno v tom, o čem vlastně celé Starwars je. Klonové války se odehrávají v období ve kterém se odehrávají prequel epizody, tedy |,|| a ||| - těsně před pádem republiky. Je to must see každého SW fanouška. Všechno do sebe zapadá jako puzzle. Obi Van a Anakin spolu s Ahsokou neuvěřitelně přínosní během válek, hlavně Anakin a jeho skutečně jedinečné bojové schopnosti. Konečně jsem poznala Ahsoku a to jak se její postava od začátku vyvýjí je něco úžasného a musím říct, že je jednou z top charakterú a jednou z mých nejoblíbenějších postav v celém SW univerzu, o to větší zklamání pak pro mě byl seriál Ahsoka. Clone wars mi mimo jiné překvapivě přinesl i trochu jiný pohled na řád Jediů a ne v tom zrovna nejlepším světle. V seriálu nastane několik okamžiků, které mohly ovlivnit celý průběh SW dějin a šlo většinou o nešťastné náhody, menší zaváhání nebo nedůvěra.. Nicméně bavilo mě i poznávání jiných postav, těch záporných jako Gen. Grievous, Admiral Trench, a samozřejmě Hrabě Dooku, Darth Maul nebo bounty hunters jako Cad Bane a můj oblíbený Hondo.. Nebo naopak z řad Jediů kromě populárních jako Mace Windu a Yoda mě zaujal Master Plo Koon. No je toho spoustu, ještě mi bude chvíli trvat než to vše vstřebám a poslední epizody v 7. Sérii mě teda emocionálně rosekaly..

plakát

Vánoce jako obvykle (2023) 

Nejdřív jsem si nebyla jistá jestli je to vlastně komedie a bylo to trochu netradičně pojaté, stále vypjatá atmosféra, ale od momentu kdy si Šazam přihnul to začalo solidně nabírat a fajn jsem se zasmála.

plakát

Vánoce v divočině (2019) 

Zpočátku se zdá, že je to takové to klišé. “Njůjorčanka” se ocitne sama na dovolené pro dva v Africe po tom, co jí manžel právě řekl, že už jí nemiluje. Potká tam “elephant boye”, který je neomalený a kterého zpočátku nemůže vystát… Něco na způsob 6 dní 7 nocí. Tak se to zdá, ale nakonec se z toho vyklubal velmi příjemný příběh o záchraně slonů s lehkým nádechem romantiky. Já si film pustila takzvaně “do pozadí” a protože mě to příjemně překvapil hodnotím kladně, lehce nadprůměrně.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Pro mě neskutečné zklamání, troufám si tvrdit, že Obi Wan Kenobi byl lepší. Ahsoka má snad jen vizuál jako jediné plus. Pro mě neshlédnutelná a nesplinilá má očekávání, ktérá u SW mám. Příběh, děj, postavy - nuda. Bojové scény to byl snad žert, hlavně nesympaticka postava Sabine, to byla jedna velká parodie. Z osmi epizod byly 2 fajn. Teď zrovna sjíždím všechny staré SW od začátku, abych si spravila chuť…

plakát

Ukradené Vánoce (1993) 

Čím jsem starší, tím víc si tento film užívám, vychutnávám si každý detail. Kulisy hudba, nasvícení, to vše je tak precizně zvládnuté. We can live like Jack & Sally, if you want.. neskutečně inspirativní, postavy mají duši, hudba je úžasná a celé je to zahalené do takové hřejivé temné atmosféry. Některé postavičky a místa jako od Blizzardu, trochu mi připomínaly lokace Eastern Kingdoms ze hry WoW. Já osobně ráda čerpám inspirace z Timových filmů, Nightmare before Christmas je jedním z nich.

plakát

Mastičkář (2023) 

Krása, srdce mi zaplesalo. Při sledování mi několikrát přišel na rozum film Daleko od hlučícího davu. Krásné drama od sousedů z Polska, tleskám.