Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (341)

plakát

Maria Goretti (2003) (TV film) 

Podle tohoto filmu (skutečnost neznám) věřila Maria Bohu celým srdcem a byla Jeho dokonalým světlem tady na zemi a před svou smrtí dokázala něco, co si mnozí nedokáží ani představit. Navzdory tomuto hlavnímu vláknu film dále nedoporučuji, protože může více vzít, nežli dát.

plakát

Padre Pio (2000) (TV film) 

Pátera Pia neznám, znám o něm jen "legendy", takže nemohu soudit jeho život. A protože nechci vyvolávat rozbroje, důvod hodnocení si nechám pro sebe. Samozřejmě kdokoli má právo s ním nesouhlasit - ale to je tak asi vše :)

plakát

Otec Naděje (2002) (TV film) 

Uvědomuji si, že už přítomnost Spencera napovídala, že tento film nebude mít nic společného s křesťanstvím. No a taky neměl...

plakát

Apoštol Pavel (2018) 

Tento film byl pro mne ohromným zklamáním. Jde o dobový smyšlený příběh, do nějž zasadili postavu apoštola Pavla. V podstatě je to celé výtvor autora s téměř nulovou věrností a několika slovy Pavla. Nějaké "poselství" sice nesl, ale raději pro to měli zvolit jakoukoli smyšlenou postavu a nikoli překrucovat Bibli. Za mě - nedoporučuji.

plakát

Přemožitel (2019) 

Další film Alexe Kendricka, v němž chce poukázat na Boží principy - tentokrát na odpuštění. Za sebe ale mohu říct, že tentokrát se poselství dost utápí ve zbytečné dvouhodinové stopáži a hloubka vlastního tématu je tak trochu odfláknutá, na úkor vlastního dramatu - závodu což je trochu škoda. Ale za skouknutí určitě stojí! TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Kazatel Kalašnikov (2011) 

HODNOTÍM FILM, NIKOLI SKUTEČNOU UDÁLOST. Nejsem si jist, pro koho že je film vlastně natočen? Hádám totiž, že hned úvodní scéna mnoho lidí odradí. Kdyby byla zařazena později, už by byla v rámci kontextu stravitelnější (ale nemusela tam být vůbec... ) Ve filmu mi chyběly klíčové věci jako jeho obrácení a hloubka vztahu s Bohem. Přijde mi, že celou dobu s Bohem nějak moc nepočítal. Věděl o Něm, ale žil po svém - vzal to prostě celé do svých rukou. Ale proč, když měl sám dříve zážitek nadpřirozené Boží ochrany? Opravdu je možné, že i v Nové smlouvě skrze Ježíšovu oběť by ho Bůh povolal, aby ve jménu Boha šel vystřílet "satanovy lidi"? No a pak se z toho logicky psychicky hroutil, protože to na něj (bez Boha) bylo příliš velké sousto. Na mě film působil, jako že měl spíše povrchní vztah s Bohem a svůj život sice přesměroval na službu, ale tak nějak bez Boha. Takže film bych doporučil těm, kteří mají toto na srdci ať už modlitbami, nebo dobrovolnictvím. Pro ostatní tento film po křesťanské stránce nejspíš žádný přínos mít nebude... ZNOVU: nehodnotím co dělá reálný Sam, ale tento film!!

plakát

Zlom (2019) 

Další film založený na zázraku dle skutečné události. Ale proč ne? Snad to alespoň některé nakopne, že "víra hory přenáší" a začnou žít také ve víře v toho, jemuž odevzdali svůj život a v moci, kterou nám dává. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (2013) (seriál) 

Nemůžu říct, jak moc přesný je tento dokument. Nicméně docela solidně přibližuje dílo dvou božích mužů, díky němuž i my můžeme poznávat našeho Stvořitele. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů - Odkaz (2013) (epizoda) 

Ano, je to tak, že se střídají časy svobody a časy pronásledování podle aktuálně vládnoucích vůdců - i Vible je plná těchto příběhů. Pravdou však také je, že často až pronásledování protřídí zrno od plev... TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů - Neklidné časy (2013) (epizoda) 

Neznám historii natolik, abych mohl posoudit hodnověrnost. Z tohoto dílu jsem ale dost mimo. Autoři zde ztvárnili pár úžasných událostí, zároveň ale zbytečně zdůraznili pár událostí nedobrých. A minimálně za jednu z nich (ať už se opravdu stala nebo ne) musí jít hodnocení dolů... TIPseznam dalších křesťanských filmů.