Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (167)

plakát

Vražda v Paříži (2023) 

Zbytečně podhodnocený film. Dal bych pekné 3*, ale vzhledem ke zbytečně nízkému hodnocení zvedám na 4*, neboť určitě si film zaslouží minimálně 60 %.

plakát

Nic než pravda (2008) (pořad) odpad!

Vubec tam neni zadny detektor lzi, respektive nefunguje a vse je to jen blamaz. Proc by nekdo lhal i na takovych banalnich vecech. Obecne traparna.

plakát

Vánoce na spadnutí (2022) 

Dost velká škoda, že se z celkem tak dobrého nápadu s velmi vkusnou Vánoční atmosférou nakonec vyklubalo jen poměrně laciné a herecky nedobré zážitky. Nemohu říci, že jsem se nezasmál, on ono ten laciný humor skutečně fungoval (až na roli "přítele" Lindsay, jehož humor mi způsoboval na tváři spíše otrávený výraz). Lidsay mě svým laciným a jednoduchým humorem vždy celkem rozesmát uměla, taky samozřejmě záleží na režii a zpracování samotného "humoru". Co se po herecké stránce týče, bylo to až přeumělkované, malá holka (dcera) majitele pensionu mi až svým dokonalým úsměvem, nepřirozeně umělým hereckým výkonem a zkrátka až nepřirozeností lezla spíš na nervy, stejně tak samozřejmě i ostatní. Mnohdy mi přišlo, že smích a obecně mnohdy zahrané scény byly opravdu tak umělé a až tak okaně přehrávané, že to opět místo úsměvu vyčarovalo na mém obličeji sarkastický výraz. I přesto se mi moc líbilo prostředí, ve kterém to točili, ač většina záběru byla samozřejmě točena s kulisami nebo digitálními efekty, např. ten umělý digitální padající sníh si mohli odpustit, pokud to neumí zpracovat tak, aby to bylo věrohodnější. Ale samozřejmě na to by byl potřeba asi větší rozpočet, což chápu. Radost mi film udělal i neudělal. Rozhodně měla být zápletka mnohem mnohem propracovanější a s rozvinutějším dějem, bylo to příliš jednoduché, mnohé scény předvídatelné a mnohé podobné filmy tady již byly mnohokrát, takže je to vlastně to samé, co jsme už viděli jinde, akorát s jinými herci a trošku pozměněným prostředím. Musím uznat, že Vánoční atmosféra byla zpracována dost dobře, řekl bych až perfektně (nepočítám ony digitální nebo uměle točené záběry s kulisami a zasněženým sněhem v pozadí). I přesto by se to ale u filmu stávat nemělo, aby šlo poznat, co je realita a co je umělé či nedejbože digitální. Lidsay a Chord jsou vcelku dobří herci, kdyby jim bylo v rámci režije svůj potenciál trochu více rozvést, mohli by předvést i celkem dobrou podívanou. Takto bohužel dávám jen 2*, možná se na tento film ještě někdy podívám. Přeci jen, pár vtipných scén tam opravdu bylo, jinak je to vcelku lacině zpracovaný běžný předvídatelný slaďák, jak se dva do sebe zamilují a žijí spolu spokojeně až na věky :)

plakát

Not Just a Girl (2022) 

Myslím si, že po tomto dokumentu i lidé, kteří Shaniu znali spíše pouze přes její písničky, ji konečně mohli poznat opravdu důkladně a myslím si také, že usoudí sami, že Shania Twain je opravdu dříč a i přes mnoho těžkých pádů stejně opět vstala a nevzdala se. Co je vůbec pro zpěvačku nejhorší, ztráta hlasu, přesto jede dál. Samozřejmě hlas je nenávratně poškozen, proto má můj o to větší, neboť se nevzdává, je opravdu silnou osobností, především charakterní, cílevědomou, na nic si nehraje, je sama sebou a především miluje své fanoušky a je zde pro ně. Shania Twain si moje uznání získala již před mnoha lety a pouze mě utvrzuje v tom, jak velký dříč je a smekám před ní klobouk, co vše dokázala, jak se svým životem, se svým talentem a obecně!

plakát

Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016) 

První díl z Doby ledové, který už nikdy nechci vidět! Fyzikální zákony absolutně porušovány a celkově nesmyslný děj!

plakát

Like House 3 (2022) (pořad) odpad!

Co to jako je? Tohle je opravdu myšleno vážně? Mě přijde, že tvůrce ani obsazené kreatury nemají ani mozek… všichni na facku, která by stejně asi nepomohla…

plakát

Poklad z půdy (2018) (pořad) 

Myslím si, že je pořad zbytečně i podhodnocen. Hodnotu a kvalitu pořadu bohužel snižují opravdu některá individua, která tam přichází mnohdy s úplnými nesmysly, které s "pokladem" nemají nic společného a nebo nemají vůbec žádnou hodnotu. Řekl bych až s prkotinami. Ovšem polovina z případů jsou opravdu zajímavé a vzácné kousky, které by se klidně líbily i mě, ač nejsem starožitník a tolik peněz na to opravdu nemám. Starožitníci jsou ovšem odborníci, jde to vidět. Poklona před nimi, že dokážou opravdu ihned odhadnout dobu, a orientují se víceméně ve všech oblastech všech předmětů. Ač třetina lidí, která tam přijde s nesmysly kazí celkový dojem pořadu, tak si nemyslím, že je to taková katastrofa. Nevím proč, něco mě na tom chytlo. Asi obecně vždy zjištění, jakou hodnotu předmět má a rovněž mi to trochu pomáhá získat nějaký rozhled a zkušenosti v oblastech starožitnictví. Některé předměty tam jsou totiž opravdu velmi staré a vzácné, na které běžně nenarazíte. Takže odhalí i kus historie. Za mě 3 * to určitě má a přidávám i kvůli zbytečnému podhodnocení zde a rovněž díky těm individuím, kteří podhodnocují samotný pořad přímo v něm :D

plakát

A jak to bylo dál... (2021) (seriál) 

No, osobně si myslím, že zase tak špatné to nebylo, jaké je zde hodnocení. Na 60 % to seriál určitě je, neboť má něco do sebe, má celkem pestrý děj a není to vysloveně nuda a průšvih. Mě osobně se líbil, avšak záměrně zvyšuji mírně hodnocení o jednu hvězdu právě proto, že se mi zdá hodnocení příliš nízké. Avšak co si budeme nalhávat, i mě tam už některé věci, kterých tam bylo až příliš, moc nelahodily, nebo spíše až vadily a byly poněkud otravné. Ve velké míře se tam totiž vyskytuje až přílišná propagace LGBT+, tedy nějaké binární pohlaví, trans a já nevím, co všechno v této věci vlastně existuje. Proti této skupině, tedy hlavně proti lesbám, gayům a tak podobně nic nemám, avšak zde mi to již lezlo trochu na nervy. Přišlo mi to opravdu vysloveně záměr to do seriálu co nejvíce obsazovat, aby došlo k propagaci této skupiny, že i ona je normální a má právo na to žít. Ovšem když to vidíte od prvního dílu až do posledního, a to poměrně v dosti velké míře, je to fakt už přemrštěné a mě osobně to už chvílemi vadilo. Přišlo mi to zkrátka trochu jako propaganda něčeho, co by každý měl mít rád a nebo přijmout to, stejně jako černoši musí automaticky vyhrávat v mnoha kategoriích na Oscarech jen proto, abychom nebyli za rasisty. Abych trochu opustil tohle téma, ke kterému jsem řekl víceméně vše, tedy že proti této skupině nic nemám, ale že už toho bylo opravdu moc, tak co se týče děje obecně, líbilo se mi na tom to, že je to víceméně téměř přesná ukázka reality, alespoň té americké. Neobjevují se tam jen stupidní usměvavé paničky, všichni nejsou šťastní a všichni nemají dokonalý život, ba naopak se tam vyobrazují běžné problémy, které člověk v životě má, a to i v těch vyšších třídách. Od úmrtí, trapasů, nefungujícího vztahu či manželství, až po drogy, alkohol a jiné látky. Zkrátka je tam zobrazena realita, není tam nic cenzurováno, vše je plně a přímo vylíčeno. Děj je občas primitivní a občas přejde do velmi zajímavé fáze a takto se to střídá během jednotlivých dílů, takže ani žádná luxusní paráda a úžas, ani žádný propadák. Každopádně me to chytlo a myslím si, že pokračování a další šanci si seriál zaslouží. Je pravda, že Samantha tam asi trochu chybí, ač je tam několikrát v rámci děje zapojena a zmíněna, zato však se tam vyskytují i jiné hlavní postavy. Ovšem doufám, že se Samantha do sexu ve městě někdy vrátí, ač o tom pochybuji a je to spíše přání nás všech.

plakát

Vražda na jachtě (2019) 

Myslím si, že je tento film zbytečně podhodnocen. Zase tak strašný nebyl. Jde přeci primárně o komedii, tedy černou komedii, takže bych se nad některými situacemi tolik nepozastavoval. Trochu mi to sice přišlo jako kombinace několika filmů o záhadné vraždě, jako je vražda v orient expressu, na nože a podobně a děj ač se zdál být ok, občas mi přišel mnohdy méně vyplněný, málo rozvinutý, strohý. Mnohdy i poměrně dost předvídatelný a někdy i přehnaně extremistický. Každopádně tato herecká dvojice umí spolu před kamerou vytvořit super atmosféru a herecky jsou sehraní. Na dramatické role se hodí více Jennifer než Adam, a po komediální stránce se oba navzájem doplňují. Více a detaily z filmu prozrazovat netřeba, stejně tak detailnější charakteristika. Podívejte se sami. Jelikož je film zbytečně podhodnocen, a normálně bych dal 65 %, díky tomu dávám 4*.