Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Gattaca

Gattaca (1997)

Silný příběh a navíc, po nedávném přečtení článku s názvem ,,Editace DNA umožní vznik nové genetické aristokracie,, to vypadá, že i vizionářský. 😟

Horší než smrt

Horší než smrt (2007)

Když chci spravit náladu, tak tenhle film je dobrým lékem (spolu s Červeným trpaslíkem, samozřejmě :-). Čím víc ho vidím, tím víc se mi líbí. Dopředu se těším na hlášky a královsky se bavím. No, možná že jsem se ze začátku cítila trochu provinile, že zrovna toto téma mě rozesmívá, ale to se nedá, koukněte a uvidíte sami, pieta jde ať chcete nebo nechcete stranou a místo ní vás začne převálcovávat pravý britský humor, a vlastně proč ne, vždyť nadarmo se neříká, že Bůh má smysl pro humor.

Jedinečná planeta

Jedinečná planeta (2004)

Dovolím si citovat pár vět z mé oblíbené knihy Tajemství přítomnosti od M. Mihulové a M. Svobody: ,,Moderní fyzika zjišťuje, že za viditelným světem se nachází svět neviditelných sil a energií, které jsou podstatou toho, co naše smysly vnímají a náš rozum popisuje. Je nad slunce jasnější, že argumentace typu ,,co nevidím a na co si nemohu sáhnout, tomu nevěřím", v tomto směru neobstojí." A právě tento film a i Odkrývání tajemství života (http://www.csfd.cz/film/291073-odkryvani-tajemstvi-zivota/) se zabývá objevy podobně jako tato kniha. Je to o objevech moderní fyziky ve světle duchovních nauk. Závěrem ještě pár vět z této knihy, které vystihují oba filmy: ,,V jisté knize o alchymii můžeme nalézt zajímavý výrok - ,,Ó Adame, postavil jsem tě do středu světa, abys mohl lépe přehlédnout, co svět obsahuje." Nebudeme-li tuto větu chápat ve smyslu geometrickém, což by samozřejmě neumožňovalo žádný logický závěr, můžeme v tomto výroku nalézt potvrzení pro výjimečnost postavení člověka ve hmotném světě."

Dům snů

Dům snů (2011)

Opět jeden film z modrých čísel, co mě překvapil. Parádní psychothriller s duchovní tématikou. Má nečekaný zvrat, který nenechá člověka chladným. Dokáže diváka vtáhnout do děje a vcítit se do hlavního hrdiny. A na horor je to alespoň podle mě i docela uvěřitelný příběh. Smutný příběh.

Klíč k minulosti

Klíč k minulosti (2010)

To bylo silný. Poutavě natočený, silný příběh o jednom malém děvčátku. Ta skvělá dětská herečka mě dokázala vtáhnout do toho jejího smutnýho života tak, že jsem měla pocit, že tu hroznou dobu opravdu prožila. A já to prožila s ní. Ještě, že tam byly ty dvě linie, ta ze současnosti mi totiž pomáhala na chvíli vydechnout od těch zvěrstev co se kdysi děla.