Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Ratchet a Clank: Strážci galaxie (2016) 

Jako fanoušek hry jsem se na Ratcheta těšil od jeho prvního ohlášení a musím řící, že jsem byl příjemně překvapen. Jednoduše řečeno. Dlouho jsem se u animáku tak nezasmál. Film je napěchovám neustálým pomrkáváním na hráče, ale ne tak, aby to vadilo člověku, který hru nikdy nehrál. Ve skutečnosti akční duo Ratchtea a Clancka dává mnohem větší smysl nežli filmový varcraft, u kterého jsem místy netušil co se to děje. Ratchetchetuv příjemný scénář barvitě vykresluje všechny hlavní postavy, tak aby jste si je zapomatovali, zasmáli se s nimi ale zase to nebrali přiliš vážně. Příliš nechápu proč film celosvětově tak těžce propadl a k nám se dostal ač s dabingem tak v minimálním množství kopijí a téměř nikde ho nehrají. Kvalitami převišuje animáky typu Zootopie scela bez potíží a ikdyž by se našly vady na kráse tak mě prostě nenapadá nic zásadního. Ale co pokud milujete vesmírné bítvy, tajemné světy a příšerky nespočtu tvarů, světů a chapadel tak tuhle lekou parodii na svět hvězdných válek prostě musíte vidět. Druhý takový animák tady jednoduše dlouho nebyl a dlouho nebude. P. S. viděno s dabingem, ale pokud budete mít možnost tak učitě jděte na anglickou verzi, původni dabeři hry a Sylvester Stallone prostě mluví za vše

plakát

Total Recall (2012) odpad!

Dystopicka atmosféra ponuré budoucnosti v úchvatných kulisách? Bohužel. Kulisy jsou skvělé malované a pořád blikající, někdy jsem měl až pocit, že někdo se snaží ve mě vyvolat epileptický záchvat. Přelidněný ponurý svět plný nesmyslů (např.: Chudý dělník a obrovsky, královysky vybavený byt.) Scénář, který naznačuje, že autor neumí vést rozhovor a nápady mu došly dříve než začal psát. Se mi až zastesklo po pěkné žánrovce. Moderní total recol je prostě jen akční patos s lítajcími auty, bez špetky nápadu či atmosféry. Škoda :(

plakát

Prometheus (2012) odpad!

Působivé grafické zpracování bohužel nezachrání, že herci bravurně hrají bezpochyby nejvypatlanější postavy, které jsem ve filmu kdy viděl. Scénář je bohužel tragický a smysl filmu mi pořad uchází (o geniálním konci ani nemluvně). Jako milovník sci-fi jsem zklamán, srovnám-li Promethea například s bravůrnou ENDERS GAME, kterou jsem nedávno viděl, pak tento film je naprostý odpad, který mohu doporučit pouze pokud chcete někoho naštvat.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Jednoduchý a zábavný remake smrtonosné pasti, který si na nic nehraje a jen baví svoji strohostí a v závěru i tlakem na citovou stránku diváka. Proti čemuž nic nemám. :) Kdo o čekává víc než střílečku tatínka chránícího svoji dceru v bílém domě, bude zklamán a ostatní však budou mile překvapeni.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Star trek krátký příběh o tom, kterak se jedna pošahaná posádka vydala na velké (opravdu velké, ani nevíte jak moc velké) lodi vydala do světa. A že to za to bude stát vám nemusím dvakrát říkat, díky Abramsovově pokusu nacpat do star treku trošku realističnosti nám všechny ty lodě pěkně narostli do velikosti. Najednou vypadají třikrát větší a krásnější. Člověk se prostě neudrží neříkat si WOW tomu říkám lodička. Zvláště když je Enterprise prezentována velikostně asi tak jako půlka běžného města :). Akce tentokrát není, tak zběsilá jako v roce 2009, ale o to výbušnější (když tady něco bouchne. Budete si to pomatovat to si buďte jisti.) Dialogy jsou vybroušené, postavy se neustále špičkují a strefují jedna do druhé. Člověk se nemůže nesmát, nemůže neradovat zvláště, když příběh je v podstatě jen o přátelství mezi uchem a Vulkáncem, kteří se rozhodli, tak z nudy zachrání svět ve starém stylu původních filmů s dávkou trošku toho moderna, které polovinu fanoušků tak štve. Ale za mě tohle mohu kdykoliv a už se těším na příště...naprosto super :) (Viděno v IMAX 3D..a kupodivu 3D smysl mělo narozdíl od jiných předělávek)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Temné, surové, tvrdé, zoufalé a přesto komiks každým coulem. Bez vydechnutí bez nádechu skvost u kterého během pěti minut jen tiše vypustíte wow. Dětský svět dostal tento rok Avengers pro nás ostatní, kterým přišel trošku přeslazeny a vyumělkovaný, je tady novy batman, aby nahradil co nám chybělo :), a tech par chybek ve scénáři, kdy třeba autoři se tápají mezi jadernou reakci a termonukleární reakcí tak nějak aniž by věděli, co je to a ono, se dá snadno odpustit.

plakát

Super Mac (2010) 

Poměrně dost tvrdé, na tohle musí mít člověk žaludek aby se zasmál. Pak si to třeba i užije zvlášt když je to fanoušek MacGaywera.

plakát

Terra Nova (2011) (seriál) 

Dinosauři v růžové zahradě zaobalení do rodinného balení plného naděje nad novým světem s typickými klišé, které nenudí. Navíc seriál má postupně stoupající kvalitu (ač fyzikálně, politicky i technicky, kde muže tam to skřípe až to bolí), Pouze škoda té zrušené druhé řady. Časem to mohlo pěkně dospět.

plakát

Avengers (2012) 

Dlouho jsem přemýšlel, jak vlastně film ohodnotit. Režije výtečná, triky naprosto super. Miluji dlouhé plynulé záběr a párkrát jsem si i říkal WOW. Scenář baví a je překvapivě i docela inteligentní. Můj problém s filmem však je, že v něm není žádná pořádná záporná postava. Lokiho zmlátí kdejaký člen avengers na potkání. Záporňáci vysloveně hrají druhé housle a film tím přichází hloubku. Nějaké to velké nebezpečí, kterému je třeba se postavit, což je škoda, protože jinak jde o perfektní film.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Nečekal jsem, že fantazy pojetí o Sněhurky se dá až tolik zkazit. Příběh o tom kterak čistá, neposkvrněná, vyvolená a kdesi cosi Sněhurka (která je jen tak mimochodem masovou vražedkyní, vybledlostí připomínající sestru franklnštainova monstra) vyráží zachránit království od zlé čarodějnice. Nejen že nemá hlavu ani patu, ale je vyplněn zcela nesmyslnými dialogy, které jakýkoliv pokus o zdařilou scénu sráží bez milosti k zemi. Co naplat, že efekty se povedly, když nemají čemu být kulisou. Co naplat, že skřítčí svatyně je překrásné místo, když člověk buďto usne nebo odejde dříve než film se k němu dostane. Hvězdičku čistě za tu grafiku, protože jsem měl prvně v kině tendenci jít dělat něco zábavnějšího.