Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (46)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Hulk,Iron Man, Thor, Cpt.America, Cpt.Marvel, Dr. Strange, Strážci Galaxie, Spider Man, Black Panther, Ant Man, Avengers, 11let,21 filmů. Dneska to bylo od začátku silný. Od začátku to bylo vtipný, smutný. Všechno se to propojilo. Tak jak to začalo tak to i končí. Iron Man rozpoutal tohle šílenství jako první Marvelovka co se fakt chytla. A na závěr tomu dal tečku.

plakát

Král psanec (2018) 

Můj doposud nejkratší komentář.Tento film mě opravdu vtáhnul a dostal! Nic víc, nic míň.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

"Devil's Anus" už jen tohle vypovídá že se klasická ,,Marwellovka" vydává trochu jiným směrem. Ovšem to už všichni vědí, všude se to psalo a každý na tohle byl připraven když na film šel. Nebo tedy aspoň já ano. Ale osvědčilo se to u Avengers, Iron Mana a nebo třeba v předchozích dílech Thora. Měl jsem trošku strach že režisér není vhodným kandidátem na tenhle post. K mému údivu jsem byl mile překvapen, dialogy postav a tím i postupná dějová kompozice založená převážně na improvizaci vyšla takřka na výbornou. A však na vzdory tomu pro mě film nebyl film jako celek naprosto uspokojující. Trošku víc vážnosti by tam podle mě být mohlo. Každopádně ty trenky Hulkovi zařízli pořádně hluboko a zamlouvalo se mi to, film jsem si užil. Co bych tak ještě zmínil je hudba, perfektní. Jsem zvědavý s čím ,,přiletí" teď a jak se jim to povede. Snad to nebude stejné jako u Guardians of the Galaxy 2 kdy tam bylo využito to co bylo v jedničce ale narvali tam do toho radši balení XXL.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Myslím si že očekávání tento film splnil na 1000%. Nic jsem od toho nečekal. Jsem jako většina velký fanda Rychle a zběsile. Říkal jsem si, že jako vždy opomenu v nějaké té scéně ten fakt, že žijeme na Zemi a že jsme jenom lidi. Občas vypustím (ne) logiku a budu si užívat nadupanou akci plnou rozbíjení,mlácení,střílení a operu v podobě výfukových balad. Akční/Krimi/Thriller a nebo Akční/sci-fi/komedie s prvky fantasy? To už si asi pak každý řekne sám. Obsazení bylo výborné a v některých momentech jsem se fakt dost zasmál. Manželské hádky mezi Johnsonem a Stathamem, nebo Statham v letadle jako Táta v sukni 3. Gibson který zase ztvárnil Miss USA v té "nejinteligentnější" podobě mě taky bavil. Efekty super, střih nic moc. Děj byl pro mně dobře čitelný asi až moc dopředu. Jako celek to na mě prostě žádný dojem neudělalo. A to i přesto že jsem tam šel s tím že to nebudu brát moc vážně.

plakát

Underworld: Krvavé války (2016) 

Tři hvězdy dávám jen kvůli tomu že je to moje srdeční záležitost.S těžkým srdcem bych to tu musel kritizovat.

plakát

Bod zlomu (2015) 

1000 lidí,1000 chutí....,já vám kašlu na to, že si lidi řeknou, nemožný,nereálný, to je blbost, to nejde. Proč? Kdo by tohle dělal? Mě prostě 115 minut beželo hlavou jen jak to skončí. Prostě mě ten děj a nápad vtáhl a líbilo se mi to do poslední minuty. Nepůjdu teď ven a nebudu skákat ze skály nebo letadla. Jen prostě..., málo který film mě tak vtáhne a řeknu si, jo chtěl bych tam být teď s nima. Tohle prostě jo a je to super. Aspoň na chvilku jsem si myslel že je možný fakt všechno když má člověk odhodlání a něčemu věří, ať už je jeho přesvědčení jakýkoliv. Herci mi sedli do rolí taky skvěle, nikoho bych neměnil. Škoda že se na to už nedá podle mě nijak slušně navázat a tak se žádný dvojky nedočkáme, ono by to nestálo za nic podle mého. Leda kdyby Zeman vytvořil 12tku.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

No takže, jako první...,Beník NeBeník...,mě se tam prostě nehodil. To stejný Gal Gadot jako WonderWoman..., pro komiksovýho nadšence a člověka co ocení každýho novýho pajduláka dobrý, pro mě jako normálního bělocha nic moc a prostě na mě působila jako kýč. Mimo to se tam první hodinu mluví stylem ,,jak káže náš Pán a spasitel", dokonce mě to už začalo i nudit a asi 4x jsem si zívnul protože to nijak negradovalo a jen pořád hudlalo do jednoho velkého klubka ničeho. Jo a škoda, že se skoro dvě hodiny člověk snaží pochopit, proč se ti dva panáci tak nenávidí, aby se po několika vteřinách začali milovat, protože ani jeden si nejsou jistí zdali ten druhý náhodou neotočí kolty proti papeži. Eisenberg zahrál Lexe Luthora parádně si myslím, magor až s císařskou noblesou,výpravami z dějin a svatého písma a nudlí u nosu byl v pohodě prostě. Dějová linie nebyla strohá a úplně prostá jak jsme u těchto filmů zvyklí a celkem příjemně mě to překvapilo, bohužel se skoro všechny dynamické posuny dějí kecáním a snovými sekvencemi.To se snažil Snyder zachránit výbornou režií kontaktní akcí, to se mu celkem povedlo...,ale občas když jen burácí hromy a nespadne ani jedna kroupa tak je to nuda. A nesmím zapomenou, Hááááááns. Zase mě kolíbal jeho talent vystihnout daný moment filmu. Jeho muzika ve filmech nemá konkurenci! Za mě prostě v pohodě, celkově dobrý, ani nezklamalo,ani nenatchlo. Ale jestli bude dvojku koučovat zase Snyder, a bude si myslet že stačí když budou stačit nakopávaný balóny a trefovat zařízení tak to jdu radši na kebab.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

První co bych na začátek pochválil je skvělá kamera. Ta podle mě neměla chybu. Jinak od filmu jako od celku jsem taky čekal více,bohužel nebudu jediný komu vadilo to dlouhé nic. Ale film takhle vypadat měl podle mého,on pan režisér moc dobře ví co dělá. Jen ne každému je to po chuti. I tak když vezmu film jako celek,připočtu herecké výkony Hardyho a Lea,tak mám dobrý pocit z toho že jsem zbytečně neztratil přes dvě hodiny času. A jinak Leonardovi bych to přál, už nevím za co jiného by toho Oscara měl dostat...,ale beztak mu ho vyfoukne ten medvěd :D

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Jedna jediná věta k filmu.Obrovská dávka důvtipu která ho dělá tak dobrý.Pecka!

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Mad Max se hned po premiéře vyhoupl nahoru jak Tarzan pro banány.A je jasné proč.Tohle je neskutečnej psycho-akční úlet který mi v prvních 10 minutách našeptával:ti frajírci co psali scénář se asi trochu sjeli.Tak film zprvu normálního bělocha dokáže zaskočit,avšak ne od filmu odradit.Je to zběsilá řežba na všem co jede a vypadá jako by ani zastavit nemohlo.Psychedelický svět kde někdo hledá vykoupení,někdo šanci na nový začátek,někoho pronásledují stíny minulosti doprovázené neustálým bojem o život a někdo přijal šílenou ideu/náboženství jednoho moc a moc škaredého diktátora. Furiosa sbalila ,,strécovi" buchty a pádí si to přes kaňony,pouště a bažiny v něčem co spíš než tahač připomíná houževnatostí a ničivou silou ruskou invazi tanků T-14 Armata.Takový saze jaký tomu Miller pálil nemají obdoby!Nebyl čas ani v klidu pozřít KFC. Jeho pojetí akce doprovázené excelentní prací Sealese za kamerou má za příčinu asi největší akční bourák dnešního roku.Po odchodu z kina jsem si prvně říkal na čem že jsem to vlastně byl a co to sakra bylo.Ale po příjezdu domů jsem naznal že to pro mě byl natolik silný,překvapivý a skvělý zážitek,že to hned tak rychle vstřebat nešlo prostě. ,,Dojení krav" ,libování si v lidské krvi,sprej na disky na kola na čuňu a pak hurá co nejkrutější smrtí vstříc,brutální masky,propracovaný vážně parádně!Tak nějak podle mě si Miller vytvořil svět na pokraji vymření.Svět který mě osobně sedl a líbil se mi moc.Jen teda některé momenty byli moc úchylné i na mě :D :D. Pak ještě to občasné a proto nešťastné kolísání akce,kdy ze 150% padala na 0%.Ale je pravda že držet film v takovém tempu po celé dvě hodiny je naprosto nemožné.Ale ty akční gradace byli tak silné že každé zvolnění bylo o to víc znát.A ten konec už taky jel jen na neutrál,škoda.Jinak tleskám...