Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (24)

plakát

Kabinet Dr. Honzáka (2020) (pořad) 

Možná to není pořad na pět hvězd. Pan Radkin Honzák asi nebude hvězdou talk show, ale přesto nebo možná právě proto dávám pět hvězd, abych kompenzoval ty odpady, který si tento pořad nezaslouží. Vždy jsou tam jako hosté zajímavé osobnosti (nikoliv celebrity), vždy je tam zajímavé nosné téma a jasné poslání. Ale tím vším je to spíš pořad vhodný pro ČT Art než jedničku. Tam očividně nenalezl cílovou skupinu.

plakát

Pečený sněhulák (2014) (pořad) odpad!

Možná za to může Peter Sellers. Ale zhlédnout jeho ve filmu Večírek a pak náhodou vzápětí narazit na pořad, "který má koule" je fatálním procitnutím do české reality televizní "zábavy". Prosím, už to stáhněte. Takhle ne. OMG.

plakát

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka (2005) 

Zážitek z filmu? To nebyla vyvalená bulva, to už byl absolutní rajčur! Film samotný naprostá kulťárna s klasickou hororovou konstrukcí a opravdu překvapivými odhaleními, spoustou odkazů filmových i historických (od starých Metropolis, Drakula, KingKong, přes Dr.Jakkyla a Mr. Hydea, Od soumraku do úsvitu až k obligátnímu Matrixu nebo historickým leteckým soubojům Richthoffena alias Red Barona). Když si představíte, že všechny ty strhující akce se točily políčko po políčku, klobouk dolů. Hudba, střih (skončilo něco pod stolem? :o) , kamera, "stavby", prostě dokonalost od A do Z. Možná jsem naprosto nekritický, ale nemůžu jinak. Chystám se na WG znovu. - - - Nasazením "madagaskarských tučňáků" jako předfilm si (tedy pro určitou část publika) udělali podle mě Dreamworks medvědí službu. Kam se na Nicka hrabou, že?

plakát

Černí baroni (2004) (seriál) 

Od tohoto seriálu jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Nenáročnou zábavu v hvězdném obsazení. Pravda, mnozí přehrávali, Špalek na hranici (mojí) únosnosti, mnoho scén bylo variacemi na to samé téma, ale v podání důstojnického sboru mě vždy rozesmály. Přestože byly postavy a jejich chování celkem vypočitatelné. Anebo právě proto. Ale porovnejte s některými "kulty". Nebyli Rimmer a Lister taky docela vypočitatelní? Zdá se mi, že se čeští (slovenští) tvůrci prostě nezavděčí. Čo bolo, bolo...

plakát

Lidská skvrna (2003) 

Základní zápletka je o nerovném vztahu dvou zkrachovalých existencí - starého děkana prestižní školy a mladé drsné uklízečky. On tají celý život svůj černošský původ, je kvůli domnělému rasistickému výroku donucen odejít ze školy(!), poté mu zkolabuje manželka. Ona je od dětství obtěžována otčímem, po útěku z domova se protlouká, je týrána svým mužem a nakonec tragicky přijde o děti. Tak tohle rozehrání by slibovalo určitě větší zahuštění děje, než nakonec na plátně můžete vidět. Naštěstí herci jako A.H., G.S. i N.K. hrají. Na konci navíc bohužel chybí nějaká výraznější katarze, to, že příběh končí tragicky vám skoro nedojde a jestli mělo být nejsilnějším momentem přiznání se profesora ke svému původu, pak mě to emočně nevyvedlo z normálu. Do FK na TV2...

plakát

Šestý smysl (1999) 

Film, který moje přítelkyně viděla a dopředu mi říkala: "To jsem zvědavá, jestli 'na to' přijdeš, když seš tak chytrej" :o) Už tímhle mě trochu napnula... :o) No a pak mě v tom napětí držel samotný film, velmi decentně dodržující pravidla žánru a spíše je přesahující. Žádné přehnané "děsivé" scény, ale přitom dost ponurá atmosféra a tajemné indicie... Willis v jednom nejcivilnějších a nejpřesvědčivějších výkonů, v jakém jsem jej viděl, H. J. Osment sehrál svou roli též velice přesvědčivě (že by nějaké ty duchy opravdu vídával). Ale co mě naprosto dostalo, když jsem 'na to' přišel (což bylo asi 2 minuty před úplným odhalením - "Ježiš, není von nakonec...." ;o), byl fakt, že mi za celou dobu filmu nedošlo, že Malcolm vedl dialog jen s Colem... Scény (ne)rozhovorů se svou manželkou nebo Coleovou matkou byly natočeny skutečně brilantně... Dal bych 4 a 1/2, kdyby to šlo. 5 si nechávám na absolutní rajčury :o))

plakát

Lepší pozdě nežli později (2003) 

Velice příjemný a "hodný" snímeček s mými třemi velice oblíbenými herci. Výkon Jacka Nicholsona (ani dalších) mi snad ani nepřísluší hodnotit, mě stejně úplně stačí, když se ušklíbne na kameru. To samé Diane Keatonová a Frances McDormand. Ta vlastně má ve filmu jen pár "klíčových" grimas. Pravdou je, že jsem se ke konci filmu trochu ošíval, ale přesto jsem celkově dobře bavil. No a co říci na frky jako: "Co nějaká antikoncepce? - Menopauza. - No nejsem já šťastlivec?" :o))

plakát

Koyaanisqatsi (1982) 

Toto je jeden nejobdivuhodnějších filmů, které jsem vůbec kdy viděl. Přiznám se, že mám rád filmy, které sdělují i nějaké relevantní poselství svého tvůrce. Toto poselství je tak jasné a silné, že bych tento film učinil povinným promítáním na všech školách, ale možná spíš na určitých ministerstvech... Bohužel, většina lidí už má místo mozku hamburger, takže by se tato akce asi minula účinkem. Vůbec tady nechci hodnotit filmařská hlediska, už jen to sestříhání obrovského materiálu a sesynchronizování s hudbou mého milovaného Phila Glasse (hrozná a depresivní hudba? gouryello: "ts ts ts...") muselo být velkým filmařským počinem. Až tohle někdy archeologové vykopou (budou-li jací), tak se podiví, že jsme asi přece jen věděli, že naše konání může vést až do pr***e...

plakát

Čarodějky z Eastwicku (1987) 

Filmu, kde hrají Jack Nicholson, Susan Sarandon a Michelle Pfeiffer opravdu už z principu nelze dát méně než 4 (dávám 4 a 1/2), zvlášť, když se ve svých rolích vyžívají. Scény s třešněmi narozdíl od jiných považuji za velmi povedené. Rozkošnické pojídání a v kontrastu s tím neuvěřitelné "vymítání"... Pěkné scénky. Jack Nicholson dostal prostor, aby se zde předvedl v celé své kráse :o)

plakát

Vikingové (1999) 

Viděl jsem to na videu a nic jsem o tomto filmu dopředu nevěděl. Proto jsem byl zklamaný, že na rozdíl od mého očekávání historického filmu s reálným ukotvením se jednalo o horor? fantasy? akční? No něco mezitím. Přes zvučná jména zúčastněných to byl opravdu "horror"... Nedokázal jsem se zřejmě oprostit od svého očekávání a proto mi připadala nepochopitelná jak zápletka, tak činy "bojovníků". Nevím, co Crichtonovi zrovna vikingové udělali, ale na jejich místech mohli být klidně samurajové, ninjové, masajové, nebo rytíři. Třeba ti, co dělají "Niy". Pak by to bylo aspoň vtipnější...