Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční

Obsahy (54)

The Crossing

The Crossing (1994)

Matt (David A.R. White) umřel na leukémii. Svěmu nejlepšímu kamarádovi Jasonovi (Kevin Downes) zde však zanechal podivný vzkaz, kterému Jason nerozumí. Poté, co všichni odešli, zbyl na Mattově pohřbu už jen zarmoucený Jason. V tom se mu však zjeví Mattův duch a bere ho do jiného světa, aby mu ukázal, co znamenal ten vzkaz. Jason tak na vlastní kůži zažije evangelium o spasení.

The Pretender

The Pretender (1987)

Keith je úspěšný středoškolský sukničkář. Tentokrát se mu zalíbila Dana, dívka věřící v Ježíše. Aby ji dostal, rozhodl se předstírat, že je křesťan. S předstíraným zájmem tak začal chodil za věřícím kamarádem na Biblické lekce, které vzápětí zneužíval ve vztahu s Danou. Keithův záměr dostat Danu do postele se tak zřejmě už brzy naplní...

Second Glance

Second Glance (1992)

Danny (David A.R. White) je student střední školy, který vyrůstá v křesťanské rodině a sám hlásá Ježíše i ve škole. Přesto se mu zdá život takový obyčejný, a tak trochu závidí i svým spolužákům zábavu, kterou si užívají. Když je neprávem obviněn ve škole z podvodu, ztratí nervy a přeje si – kéž by nikdy nebyl věřící. A když se následující ráno probudí, jeho přání je vyplněné. Jeho rodiče jsou rozvedeni, někteří jeho kamarádi jsou mrtví, on sám kamarádí s těmi nejhoršími na škole a chodí hned se dvěma dívkami najednou. Nějaký čas se mu to líbí, ale brzy přichází na to, že tohle opravdu není život, po jakém toužil...

Dokud jsi se mnou

Dokud jsi se mnou (2020)

Film je natočen dle skutečné události. Jeremy (K.J. Apa) je obyčejný student milující hudbu. Sám také skládá a hraje na kytaru. Na vysoké škole se seznámí se skutečnou hudební hvězdou Jean-Lucem (Nathan Parsons) a na jeho koncertě pak i s dívkou Melissou (Britt Robertson), do které se na první pohled zamiluje. Jenomže tu samou dívku miluje i jeho nový přítel Jean-Luc. A Melissa nechce Jean-Luca zklamat, a proto Jeremyho odmítá. Jeich životy se ale přesto spojí a jsou přezkoušeny zkouškou nejtěžší – rakovinou Melissy...

The Book of Ruth: Journey of Faith

The Book of Ruth: Journey of Faith (2009)

Tento film je na motivy biblické starozákonní knihy Rút. Za dnů soudců (biblický pojem pro období, kdy Izrael spravovali soudcové) nastal v zemi hlad, a proto Elímelek se ženou Noemi a dvěma syny odcestoval za živobytím do země moábců. Elímelek zemřel a oba synové se oženili s moábskými ženami. V krátké době ale zemřeli i oba synové a zůstala tak jen Noemi se svými snachami Orpou a Rút. Noemi se rozhodla, že se vrátí ke svému lidu. A zatímco Orpa zůstala u moábců, Rút se vydala s Noemi zpět do Judské země. O tom a o dalších osudech Noemi a Rút vypráví tento příběh.

Boj za svobodu

Boj za svobodu (1985)

Sharon je dívka z křesťanské rodiny. Zamilovala se ale do Raula - muže, jenž vyrůstal v rodině s otcem tyranem. Muže, jenž měl v sobě hlubokou nenávist. Muže, jenž byl problémový už od střední školy. Muže, jenž miloval kung-fu, které ho však přivedlo před soud a do války ve Vietnamu. Sharon toto vše věděla, a přesto si ho vzala. Ale jeho nenávist způsobila, že i on se stal tyranem. Nakonec Sharon sbalila děti a utekla. Raul popadl pušku a vydal se je hledat.

Never Ashamed

Never Ashamed (1984)

Tim Hughes je klasický puberťák, který s kamarádem Martym vymýšlí všelijaké lumpárny. Když ho ale rodiče musí vyzvednout z policejní stanice, rozhodnou se, že ač jsou ateisté, tak ho pošlou na křesťanský letní tábor, aby mu tam napravili hlavu. A Tim se z tábora vrací jako křesťan. Změnil své přátele i své koníčky - a rodičům se to nelíbí. Tim se ale nenechá zviklat. A za nějaký čas se pokouší pomoct i svému bývalému kamarádovi Martymu. To ale ještě netuší, že na záchranu Martyho duše bude muset riskovat vlastní život.

Faith Like Potatoes

Faith Like Potatoes (2006)

Tento film je natočen dle skutečných událostí skutečné rodiny a má časosběrný charakter. Angus Buchan je Skot s vlastní farmou v Zambii. Politická situace ho ale přinutila prodat farmu a zkusit to jinde. Koupil tedy pozemek v Jihoafrické republice, a i když součástí pozemku nebyl ani dům, s celou rodinou se tam přestěhoval. Dál v časových skocích sledujeme, jak se mu daří. Zprvu je toho na něj tolik, že už to přestává psychicky zvládat. Pak je ale s manželkou pozván na setkání místních věřících farmářů, kde přijme Ježíše do svého života. A od té chvíle se jeho život zcela mění a zažívá velké zázraky s Bohem. Vrcholem filmu pak je, když přijde obrovské sucho, až mnozí farmáři krachují a Angus se rozhoduje, že s vírou ve všemohoucího Boha vysadí plodinu, jež je i za normálních podmínek velmi riskantní, protože je extrémně náročná na vodu - brambory.

Život, náhoda nebo záměr?

Život, náhoda nebo záměr? (2011)

Tak jako stavba potřebuje svého stavitele, tak stvoření potřebuje svého stvořitele. Tento dokument se zamýšlí nad tím, jak mohlo vše vzniknout. Navzdory různým teoriím je na světě mnoho věcí, které prostě nemohly vzniknout samy od sebe. Evidentně jsou vytvořené inteligencí - tedy stvořeny Bohem. Pozastavíme se nad velikostí vesmíru, nad složitostí DNA, nad semínky rostlin a stromů, ale i nad sněhovými vločkami nebo bouřkami a samozřejmě i nad různými živými tvory.

In the Blink of an Eye

In the Blink of an Eye (2009)

Policisté David (David A.R. White) a Larry (Lonnie Colón) vysvobodili ze zajetí slavnou zpěvačku Lindu. Její přítel, milionář Kevin, je za to i s manželkami pozval na víkendovou plavbu svou jachtou. Protože Larry se ženou jsou křesťané, hned první večer se probírá i toto téma. Další den si David s manželkou na skútrech vyjedou na blízkou pláž. Jenže náhle se zableskne a jeho žena zmizí. David ji všude hledá, ale marně. A na lodi se dozvídá, že při záblesku zmizel i Larry s manželkou, a tak všechny až do večera marně hledá. Jenomže když se probudí, tak zjišťuje, že je opět předchozí ráno a všechny události, včetně zmizení, se opakují - ale nikdo kromě něj to nevnímá. A další den znovu. A další den znovu... David se dostal do časové smyčky a neví, jak z ní ven. Postupně ale začíná zjišťovat, co se vlastně děje.

I'm in Love with a Church Girl

I'm in Love with a Church Girl (2013)

Miles Montego (Ja Rule) je kluk, který si na drogové činnosti vydělal jmění a pak se přesunul do sféry legální. Už dlouho po něm pasou federálové. Ale přesto, že se Miles stále pohybuje v dřívější drogové společnosti, nemohou nic najít. A během toho všeho Miles poznal jednu úžasnou věřící dívku Vanessu (Adrienne Bailon). Její rodina je také věřící a Miles se jim nezdá. Ale před Vanessou Miles nic neskrývá a dokonce kvůli ní začíná číst Bibli a přemýšlet nad Bohem. A když Milesovi umírá matka, federálové začínají zatýkat a Vanessa skončí v kómatu, Miles se konečně rozhoduje, jakým směrem chce dál jít.

The Wager

The Wager (2007)

Michael Steele (Randy Travis) je úspěšný herec, který je znám křesťanskými morálními základy a je nominován na Oscara. Jeho život se ale začíná komplikovat, když ho opustí manželka. Několik nocí má zvláštní sen, kde se o jeho život sází satan s Ježíšem. Vzápětí je vyhozen z natáčení filmu, obviněn z pedofilie, dostává rozvodové papíry a je zatčen za napadení novináře. Život se mu zcela hroutí pod rukama a zdá se, že cesta zpět už nevede.

Příběh Ježíše Krista pro děti

Příběh Ježíše Krista pro děti (2000)

Ježíšovo učení nebylo jen pro dospělé. Vždycky chtěl, aby ho mohly slyšet i děti. Říkal, že právě ony mu budou rozumět nejlépe, a dospělým je dával za vzor. Jaké to asi pro děti bylo žít v Ježíšově době a setkávat se s ním? Přenesme se v čase o dva tisíce let zpět. Představme si, že tak jako Káleb a jeho kamarádi žijeme v Izraeli a stejně jako oni můžeme na vlastní oči sledovat, jak Ježíš - tenhle na první pohled docela obyčejný člověk - uzdravuje nemocné, křísí mrtvé a učí o Božím království. Snažme se tomu všemu spolu s nimi přijít na kloub. Přemýšlejme, proč je Ježíš odsouzen a pohřben. A nechme se překvapit tím, co se stane pak! V tomto převyprávění skutečného Ježíšova příběhu sledujeme události jeho života očima několika dětí a jejich rodin, které mají na Ježíše různé názory. Díky této neobvyklé perspektivě dokáže příběh zaujmout děti v každém věku i celou rodinu. Příběh Ježíše Krista vychází z filmu Ježíš (1979), který je historicky nejpřesnějším zpracováním života Ježíše Krista. Zdroj: Nový život

I Can Only Imagine

I Can Only Imagine (2018)

Film je natočen na základě skutečných událostí. Tento film je o vzniku jedné křesťanské písně, která ve své době trhala americké hitparády - I Can Only Imagine. Příběh je ale i o nenávisti, víře, odpuštění a lásce. Poté, co matka utekla, vyrůstá Bart Millard (J. Michael Finley) jen s otcem (Dennis Quaid). S otcem, který ho fyzicky i psychicky týrá, a Bart už od mala hledá útěchu v hudbě. Hned po maturitě utíká z domova a na cestách se přidává k jedné amatérské kapele. Když se jim pořád nedaří prosadit se, Bart to chce vzdát. Jejich čerstvý manažer mu ale poradí, ať se při psaní textů inspiruje svou vnitřní bolestí. Bart se tedy vrací domů. A to, co od té chvíle zažívá, je nečekanou a silnou inspirací pro vznik písně, jež obletěla svět.

Me Again

Me Again (2012)

Rich (David A.R. White) je knězem a otcem tří dětí. Posledních pár let je ale nepoužitelný, protože se utápí v sebelítosti, že takhle nechtěl prožít život, že měl být někým jiným. Když už toho má jeho manželka (Ali Landry) dost, vyhodí ho z domu. Rich tak žije v kostele a dál se utápí v sebelítosti. Jednoho večera je na tom tak bídně, že prosí Boha, aby mu nějak pomohl. A v tom se náhle probudí v těle místního boháče. A další den se probudí v těle místní modelky. A další dny se probouzí v tělech dalších lidí ze svého okolí. Rich ale nechápe, co mu tím chce Bůh říct. Přijde na to? Podaří se mu dostat z neustálého převtělování?

God's Not Dead: A Light in Darkness

God's Not Dead: A Light in Darkness (2018)

Pastor David Hill (David A.R. White) je propuštěn z vězení. Někdo ale prohodí oknem jeho kostela kámen, což zapříčiní požár a smrt jeho blízkého přítele Judyho (Benjamin Onyango). Univerzita, na jejímž pozemku kostel stojí, toho využije a chce kostel definitivně zbourat. Pastor David se ale rozhodne bojovat a na pomoc si povolá svého bratra, právníka Pearceho (John Corbett). Boj za záchranu kostela začíná.

Posel naděje

Posel naděje (2017)

Film je natočen dle skutečné události. Prodejce papíru Michael Spurlock (John Corbett) je nově jmenován reverendem v kostele Všech Svatých ve Smyrně v Tennessee. Ve skutečnosti je ale spíše likvidátorem, protože jeho úlohou je připravit zadlužený kostel na brzký prodej. Pak za ním ale přijde Ye Win (Nelson Lee), věřící utečenec, že je tady několik rodin z Barmy, které potřebují nutnou pomoc. Michaelovi v hlavě uzraje plán, jak by se dalo rodiny i kostel zachránit. Přesvědčí radu o odkladu prodeje a společně se sborovníky a utečenci založí na pozemcích kostela plodinovou farmu. Ne vše jde ale tak, jak Michael očekával.

The Last Reformation: The Life

The Last Reformation: The Life (2018)

Dokument je třetím volným pokračováním pojednání Torbena Søndergaarda o praktickém životě s Bohem. Oproti dílům předchozím se už více zaměřuje na svědectví konkrétních lidí. Podíváme se mimo jiné i za německým zpěvákem Louem Begou, který v roce 1999 roztančil svět svým hitem Mambo no. 5. I on totiž vydal svůj život Ježíši a dnes slouží on i celý jeho dům lidem a skládá úplně jinou hudbu.

Agent Abbey

Agent Abbey (2005)

Věřící dívka Abbey se z Ameriky se svým otcem vypraví do Číny. Tam se spřátelí s jednou místní dívkou Chen-Lu a posléze zjistí, že je rovněž křesťanka. Chen-Lu ji pak pomalu zasvěcuje do toho, co obnáší být křesťanem v Číně. Že je třeba být opatrný a obezřetný. Abbey však vyrostla ve "svobodné" Americe a není zvyklá svou víru skrývat. Postupně tak omylem na své nové známé vyzradí informace, které všechny dostanou do problémů.

7 Days Adventure with God

7 Days Adventure with God (2017)

Tento dokument je volným pokračováním dokumentu The last reformation: the beginning. Torben Søndergaard se s několika dobrovolníky vydává na 7 dní do Brazílie, aby šířil evangelium nejen slovem, ale i skutky. Ve jménu Ježíš tak uzdravuje lidi přímo na ulici, lidé jsou křtěni Duchem Svatým a další a další lidé tak poznávají, jak je Bůh dobrý. Hlavní událostí je pak konference Kickstart, kde lidi vyučuje a prakticky ukazuje, jak se stát Ježíšovým učedníkem. Jak uzdravovat a uvolňovat lidi a činit další učedníky. Celý dokument je tak o sedmi dnech dobrodružství s Bohem.

Reklama