Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (79)

plakát

Orel přistává (1976) 

Skvělá válečná jednohubka. M. Caine jako vždy dokonalý a skvěle mu sekundují R. Duvall a především vynikající D. Pleasence jako reichsfuhrer Himmler.

plakát

Dvojka na zabití - Paní Columbová (2021) (epizoda) odpad!

Hele, mám vzkaz pro všechny ty Kodady, Moravce, Litváky, Chvály a další "umělce", nechcete se na to už konečně vys..at?

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Jelikož jsem rodilý Orlovák a důl Dukla jsem viděl z okna svého pokoje 37 let, musím uznat, že film je natočen velmi důstojně. Pár nedostatků ovšem má. A to především hrozná "ostravská" mluva pražských herců. To vážně tahalo za uši. Mimochodem na Karvinsku, se "ostravsky" nikdy nemluvilo, nýbrž takzvaně "ponašymu", čili lašsky. Ale chápu, že tohle by herci asi nezvládli a film by musel být s titulky. Jinak skvělá záležitost, klobouk dolů před D. Ondříčkem.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Seriálový klenot, který ve svém žánru bude jen stěží někdy překonán.99%

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Myslím si, že Sly zakončil sérii o Rambovi docela důstojně. A musím říct, že z jeho vzhledu šla opravdu hrůza. Solidní jatka.80%

plakát

Afrikou na pionýru (2019) 

Hodně milé překvapení. Musím říct, že na mně tenhle dokument působí více profesionálně, než trabantí cirkus. Celé je to takové hrozně pohodové, vtipné zážitky se prolínají s vážnými dramaty a kamera je opravdu fantastická. Jen tak dál. Doufám, že kluci ještě něco natočej.

plakát

Vinnetou (1963) 

"Old Shatterhandova kánoe bude děravá, jako ústa staré ženy!" Pravil Vinnetou. Tohle je klasika mého dětství a veliká nostalgie. Už jenom ty hlášky. A proto odpouštím i tu naivitu. Jo, a pokyn Vinnetua směrem k N'Ščoči byl taky kouzelný; "Šu-Kej!" :-))

plakát

Poplach v oblacích (1979) 

Připojuji se k těm, kteří jako malí pana Tau moc nemuseli, ačkoliv musím uznat, že díky západoněmecké produkci, je film i seriál na vysoké úrovni.