Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (14)

plakát

Dunkerk (2017) 

Přerostlý videoklip. Bez emocí. Bez logiky. Bez historické přesnosti. Bez děje.

plakát

Diplomacie (2014) 

Neskutečný koncert dvou herců. Neskutečná historie. 100 %.

plakát

Invaze: Operace Mincemeat (2022) 

Opravdu nechápu nízká hodnocení. Pocta lidem, kteří skutečně zachránili tisíce životů. Odkazy na Bonda. Flemming, M (matka), Q atd. Skvělé obsazení. Love story, kterých takových (naplněných i nenaplněných) bylo tenkrát tisíce. Byla válka!!!!! Mimochodem je to o realitě, není to Marvelovská počítačová akčně nabušená nuda.

plakát

Legendy staré Prahy (2013) (seriál) 

Obrovské překvapení!!!! Objevil jsem díky Netflixu. Skvělá animace. Krásné příběhy, z nichž některé jsem znal a jiné nikoliv. Ty mě donutily hledat víc a rozhodně se na ta místa půjdu podívat.

plakát

Ve službě (2019) 

Nejsem žádný odborník. Normální spotřebitel, který kouká na filmy, aby se pobavil, odpočinul si. Tenhle film mě pobavil víc než většina pětihvězdičkových mega filmů.

plakát

Památkáři (2014) 

Skvělý příběh, skvělý film, skvěla hudba, skvělí herci. S minimem akce ale s množstvím napínavých scén. Velká pocta odvážným mužům a jedné ženě. Té především. Francouzka s nejvíce vyznamenáními. Nejvýznamnější žena historie umění vůbec. Rose Antonia Maria Valland (1. 11. 1898 – 18. 9. 1980). Historička umění. Členka francouzského odboje a francouzské armády s hodností kapitána. V době nacistické okupace Francie pracovala v muzeu Jeu de Paume a vedla si záznamy o uměleckých dílech ze soukromých sbírek, které byly nacisty ukradeny. Uvádí se, že si zaznamenala až 20 000 uměleckých děl. Díky jejím záznamům mohli Monuments Men, neboli Památkaři velkou část najít a zachránit. Blízce spolupracovala také s další legendární postavou záchrany francouzských uměleckých památek, ředitelem Národního muzea Jacquesem Jaujardem (ve filmu se mihne v Louvru, když Matt Damon dorazí do Paříže). Jeho milenkou byla krásná francouzská herečka Jeanne Boitel, významná členka francouzského odboje s přezdívkou Mozart.  Rose Valland se stala držitelkou Řádu čestné legie, Důstojnicí Řádu umění a literatury, držitelkou Medaile odboje, důstojnicí Záslužného řádu Spolkové republiky Německo a držitelkou americké Medaile svobody. Dlouhé roky žila se svou přítelkyní Joyce Heer (1917-1977), Britkou, tajemnicí a překladatelkou z velvyslanectví USA. Obě ženy sdílely byt v rue de Navarre v 5. obvodu Paříže...

plakát

Tlapková patrola (2013) (seriál) 

Hodnotím za svoji dvouletou vnučku, i za sebe. 100 procent.

plakát

Zapomenutí vůdci (2016) (seriál) odpad!

To, že ruské ministerstvo kultury nechalo vytvořit propagandistický a řadu psychopatických masových vrahů oslavující dokument, je smutné. Lze to pochopit, když se podíváme na současnou ruskou politiku. Mimochodem, takovéhle dokumenty by se nevyráběly ani před rokem 89, protože doba kultu a "omylů" byla tabu. Je ale mnohem horší, že takovouhle lživou a manipulativní propagandu vysílá Česká televize. Že by se vedení pos.... před ruskými agenty z hradu?