Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (245)

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

Člověk by už asi po tolika filmech měl být zvyklý na to, že Burton je ten typ tvůrce, co si zásadně jede svou notu a neohlíží se přitom moc na diváky. Ale tady mi to zkrátka přišlo... až moc. Je znát, že chová k Frankenweenemu velké sympatie, cože je i celkem pochopitelné, jenže udělat z původního pár minutového kraťásku víc než hodinovou záležitost... to se ukázalo být velkým oříškem i na tak velkého režiséra jako je on. Až na posledních 15 minut se ve filmu skoro nic neděje a já musím s lítostí říct, že jsem se opravdu nudila. Až poslední část filmu byla správně napínavá, akční a děsivá. Nebyla jsem schopná se dostat do děje, pořád mi něco vadilo nebo se mi prostě nezdálo. Nedokázala jsem si vypěstovat žádný vztah k postavám. Bohužel celkový dojem nezachránila ani skvělá hudba, ani správě hororová atmosféra, kterou film od začátku disponoval. Frankenweenie je podle mého mínění rozhodně jeden z horších Burtnových filmů a on má rozhodně na lepší.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Na druhého Hobita jsem se opravdu těšila, a to především kvůli vydařené jedničce. Tentokrát ale Jackson trochu přecenil své síly. Stopáž tu byla opravdu zbytečně přetažená. Spoustu scén bylo hluchých a zaváněly už i lehce nudou, na úkor trochu hektického a zmateného začátku filmu. Co se týče vizuálu, výpravy a celkově zrakových dojmů, jde opět o bezchybnou podívanou, o tom žádná (i když chvílemi film připomínal už spíš počítačovou hru). Chyběla mi ale ta lehkost, nadhled a důvtip, které mě bavily na prvním díle nejvíce. Několik opravdu vtipných scén se tu našlo a diváci v sále sebou asi i dvakrát trhli leknutím, ale nebylo to zkrátka ono. A co se týče naprosto šíleně vyumělkovaného, "kenózního" a oplácaného Legolase... o tom snad radši ani nemluvím.

plakát

Původní (2013) (seriál) 

Seriál je rozjetý slušně, uvidíme, co se z toho vyklube a jestli scénáristi velký potenciál nezazdí, jako se jim to povedlo u dalších řad kmenových TVD. Rodinku původních jsem si oblíbila, takže mi seirál vyloženě o nich rozhodně nevadí, i když mě trochu mrzí zmrazená linka Klaus+Caroline. Rozhodně vítám trochu dospělejší pojetí a odproštění se od scén typu: Miluju toho... ach ne, vlastně toho... nebo že by to byl přece jen ten první? :)

plakát

Sindibádova dobrodružství (1996) (seriál) 

Ach ta melancholie... Nedávno jsem narazila na stránku, kde několik dílů měli a byla jsem v pokušení si některý namátkou pustit, ale nakonec jsem usoudila, že si nebudu kazit hezké vzpomínky a dojmy, které jsem jako desetiletá nasbírala při sledování tohoto seriálu. Příběhy Sindibáda jsem zbožňovala a nenechala jsem si utéct ani díl. Jo, to byly časy :)

plakát

Úsvit mrtvých (2004) 

Vím, že jde v tomto žánru prakticky už o klasiku, ale... mně film nic nedal. Jsou tu zajímavé scény, vtipné scény, nechutné scény, dobré nápady, ale všechno to bylo takové (navzdory hektolitrům krve) suché. Všechno jsem zkrátka už někde viděla a Úsvit mrtvých je tak jen dalším zombie hororem, který pro mě němá nic, co by ho dostalo výš z průměru dalších desítek podobných hororů.

plakát

Plivu na váš hrob (2010) 

Tak nechutné a brutální, až je to vlastně dobré. Na můj vkus byla možná moc vleklá první polovina filmu, ale jinak... br, fuj, hnus... takže po dlouhé době dobrý horor :)

plakát

Riddick (2013) 

Filmy o tomto svítiočkovi nikdy neoplývaly dvakrát složitý dějem. Vždycky sázely spíš na akci, zajímavou postavu a příběh šel do pozadí. Tady ale šli tvůrci do extrému, protože tu žádný děj není. Třetí Riddick je pro mě velkým zklamáním. Vizuál super, příšerky hezké, svaly Vina Diesela jako by neznaly gravitaci, ale jinak... postava Riddicka byla oproti dvojce okleštěná snad o všechno zajímavé. Těšila jsem se, že se třeba dozvíme něco víc o Furyantech, jako takových a ono zase nic... Je to zkrátka něco jako: "ano, ano, ano.... vlastně ne." A přemrštěný happy end tomu všemu dal konečnou ránu.

plakát

Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna (2013) 

Od filmů podobného ražení, s tak silným příběhem, natočených (víceméně) podle pravdy, by člověk čekal, že ho nějakým způsobem zasáhnou. Ale tady nastává hlavní a největší problém - Lovelace je naprosto plochý a nevyvolá ve vás prakticky nic. Film je po technické stránce zpracovaný dobře - dobové oblečení, účesy, vybavení i hudba jsou skvělé. I přes veškeré mé skeptické úvahy ohledně volby herců (ano, myslím Amandu S.), to klaplo i tady a ona byla výborná jako vždy (když jste si odmysleli ty hnědé vlasy). Sheron Stone byla také téměř k nepoznání, jak je tu už několikrát zmíněno. Zajímavé je i různé prolínání časových rovin, i když to občas na diváka působí matoucím dojmem a chvilku mu trvá, než si uvědomí, co bylo před a po a zase před. Erotika byla v pozadí, což bylo pro mě trošku překvapení vzhledem k tomu, čím se Linda v té době "živila" a jaký podtitul má i samotný film, ale oceňuji snahu tvůrců, kteří se (nejspíš) snažili spíše ukázat druhou stranu zdánlivě dokonalého pozlátka. Sečteno, podtrženo - Lovelace není špatný film... ale není ani dobrý. Chybí mu onen náboj, jiskra, kvůli kterým mám většinu podobných, "natočeno podle pravdivých událostí", ráda.

plakát

Scary Movie 5 (2013) 

Já vám nevím... ale tohle se opravdu nepovedlo. Výběr filmů byl skvělý a dalo se z nich vytřískat takových vtipů, ale tady všechny vyzněly tak nějak do prázdna a úplně se míjely účinkem. Pokud předešlé díly byly trapné, tak pak už opravdu nevím, jak definovat tento?!

plakát

R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (2013) 

Nesnáším, když se na nějaký film těším a on mě pak zklame. A přesně tohle URNA udělala. A jak se ráda kochám pohledem na Ryana Reynoldse, tak tady mě i on nudil, a to je už hodně co říct. Celou dobu jsem přemýšlela nad tím, kam se poděl ten sexy namakanej drzoun z Blada 3. URNA rozhodně měla větší potenciál, než který tvůrci využili. U několika scén jsem se ze srdce zasmála, ale zbytek byl bohužel silně průměrný, místy až podprůměrný.