Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (341)

plakát

Megiddo: The Omega Code 2 (2001) odpad!

Na základě několika biblických veršů natočena sci-fi ptákovina. Že je to přestřelené? Kdepak, spíše silně naivní... A rozhodně nikomu nedoporučuji!

plakát

Židé - Dějiny jednoho národa (2007) (seriál) 

V tomto dokumentu sledujeme historii jednoho národa - židovského. Nicméně ne úplně od počátku a některé důležité části jsou spíše letem-světem. Vbrzku se pak překlopí do sledování osudů konkrétních lidí a historií okolo nich. Záhadou mi pak zůstává, když už teda letíme po letech a řešíme miliony zabitých židů, kdo tam vmontoval jeden z pohledu historie zcela nepodstatný okamžik, jak neznámá nahá žena vstupuje do lázní? A to pro jistotu ve více záběrech z několika úhlů??!? Shrnuto podtrženo - bylo to hodně dlouhé, a o Bohem vyvoleném národu mi to přineslo jen málo nového. Důležité milníky spíše jen zmíněny, zato hromada omáčky okolo... Za sebe to beru jako ztrátu času a nevím, zda-li bych to měl doporučit dál. Ale některým možná i bez toho, aniž to zmínili, dojde, že Bible je reálná část historie a to, co se dělo, děje a bude dít Židům s tím má přímou souvislost. Protože Bůh jim to už tehdy v začátcích vše oznámil... a my v tomto dokumentu můžeme sledovat, jak se to vše vyplňuje.

plakát

Polycarp (2015) 

Takový jemný (chápej - bez brutálních scén) historický film z dob krátce po Ježíšově zmrtvýchvstání. Sledujeme zde primárně jednu rodinu, která se právě dostává z doby klidné do doby pronásledování křesťanů. Takový trochu jednodušší děj, který má hluboké poselství. Nezapři Boha a zemře tělo - zapři Boha a zemře Tvůj duch. Toto se už v dějinách odehrálo Xkrát a brzo.....

plakát

The Pretender (1987) 

Další z filmů Dave Christiana, který jakoby není dokončený. Keith je zkušený sukničkář. Když chce nějakou sbalit, nastuduje si její koníčky... A tentokrát se rozhodl, že do postele dostane věřící dívku. Aby se k ní dostal, předstírá že je křesťan a chodí na lekce za kamarádem, který také uvěřil, že se Keith obrátil. Když už ji skoro má, všechno se to provalí a... a nic, film končí?! Jediný smysl toho filmu vidím jako varování - pozor, mezi vámi mohou být i vlci v rouše beránčím!! Tento film s chybějící pointou považuji za ztracený čas...

plakát

Crime of the Age (1988) 

Film beze smyslu. Ztratila se kniha a detektiv přijel vyšetřit, kdo ji vzal. Všechny přítomné vyslechl, všechny obvinil a viník se "omylem" přiznal. Kniha nalezena, hříšník snad zachráněn...

plakát

The Crossing (1994) 

Matt umřel... Ale nechal zde záhadný vzkaz a jeho nejlepší přítel Jason by chtěl vědět, co to znamená? Na pohřbu se Jason trochu zdrží... a přijde za ním Matt - tedy jeho duch a chce mu ukazat, co tím vzkazem myslel. Jason tak na vlastní kůži "zažije" evangelium spasení. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Deadly Choice (1982) 

Film s krátkou stopáží, pomalým tokem a jedinou myšlenkou - potrat je vražda, kterou odnese nejen nenarozené dítě, ale (ač se o tom nemluví) i matka... A ač je tam nastíněno i řešení (Ježíš), tak jaksi není dotaženo. Zůstalo tam tak jen opravdu zlehka nakousnuté... což je opravdu velká škoda. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Tajemství Bible (2004) (seriál) odpad!

Viděl jsem pouze jeden díl (Kdo je vinen...) a stačilo mi. Tento seriál je totiž točen "neznabohy" (to slovo nemám rád, ale jinak se to ani říct nedá) a vyloženě si kopou vlastní hrob - vysmívají se tomu, čemu nerozumí, nebo záměrně rozumět nechtějí. Údajně dokument hledající důkazy. Ale podle mě je každému divákovi jasné, že tam vlastně o žádné důkazy nejde - to by byl dokument točen nestranně, bral v potaz všechny důkazy a pokračoval právě na základě důkazů. Tady podstatné důkazy schválně obcházejí a nahrazují je vlastními teoriemi, které se následně snaží dokázat... DOPLNĚNO: zkusil jsem ještě jeden díl - Máří Magdalena - nemá s dokumentem vůbec nic společného. Rozvíjejí zcela svůj smyšlený příběh netajíce se tím, že jinak to nejde, protože se nezachovalo nic, čeho by se mohli chytit. Takže dokola opakují slova: možná, pravděpodobně, třeba, mohla být... DOKUMENT NAPROSTO BEZ JAKÉKOLI VYPOVÍDAJÍCÍ HODNOTY

plakát

Before the Wrath (2020) 

Jako my žijeme v určité době a určité kultuře, tak i Ježíš žil v jiné době a jiné kultuře. Takže zatímco lidé okolo Něj byli často plně v obraze o čem to mluví, my pohledem naší doby v tom trochu tápeme a vytváříme různé výklady... Tento dokument se zaměřil na Ježíšova častá přirovnání ke svatbě. Představí nám, jak konkrétně probíhala svatba u Galilejců (odkud Ježíš pocházel a kde se odehrává velká část evangelií) a ta se od té obecně židovské přece o něco liší a na základě toho začínají všechna Ježíšova slova o svatbě dávat hlubší smysl. Tento dokument určitě doporučuji těm, kteří milují Ježíše. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Náš domov (2010) odpad!

Očistec? Ano, tím je tahle země. Tady se můžeme rozhodnout, kde ztrávíme věčnost. A duchovní špitál s nevědomým sebevrahem? To nemá vůbec nic společného s křesťanstvím. Možná pár myšlenek k zamyšlení, jinak je tento film obsahově prázdný. Rozhodně tedy nepatří do sekce o Bohu stvořiteli - je v podstatě úplně antinábožný.