Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (96)

plakát

Skleněné peklo (1974) 

Nesmrtelná legenda, která dala vzniknout katastrofickému žánru. Důkazem, že film ani téměř po 40. letech neztratil původní glanc, je porovnání s dnešní tvorbou...správně, není s čím porovnávat. Soudobá díla jsou možná lépe technicky zvládnutá, ale chybí jim šarm, atmosféra a především Herci. Kvalitu (nejen) filmu prověří skutečně až čas - buď zanikne v monotónní šedi, nebo zůstane i po letech barevným. Sice barva postupně nekompromisně bledne, ale v tomto případě tak nějak pěkně.

plakát

Kohout na víně (2011) 

Světe div se, vůbec to nebylo špatné. I když jsem recept na kohouta na víně nedostal, tak ty dvě hodiny milé zábavy rozhdoně stály za to. Til Schweiger je takový německý Hugh Grant a jde mu to zatraceně dobře. Emma Schweiger je místy na zabití, ale kdo by odolal jejím kukadlům? Já ne. Na čisté 4 to není, ale v rámci německých komedií...gut, sehr gut!

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Mrazík + Popelka + spol = Dvanáct měsíčků...šeď, která zapadne do zapomnění...

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

Pohádka - žánr, který by měl pohladit po duši, navodit sváteční atmosféru, rozzářit oči nedočkavostí a radostí. Žánr, který nás vtáhne do kouzelného světa, který nám umožní odprostit se od reality..Nic! Bez nápadu, bez scénáře, bez jediné sympatické postavy...hodinu jsem čekal na rozjezd, dával jsem jí šanci. Nepřišlo NIC. - bez urážky, ale stále stejný výkon pana Trojana mě už neohromí.

plakát

Fontána (2006) 

Nevím, nevím! Zatím nehodnotím, až po druhé projekci, protože nevím jestli chápu, to co chápu a to co nechápu, bych chtěl chápat. Otázka je, zda-li se to, co chápu a nechápu, vůbec chápat dát....POTENCIÁLNÍ DIVACI, asi v téhle rovině běží celých 96 min filmu, takže případně pevné nervy!

plakát

Warrior (2011) 

Kus poctivé filmařiny, který asi nebude žádným převratným snímkem, ale otázka zní, zda-li je to na škodu? Já myslím, že ne. Vždyť každý film nemusí být přelomový, nemusí v divákovi probouzet převratné myšlenky, nemusí nás nutit se 100% soustředit. Naopak občas chci vypnout, chci tušit dopředu, jak se bude děj vyvjíet a chci mít pravdu :D. Warrior popisuje již stokrát řečené (Wrestler, Fighter, Těžká váha), ale pokud to stále funguje, tak zatraceně proč ne.

plakát

Mlha (2007) 

A to bylo jako co? Asi jsem v poslední době uplně mimo, ale hodnotit tuto slátanitu takhle vysoko...přátelé, to snad ne! Nevím, zda-li byl béčkoidní look prvotním účelem, ale od Darabonta bych čekal trošku jinou ligu. Scénář=nula, atmosféra=nula, příšery=k smíchu. Charakter postav byl předvídatelný až to pěkné není. Do toho náboženská tématika ve stylu pomocné školy...a kde je politická korektnost - černocha nechat zemřít v první třetině filmu...no fuj :D...Pozitivum? Tentokrát pouze závěr, který byl fantastický a o to víc mrzí, že Darabont netočil odzadu.

plakát

Přichází Satan! (1976) 

Já vám teda nevím. JIstě, jedná se o oldschoolovou klasiku s legendárním Greogory Peckem, ale toť vše. Film je na dnešní poměry již značně vyčpělý a modernímu, zmlsanému dívákovi snad kromě nostalgie nenabízí skoro nic. Plusový bodík v podobě skvělě zakompotované hudby jej bohužel nezachrání a jelikož nejsem ovce, abych šel s davem, tak za mě nee.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Nelíbil se Vám tento film? Nemůžete po něm spát? Je Vám fyzicky špatně? Jste psychicky na dně?...Zvykejte si! Je to jen otázka času...

plakát

96 hodin (2008) 

Liam Neeson jako nejlepší akční hrdina posledních let (kdo by to byl řekl). Stará dobrá amerika v evropském střihu aneb akce ještě nevymřela...Jako u všech žánrovek celý film stojí na výkonu hlavního představitele. Naštěstí v tomto případě je Liam Neeson natolik charizmatickým hrdinou, že není třeba věnovat pozornost všem nedokonalostem, logickým chybám a lidově řečeno blbostem (samozřejmě je jich ve filmu halda, ale v tomto žánru jsou jednoduše nevyhnutelné)...takže se usaďte a vychutnejte si pořádnou "akčňárnu", protože takových se už dnes moc netočí.