Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (71)

plakát

Snowden (2016) 

Velice zajímavé a aktuální téma, způsob vyprávění mě však nezaujal až nebavil.

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Souhlasím s uživatelem POMO, že druhá polovina filmu se rozvíjí jiným směrem, než kterou si mezitím hodinu času snímek pracně budoval. Nemyslím si však, že by tento nenápadný přechod mezi hlavním námětem byl na škodu, naopak. Dává to divákovi možnost pochopit scénář tak nějak podle sebe. Zkrátka je to jeden z mála filmů, u kterého nejsem jen pozorovatelem, ale zároveň svým vlastním scénáristou, podobně jako je to u čtení kvalitních knih, kdy zapojujete svoji vlastní fantazii. Po počátečním dychtění po tom, jak vlastně přišel Prot na planetu K-Pax, když ji nikdo před ním neznal apod. si nakonec odnáším úplně jinačí rozuzlení, které je však pro mě ještě více zajímavější, než rozuzlení nějaké astro-hádanky.

plakát

Three Days Grace - Human Race (2015) (hudební videoklip) 

TDG bez Gontiera už možná nejsou TDG, ale nic to nemění na faktu, že Matt Walst má perfektní hlas a celé album "Human" je epický. Tenhle song je na jejich tvorbu možná trošku netypický, ale má v sobě určitou hloubku a sílu, která je umocněna videoklipem s ukázkami lidí-nelidí a celkově poukazuje na fakt, že člověk je po chemický stránce strašně ovlivnitelná bytost. Donutilo mě to o tom přemýšlet a to mám na hudbě i na videoklipech nejradši.

plakát

Anatomie lži (2009) (seriál) 

Velice úctyhodná náhražka Dr. House. U mě osobně samozřejmě vede klasika v podobě House, ale jelikož ho mám už celého zkouknutého, jsem rád, že jsem našel typově podobného hrdinu, kterého můžu díl po dílu obdivovat.

plakát

Interstellar (2014) 

Být to jiný režisér, jsem možná z filmu více nadšený. Od Nolana jsem měl ale asi ještě vyšší očekávání... Nelíbila se mi hlavně nedokonalost a naivita v samotném ději (viz. komentář Kleopatry). Asi největší zážitek z filmu si odnáším paradoxně ne režijní nebo herecký, ale hudební. (https://www.youtube.com/watch?v=sf9mGrl4PJM) Hans Zimmer mi dokázal finálním soundtrackem trochu vylepšit celkový dojem z filmu.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Velice působivý film, ale myslím, že se z tématu dalo "vymáčknout" ještě trochu víc...Celý film jsem čekal na nějakou velkolepou koncovku, která však nepřišla a proto hodnotím 80%.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Ve své podstatě průměrný film obalený originálností, neotřelostí a krásou pro oko.

plakát

Hollywood Undead: Desperate Measures (2009) (koncert) 

Tyhle kluky jsem si hodně oblíbil, krásně kombinují hip hop/ rap s tvrdší hudbou. Nový album "Day of the dead" se hodně povedlo!

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Film se mi na první pohled jevil trochu jako průměrný americký snímek, ale výkony hlavních postav a zajímavý námět inspirovaný skutečnou událostí, který nutí lidi se nad daným problémem alespoň trochu zamyslet, tento film rozhodně vyvyšuje nad "klasické průměráky". 70%

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Tak tohle byl nářez. Děj o ničem a zároveň o všem. Vynikající film k nedělnímu sychravému dni. Jeden z mála filmů, u kterého chápu hodnocení nižších hodnot a zároveň těch vyšších, protože mám pocit, že kdybych si ho pustil kdykoliv jindy, nezanechal by ve mně takový dojem. Při porovnání s typově podobnými snímky jako Donnie Darko nebo Hranice života mě tento snímek oslovil nejvíce. Doporučuji všem empatičtějším typům.