Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (7)

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Poutavý a zajímavě natočený film. Dlouho jsem váhal se na tento film dívat kvůli jeho drastičnosti. Nanonec ale nechápu, proč lidé opouštěli kina. Skoro nic drastického tam ukázáno nebylo. A když jde někdo do kina na film z války, tak musí očekávat, že se tam budou zabíjet lidi. Nabizí se srovnání s polskou Volyní, která je akčnější, v barvě a je tam ukázáno i to, co v Ptáčeti si divák může jen domýšlet. Takže ohledně brutality má Volyň jednoznačně navrch. V tomto ohledu není na Ptáčeti nic mimořádného. Asi bych hodnotil o hvězdu níže než Volyň, ale velmi se mi líbí černobílé zpracování a protože mě i zaráží, jak je zde film podhodnocen, tak dávam 5 hvězd. Prostě se mi film líbil a pořád jsem byl v napětí, jaké hrůzy ještě hlavního hrdinu potkají. V dnešní těžké době si vůbec není špatné připomenout, že bývaly i časy, kdy bylo mnohem hůře.

plakát

Případy 1. oddělení - Olizovač (2016) (epizoda) 

Korejs opět perlí. Plno vtipných hlášek. A Vrána se zachová správně. Další perfektní díl. "Copak jsi nějakej rybníkář, že jsi musel sahat na to stavidlo? Já jsem snad do smrti odsouzenej dělat se samýma debilama."

plakát

7 dní hříchů (2012) odpad!

Nechápu, proč se u nás točí filmy o tom, jak zlí Češi ubližují těm hodným Němcům. Jakoby se za těch x let předtím tady nic nedělo. Autor scénáře by se měl odstěhovat do Německa, tam ho s jeho výplody přivítají s otevřenou náručí. Stejný případ jako Habermannův mlýn.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Nádherný a silný film. Ale za několik historických nepřesností a až přílišné velebení sporné postavy Oskara Schindlera musím jednu hvězdičku ubrat. Závěrečná scéna loučení byla hodně teatrální a pochybuji, že se tak odehrála ve skutečnosti. V první půlce filmu jsou jasně ukázány Schindlerovy motivace. Peníze. Je otázkou, jestli se během války opravdu tak změnil, nebo když viděl, že válka je pro Německo prohraná, snažil se záchranou židů zachránit i svoji kůži.

plakát

Habermannův mlýn (2010) odpad!

Tohle překrucování skutečného příběhu nemůžu hodnotit jinak. Film je jinak zajímavě natočen, ale název filmu odkazuje na skutečné události, podle kterých ale není vůbec natočen a je vidět, z které země přišlo nejvíce peněz na financování filmu.