Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (102)

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Serial, co vas tak vtahne do deje a vyzdima, ze si ho radsi nechcete nejakou dobu pustit znovu, protoze si musite psychicky odpocinout. Skvely! 5. serie: 130%

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Určitě jeden z nejlepších seriálů, kterému se samozřejmě také nevyhnuly horší díly vyplněné nudným plkáním. Nicméně po posledním dílu si stojím za svým hodnocením a HIMYM mi bude chybět.

plakát

Trhák (1980) 

To je prostě tak blbý, až je to skvělý. Jiné hodnocení než plný počet nepřichází v úvahu. Prostě a jednoduše, kde je duo S a S, tak je vždycky na co koukat.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Myslím, že je dobře, že se takovéto filmy točí. Lidé hrozně rychle zapomínají a díky filmu se mohou alespoň trochu vrátit do minulé zkur***é doby. Když se totiž podívám kolem sebe, tak opravdu málokdo si uvědomuje, že se máme neporovnatelně lépe, než jsme se měli za minulého režimu a to je neuvěřitelná chyba. Věřme tedy, že alespoň třeba filmy přispějí k tomu, aby se nezapomínalo tak rychle. Hodnotím pouze podle prvního dílu a i když musím uznat, že melodramatičnosti je někdy nadbytek, tak film hodnotím plným počtem hvězd. Je tam napětí, je to dojemné a nepůsobí to na mě jako klišé a splácaná blbost a toho si cením.

plakát

Ve stínu (2012) 

Velmi zdařilý film. Je pravda, že děj by mohl mít větší spád, ale konec to zase vynahradí... A hlavně je to další z filmů, který ukazuje, jaké svině bolševici byli (a stále jsou, co bychom si nalhávali). Ivan Trojan je jako vždy skvělý a i výběr Taclíka hodnotím velmi kladně, ten se na přesně takovéhle typy hodí, to samé Krobot. Prostě a jednoduše chválit by se toho dalo hodně a určitě jeden z nejlepších filmů letošního roku.

plakát

Kdyby tisíc klarinetů (1964) 

Film námětem sice velmi naivní, ale co není v ději to dohání skvělou hudbou. Šedesátá léta byla z hlediska muzíkálního něco, co se asi jen tak opakovat nebude. Matuška a spol prostě nemají konkurenci a jejich písničky jsou živé i 40 let po vydání. To si o dnešní tvorbě, při vší úctě, nemyslím.

plakát

Kinoautomat: Člověk a jeho dům (1967) 

Neviděl jsem sice originální výpravu, kdy dějem provázel přímo pan Horníček, ale na filmu jako takovém to nic nemění. Skvělý nápad, skvělé provedení. Opravdu jedna z věcí, za kterou se ve světě filmu není třeba se stydět, ba právě naopak je možné se jí pyšnit. Když ještě připočtu, že Horníček neuměl anglicky a při uvádění jednotlivých možností v USA vše odříkával jako básničku (a americké publikum to nepoznalo), tak bych klidně hodnotil i 6 hvězdičkama.

plakát

Návštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna (1970) (divadelní záznam) 

Návštěvní dny patří ke klasice českého humoru. Duo G a Š se mohou směle řadit do předních linií českých bavičů mezi Horníčka, Wericha a další. Bohužel mám pocit, že humor v zákulisí hodně stál na Grssmannovi, jinak si nedokážu vysvětlit Šimkovo počínání s Bubílkovou, které bylo vyloženě trapné. To ovšem nemá s tímto pořadem nic dělat a na kvalitě mu to rozhodně neubírá, kdo neviděl, neví, o to přichází. Grossmann se Šimkem a Cimrmany by měli býti povinnou četbou.

plakát

Na plovárně (1998) (pořad) 

Jen více takových pořadů. Marek Eben je opravdu osobnost, která se v Čechách jen tak nevidí, člověk inteligentní s nesmírným přehledem a ještě navrch s humorem. Výběr hostů také stojí za pozornost, nejsou to žádné právě vyšlé hvězdičky, kterých jsou plné první strany bulvárních médií, právě naopak, jsou to lidé, které si divák rád vyslechne a dozví se něco nového a zajímavého. Jako další plus vidím v tom, že pan Eben je schopen si pozvat zahraniční hosty a plynně s nimi konverzovat v angličtině, ve srovnání třeba s Krausem, který potřebuje překladatelku a snaží se sem tam zasmečovat rádoby vtipnou glosou, dostává pak rozhovor úplně jinou dimenzi. Například John Cleese byl na plovárně nezapomenutelný (tedy jako skoro všude).

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Po první sérii jsem byl mile překvapen, jak mě hra o trůny baví a vtáhla do děje. Každá epizoda byla prošpikovaná napětím a novými zvraty, děj byl svižný a divák si ani nestačil uvědomit, že jeden díl má hodinovou stopáž. Ve druhé sezóně mi ale přijde, že již všem trochu odchází dech, zejména Sean Bean mi tam vysloveně chybí. Ostatní hrdinové mi přijdou, až na Petera Dinklage, poměrně nevýrazní. Nicméně stále věřím, že děj ještě potřebný impuls a šťávu dostane. Pokud tomu tak opravdu bude, rád poslední hvězdičku přidám.

Ovládací panel
2 body