Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Biografie (3)

Geena Davis (herečka / scenáristka)

04.09.2006

Tato herečka, producentka, scenáristka, členka Mensy, matka třech dětí a držitelka Oscara a Zlatého glóbu se narodila krátce po půlnoci 21. ledna 1956 ve Warehamu ve státě Massachusetts. Geena Davis, celým jménem Virginia Elizabeth Davis, byla už jako dítě velmi hudebně nadaná, vynikala ve hře na flétnu, klavír a varhany. K… (více)

Alison Lohman (herečka)

26.06.2006

Alison Lohman se narodila 18. srpna 1979 v kalifornském Palm Springs. I přesto, že pochází z neherecké rodiny, měla už odmala ambice stát na prknech, které znamenají svět. To se jí podařilo už v 9 letech, když si zahrála roli Gretyl v představení Zvuk hudby v McCallumově pouštním divadle v Palm Springs. V tomtéž divadle získala… (více)

Todd Solondz (režisér / scenárista / herec)

26.06.2006

Rodák z New Jersey, režisér a scénárista Todd Solondz, se narodil 15.10.1959. Vystudoval film na newyorské univerzitě, ale po natočení snímku Strach, úzkost a deprese, který nebyl příliš úspěšný, se začal živit jako učitel angličtiny. Až snímek Vítejte v domě panenek, který měl nečekaný úspěch, ho vrátil zpět k filmu. V roce… (více)

Reklama