Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (341)

plakát

Before the Wrath (2020) 

Jako my žijeme v určité době a určité kultuře, tak i Ježíš žil v jiné době a jiné kultuře. Takže zatímco lidé okolo Něj byli často plně v obraze o čem to mluví, my pohledem naší doby v tom trochu tápeme a vytváříme různé výklady... Tento dokument se zaměřil na Ježíšova častá přirovnání ke svatbě. Představí nám, jak konkrétně probíhala svatba u Galilejců (odkud Ježíš pocházel a kde se odehrává velká část evangelií) a ta se od té obecně židovské přece o něco liší a na základě toho začínají všechna Ježíšova slova o svatbě dávat hlubší smysl. Tento dokument určitě doporučuji těm, kteří milují Ježíše. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Dokud jsi se mnou (2020) 

K tomuto filmu se raději nebudu vyjadřovat, protože v tomto případě nedokážu komentář očistit od zcela subjektivních dojmů, které zde přidávat nechci. Můžu jen říct, že je to další z řady filmu o lásce a smrtelné nemoci, který na křesťanské filmy končí trochu netradičně. A hodnocení je o filmu, nikoli o skutečném Jeremym, kterého neznám. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Postavili bychom to dnes? (2019) (seriál) odpad!

Viděn díl - Noemova archa. Moc jsem nepochopil účel tohoto dokumentu. V podstatě se tomu vysmívali od první věty, co tam zazněla. Vlastně jsem to ani nedokoukal, protože to opravdu nešlo - neustálý výsměch...

plakát

Přemožitel (2019) 

Další film Alexe Kendricka, v němž chce poukázat na Boží principy - tentokrát na odpuštění. Za sebe ale mohu říct, že tentokrát se poselství dost utápí ve zbytečné dvouhodinové stopáži a hloubka vlastního tématu je tak trochu odfláknutá, na úkor vlastního dramatu - závodu což je trochu škoda. Ale za skouknutí určitě stojí! TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Zlom (2019) 

Další film založený na zázraku dle skutečné události. Ale proč ne? Snad to alespoň některé nakopne, že "víra hory přenáší" a začnou žít také ve víře v toho, jemuž odevzdali svůj život a v moci, kterou nám dává. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Apoštol Pavel (2018) 

Tento film byl pro mne ohromným zklamáním. Jde o dobový smyšlený příběh, do nějž zasadili postavu apoštola Pavla. V podstatě je to celé výtvor autora s téměř nulovou věrností a několika slovy Pavla. Nějaké "poselství" sice nesl, ale raději pro to měli zvolit jakoukoli smyšlenou postavu a nikoli překrucovat Bibli. Za mě - nedoporučuji.

plakát

God's Not Dead: A Light in Darkness (2018) 

Ano, i tento, v pořadí už třetí díl, nese jisté poselství. Ukazuje, že pochybnosti a omyly jsou součástí našeho života. Že přes to vše ale máme jít dál, ptát se, hledat, a hlavně milovat. A o detaily se už postará Bůh. Neboť: Víme, že všecko napomáhá k dobrému těm, kdo milují Boha, kdo jsou povoláni podle jeho rozhodnutí. Římanům 8:28 Pro mne byl ale tento díl rozhodně nejslabší. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

I Can Only Imagine (2018) 

Příběh jedné písně - dle skutečné události. Více to asi nemá cenu komentovat... Každopádně kapelu neznám a dle filmu nemůžu říct, jak dalece je nebo není věřící. Dle jedné písně se to úplně poznat rozhodně nedá. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Papež a jeho vliv v historii (2018) (seriál) odpad!

Viděl jsem náhodně třetí díl - Cena pokroku. Aneb - jak majetek a bohatství díky hříchu nabyli. Ale ten majetek přece není hřích a je správně ho obdivovat! Musím říct - fakt síla. Aneb převedeno do našeho života - že Franta ukradl to auto nebylo správné. Ale to auto za to nemůže tak ho budeme používat...

plakát

Poslední útěk Jeronýma Pražského (2018) (TV film) 

Zajímavý snímek... Obsahuje i scény nevhodné pro děti a mládež. Nemohu ho zatratit ani doporučit. S touto stopáží ale nikomu příliš času neukradne, takže - proč ne? TIPseznam dalších křesťanských filmů.