Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi
  • Komedie
  • Drama

Recenze (912)

plakát

Přepadení 2: Temné území (1995) 

Pokracovani s Rybackem uz dava vetsi smysl nez hodne divna jednicka. Druhy dil je takovym Zlatym okem z Wishe mixnutym Mission Impossible. Sice to je dost sci-fi pri tehdejsich retro technologiich (zvlast ten vytaceny internet uz dnesni generaci asi nic nerekne), ale zaporaci jsou vybrani dobre (napr. McGill znamy z Twin Peaks) a sve jednani vysvetli lepe nez v minulem dilu. Jen to zas kazi Seagal, ktery ma fakt postavu spis na kuchare a kdykoliv otevre hubu, zni jak pedofilni uchylak. Na jeho filmy je asi lepsi CZ dabing :) Navic je to stary film, takze jsou tam citit starobyle modylky a predpotopni CGI. Cili je nutne primhourit oko.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Dark Denzel Rises :) Nejak se nemuzu rozhodnout, zda dat i 4. hvezdu, protoze zaverecna tretina mi uplne nesedla a taky proto, ze to je furt na stejne brdo, jak se tak rika. Kouka se na to ale dobre, to bez debat. Italie je jako nove prostredi zvolena dobre, fighty jsou solidni a Denzel vypada kupodivu min otekle nez minule. Jen tam opet misty to CGI nezaprou. Uvidim priste, po druhem zhlednuti, zda zvednu, ci ne.

plakát

Přepadení v Pacifiku (1992) 

Vubec ten film nechapu. Je to neco jak Skala od Cinanu. Scenar nedava smysl. Jak muze Apache znicit lodni radar? A pokud, proc se to tedy tak lamersky nepodari a dokonce nevidi vynorenou ponorku? Proc mluvi o poskozene zadi, kdyz hori prid?? Proc se bavi o jakychsi akciich?? Seagal, ktery preskoci zabradli na pridi, vyleze v pulce lodi nazpet. Atd atd. Mankote a to jsem myslel, ze je to jeden ze Seagalovych lepsich filmu. Obcas docela midfuck. Navic uz zde ma horsi postavu nez ja. Prdel jak vagon. A ten divny ton hlasu, kdyz pak otevre pusu. Asi fakt lepsi CZ dabing. Hvezdicku dostava USS Alabama, ze ji premluvili, aby v tom hrala, a par close combatu taky uslo.

plakát

Blue Beetle (2023) 

Docela rozporuplny film. Misty je to dojemne, myslenku to ma hezkou a netusil jsem, ze Mexicani umi byt takhle srandovni :) Kupodivu se autori uplne vyhli nejtypictejsimu klise, tedy tematu drog. Triky taky docela ujdou, ale jinak mi cela ta komiksova cast (ostatne i nektere forky) prisla fakt spise pro mladsi generaci, cilovka tak do 15 let max. Chapu, ze to nemuze byt jako Batman. A neni to jen barvami. Je to vpodstate takovy latino mix Iron Mana a Ant-Mana od Marvelu. Beetla jsem potkal v jedny videohre (jiz zrusena Infinite Crisis) a ani tam me nenadchnul. Cili jsem tenhle prumer vpodstate cekal. Neni to ale urcite tragedie. Koukat se to da i opakovane, na nic to nenavazuje, cili nepotrebujete zadne komiks znalosti. Proste takova prdla oddechovka. (v titulcich jsou dve dotacky)

plakát

Equalizer 2 (2018) 

Po "Temnem rytiri z OBI" pokracuje McCall jako "Mstitel z Uberu" :) I kdyz je Denzel trochu opuchlejsi nez minule, nema to jeste ten trapny nadech jako u Stevena "Mr. Sadlo" Seagala. Denzel to svym kamennym klidem uhrava opet slusne a zase svym close combat stylem kosi nejednoho padoucha. Akorat to neni tak vyrazne jako v jednicce. Holt Rusaci byli vic cool. Zaver mi prisel misty zbytecne CGI, ze si mozna mohli dat zalezet vice na praktickych efektech, ale kouka se na to i napodruhe dobre.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Scorsese je magor. Jak muze prskat na zabavny filmy typu marvelovek a pak natocit takovyhle ultimatni hovno. Dlouho jsem nevidel tak uondany, nudny a totalne neemotivni film. Mozna "Severan", u toho jsem si rval vlasy podobne. Pokud tohle nekdo adoruje, tak musi byt fakt blazen. Jako diabetika me hodne bavilo, ze hlavni postava ma cukrovku. Take stoji za zminku uzivani puv. jazyka indianu (nedokazu posoudit, zda spravne) a herecke vykony, ve kterych vynika Lily Gladstone. I DiCaprio hraje dobre, ale jeho role je tak divne napsana... Po cely film jsem nedokazal napr. pochopit motivaci jeho ci jeho stryce (De Niro). Na jednu stranu se to tvari jak pocatky mafie, na druhou to vypadalo, ze by se vpohode obesli i bez nelegalni cinnosti. Jestli se vylozene od zacatku dostavali k pravum na ropu nebo vydelavali i jinak, divak muze vytusit jen z velmi malych naznaku. De Niro chova defacto jen dobytek. Cely ten byznys tam za 3.5h nijak detailne nepopsali. Dokonce byli lini i divakovi osvetlit, co znamena ten opatrovnik - proc si nektery indian nemuze vyzvednout vlastni penize a jiny ano. Film ale nepusobi kupodivu vubec rasisticky (coz je az neprirozene divne), pouze zcela podivne bez emoci, vypocitave. Soudni proces zmatene a nektere sceny snad az mimo misu. Kdyz to srovnam s napinavou "Horici Mississippi"...ne to se neda ani srovnavat. Omfg ti "Zabijaci" me stvou jeste ted jak jsou zbytecne rozvlacni. At uz muj jmenovec Martin nic netoci, jinak u takove dalsi sracky exnu nudou. A cameem to fakt nezachrani. Howgh.

plakát

Temný případ - Série 1 (2014) (série) 

Velmi solidni a napinavy thriller. Jeste se mi asi nestalo, abych koukal nekolik hodin v tahu na serial, protoze jsem chtel videt rozuzleni. Zaroven to muze byt pro nekoho minus - jeden velky pripad se tahne osmi dily, ve dvou az trech casovych rovinach a vyzaduje pomerne dobre soustredeni. Cele je to pojato retrospektivne. V r. 2012 jsou pozvani byvali policiste Marty (Harrelson) a Rust (McConaughey), kteri vypravi o ritualni vrazde z r. 1995 az do jejich partackeho rozkolu 2002. Tahle dvojka policajtu uz odlisnejsi byt nemuze, ale ten drajv potirat padouchy maji oba spolecny. To vse v jizanskych kulisach rozlehle bazinate Louisiany, navic podbarvene vybornou hudbou. Hodne to pripomina severskou serii Milenium od Nesba. Je to syrove a dokonale zahrane. Na muj vkus bylo trochu moc erotickych scen, linka osobnich problemu prilis silna a i to nietzscheovske Rustovo filosofovani mohlo byt srozumitelnejsi. Na druhou stranu to prave dela tenhle seros dost specifickym. Scena s drogovym zatahem byla jedna z nejpusobivejsich, co jsem videl. Jako celek vas to opravdu zakousne jak rotvajler a nepusti.

plakát

Star Trek: Klec (1965) (TV film) 

Pilotni dil Star Treku naznacil presne styl, kterym se serial ubira vpodstate dodnes. Sci-fi z dalnych galaxii. Osamela lod objevujici nove svety a civilizace. Kapitan, mustek, posadka, teleporty. A v neposledni rade filosoficke otazky. I kdyz z ansamblu tohoto dilu zustal do ostre verze jen Spock a triky jsou uz hodne retro, koukatelne to je.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Zprvu jsem neveril, ze me Branagh zaujme, jelikoz jsem do te doby povazoval za topku Suchetova Poirota. Ale nezklamal a stvoril podle me nejlepsi verzi tohoto notoricky znameho pribehu. Coz je samozrejme handicap. Tocit dalsi variantu neceho, co zna kazdy fanda detektivek, je na pohled zbytecna cinnost. Ale dal tomu takovy emocni nadech, ze me tenhle snimek pokazde dojme. Pomohl mu pri tom samozrejme vyborny vyber hercu. Od Deppa po M. Pfeiffer (ta zpiva i hlavni pisen) se vsichni na sve role dokonale hodi. A neznat pointu, asi bych tapal, kdo je vrah, motaji to celkem slusne. Ale i kdyz clovek vi, o co jde, stale na to rad kouknu, protoze ta filosoficka linka o vine a trestu, o spravedlnosti a odplate, to tu v nekolika replikach krasne vynikne. K tomu velmi slusiva vyprava - kostymy, makeup atd. I kdyz me oko pozna CGI na sto honu, tady jsou triky pomerne vkusne zakomponovane a treba Istanbul vypada opravdu krasne.

plakát

Kocour v botách (2011) 

Zatimco Shreka uz jsem videl minimalne 5x, tohle koukam po dvanacti letech teprve podruhe. Je to typicky priklad animaku, na kterem je vlastne remeslne vsechno dobre - grafika, hudba, puvodne to ma i 3Dcko. Ale nema to takove to "neco navic", ze by mel clovek chut pustit si to "jen tak". Kocour je fajn postavicka a zapracovali vsechno mozne, co na kockach jako lidi milujeme - roztomilost, hravost, sex appeal. Ale bohuzel pribeh je takova vcelku nemastna neslana verze Jacka a fazole, coz je typicka anglicka pohadka v Cesku ne tolik znama, navic spojena s opet typicky anglickym Humpty Dumptym. Vsechno to je ale samozrejme upravene do spanelskeho "Zorro stylu", znameho uz ze Shreka. Pokud mate nejakym zazrakem jeste 3D prehravani, ktere uz vsichni bohuzel hodili "za hlavu", 4* to klidne da. Ale bez nej zbyde jen normalni pohadka bez gagu, kterymi byli napechovani prvni dva Shrekove, pouze s roztomilymi kukadly Kocoura. A dokonce i bez pisnicky v zaverecnych titulcich, ktere jsou jedny z nejobycejnejsich, co jsem kdy u animaku videl :)