Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (358)

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

SPOILER Bridget jsem milovala, první i druhý díl to se přiznám hned, ale tohle mě strašně zklamalo. Reneé je fakt divná, přemýšlím jestli to byla vůbec ona, nehledě na to že jsem odpůrce žen, které mají důvod váhat kdo je otcem dítěte (a je mi jedno, že neplánovaném). Prostě jsem se nějak nemohla zasmát i Colin mi přišel takový unavený a jediné co mi spravilo náladu byl Ed Sheeran a scéna na festivalu a dokonce i snaha dostat Reneé dveřmi do porodnice. A to je na mou milovanou starou známou Bridget málo.

plakát

Inferno (2016) 

Opět Tom, který mě nezklamal a z kina si nesu zážitek, který stál za to. Osobně mě nejvíc fascinovaly právě vize Langdona, to byla neskutečná podívaná, včetně krásné Itálie a kvalitních herců. Historii miluju a tenhle film mi nabídl téměr kompletní směsici toho nejlepší u filmu.

plakát

Moře stromů (2015) 

Osobně mě popularita tohoto lesa nijak neuchvátila, jak pro film tak hlavně ve skutečnosti. Ale tento snímek byl skvělý, Naomi suprová a miluju Matthewa, mám ráda jak hraje a nepřehrává, celý ten příběh byl pro mě dojemný. Lehké tajemno mi nevadilo a dokazuje to to, co si odjakživa myslím, že mezi nebem a zemí něco je.

plakát

Božská Florence (2016) 

Božská Florence, Božská Meryl a řekla bych to samé co bylo v závěru snímku "Já se ti nikdy nesmál, tvůj hlas je nejopravdovější co jsem kdy slyšel". Není to vyloženě můj žánr ale ta Florence měla opravdu neobyčejný život a její příběh stál za sfilmování a tady ho máme a je takový jaký by měl dle mého být.. Opravdový.

plakát

Švadlena (2015) 

Nádherná Kate a její úžasné modely, to byl pro mě absoltuní top. Mě prostě baví se jen tak dívat na to jaká je, její ledové chování s křehkou duší uvnitř. Trochu mě nemile dojal konec ale aspoň se to vymyká a rozhodně tento snímek nelze zařadit do hloupoučkého romatického drama. Kdo rád Kate a dobové kostýmky rozhodně doporučuji.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Tim Burton je král fantasy to mu nikdo upřít nemůže. Pro mě byla asi chyba to, že jsem milovník tohoto knižního příběhu, a tak nějak jsem v tom hledala to kouzlo co Riggs na plno dokázal písmem stvořit. Nepopírám že krajina, nestvůry, hrdinové a především Eva Green byli úžasní ale ten boj ke konci snímku mě strasně zklamal a ze čtyř klesám na tři hvězdy. Ja vím, člověk by měl chápat určitou rozdílnost knihy a jejího sfilmování ale toto uzemnilo celkový dojem i pro diváka, co knihu nečetl a děj konkrétněji neznal. Tak jak tak film je moc krásný a fantazie jela na max.

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Prostě to musím napsat - A proto, mějte svoje děti rádi (a vlastně tak trochu i ty cizí), dejte jim co potřebují, protože z nelásky pramení zase jen nenávist a krutost. Výborný severský snímek, ostatně tady se točit umí bravurně, a toto není žádná výjimka. Silný syrový film o hloupé víře, otřesnému dětství, dospěláckému bláznovství a hlavně o strachu rodičů..

plakát

Láska je láska (2012) 

Po dlouhé době zase hodně příjemná čeká komedie. Zasmála jsem se i zasnila, jen teda ta hraná slepota a podivný zpěv Marka mi trochu vadil, ale odpouštím. Vetchý, Stašová, Balzerová a Nárožný excelovali a vtipem z tramvaje stále bavím i své známé :).

plakát

Kramerová versus Kramer (1979) 

Pořád mám ten film v hlavě. Asi to tak fakt je, že svět a i ten filmový se dělí na ty co děti maj a co ne. Tohle prostě nejvíc zasáhne otce a matky. Strašně to bolí vidět to dítě, co tomu všemu možná rozumí víc než my, vidět film, který exceluje jak v dospělých tak v dětské roli. Měla jsem pocit, že jsem tam s nima, že jsem v jejich bytě, že sedím v soudní síni a taky že koukám v dětském pokoji na pláč jejich syna.

plakát

Sága rodu Forsytů (2002) (seriál) 

Miluju tuhle ságu a už jsem dala za svůj život druhé kolo shlédnutí.. Jednou v pubertě a teď kdy jsem ještě větším milovníkem této historie, tedy doby viktoriánské. Nádherná Gina McKee a odporně dobrý Lewis, příběhy propletené, citové strádání i kopa vášně. Zkrátka všechno pěkně naservírované v okruhu rodiny, která mi přirostla k srdci.