Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (83)

Ponorka - Série 2

Ponorka - Série 2 (2020) (série)

Druhá série se natáčela ve Francii v La Rochelle a okolí (řeka Doux, Arçais, Les Portes-en-Ré, Marans), v Anglii (Manchester, South Port, Liverpool) a v České republice. Točilo se jak v Praze (Hybernská, Pragovka), tak i mimo Prahu (Lišany u Rakovníka, Lužná, Králův Dvůr, Slapy, Mladá Boleslav). Ponorka opět vyrostla v barrandovském ateliéru č. 8, ale využívány byly i ateliéry č. 1 a 2 a barrandovský pozemek. Závěr natáčení pak probíhal na Maltě, v Malta Film Studios vedle pevnosti Rinella. Druhá série měla 84 natáčecích dnů (díky druhému štábu se tak ve srovnání s první sezónou točilo o 22 dní méně).

M*A*S*H - Requiem pro lehkou váhu

M*A*S*H - Requiem pro lehkou váhu (1972) (epizoda)

Když Trapper (Wayne Rogers) trénuje, používá jako boxovací pytel vojenský vak s nápisem MJ. FRANK W. BURNS RA 98672412, což je chyba, neboť celé Frankovo (Larry Linville) jméno je Franklin Delano Marion Burns a identifikační číslo ER61109398. RA znamená „Regular Army“, tedy řádný voják, zatímco ER „Enlisted Reserve“ je aktivní záloha.

M*A*S*H - Série 3

M*A*S*H - Série 3 (1974) (série)

Mezi 2. a 3. sezónou odletěli tvůrci seriálu Larry Gelbart a Gene Reynolds do Koreje, kde navštívili původní (nyní již nemobilní) M*A*S*H 8055 a přivezli si 24 hodin rozhovorů, které posloužily jako námět k dalším epizodám.

M*A*S*H - Requiem pro lehkou váhu

M*A*S*H - Requiem pro lehkou váhu (1972) (epizoda)

Navzdory názvu epizody není Trapper (Wayne Rogers) lehká váha. Ta je v rozmezí 130–135 liber (59–61 kg). Jeho hmotnost 175 liber (79kg) by z něj udělal tzv. „lehkotěžkou váhu“.

M*A*S*H - Na trh

M*A*S*H - Na trh (1972) (epizoda)

V této epizodě se v seriálu objevuje Jack Soo jako šéf černého trhu Charlie Lee. Podruhé se v seriálu objeví jako potulný prodavač Kim Chung Quoc v epizodě Výplata (1975).

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven (2020) (TV film)

Všichni tři představitelé Beethovena ovládají hru na klavír a jejich vystoupení jsou autentická.

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven (2020) (TV film)

Film vznikl v průběhu 31 natáčecích dnů. Natáčení probíhalo zejména v České republice, konkrétně v Praze (kostel sv. Tomáše, Colloredo-Mansfeldský palác, Malá Strana), Ploskovicích, Brozanech nad Ohří, Libochovicích, Českém Krumlově, Telči a Doksanech. Na závěr natáčení se štáb přesunul nedaleko Kolína nad Rýnem do okolí zámečku Arff.

Queen: Radio Ga Ga

Queen: Radio Ga Ga (1984) (hudební videoklip)

Píseň o tom, jak doba videa ničí hudbu a vzpomínka na ty staré dobré časy, kdy jediným společníkem puberťáků bylo rádio, které dávalo hvězdy, rozesmávalo i umělo rozplakat, je tak trochu ironickým paradoxem. Tento manifest proti době ovládané MTV byl doprovázen opulentním videoklipem Davida Malleta, který využíval nejen záběry z Langovy Metropolis (1927), ale i úryvky z předešlých klipů skupiny a stal se de facto jedním z nejpopulárnějších klipů (nejen) na MTV. [Zdroj: ludekhhavel.blogspot.com]

Queen: Radio Ga Ga

Queen: Radio Ga Ga (1984) (hudební videoklip)

Na nápad přišel Roger Taylor při poslechu rádia, které se nezamlouvalo jeho synovi, což komentoval hlasitým „radio ka ka“. [Zdroj: ludekhhavel.blogspot.com]

Reklama