Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (3)

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Ze začátku si člověk řekne, že to bude asi nudná adaptace pohádek typu Jak se budí princezny...jsem ráda, že jsme z tohoto pocitu byli rychle vytrženi a přesvědčeni o opaku. Ač již bylo natočených tolik pohádek a nedá se donekonečna vymýšlet něco úplně nového, tak ani tak se myslím divák u pohádky nudit nebude. A to díky zajímavému pojetí času, akčním pasážím (ne jako v jiných pohádkách, kde se 3x máchne mečem a hurá, zlo bylo poraženo) i vtipným scénám a zajímavému provedení kouzel. Další plus přičítám za casting, pohádka není přehlídkou obličejů, které se protočily za poslední roky ve všech českýc pohádkách. A i pohádkoví nováčci si se svými rolemi poradili na výbornou. Určitě si v pohádce najde své jak malé dítě tak i jeho rodiče :)

plakát

Jak balit holky na mejdanech (2017) 

Člověk by čekal od 9h ráno na 52nd KVIFF jakýkoli film, ale až takhle dobrý myslím nikdo z Velkého sálu, který byl nacpaný tak, že lidé seděli i na zemi, nečekal. "Šíleně geniální slátanina punku, milostného příběhu, sci-fi a latexu". A vidět Nicole Kidman přejít z role upravených dam stylu Grace Kelly do role postarší bělovlasé punkerky nemělo chybu. Tleskám nadšeně také mladičké Elle Fanning, Alex Sharp a Ruth Wilson :)

plakát

Sakra, kluku! (2012) 

Pro mě velké překvapení 52nd KVIFF, černobílé provedení jen dokreslilo silný dojem z příběhu, který nebyl nijak extra obsáhlý, zato však myslím přesně popisoval chlapcův zhýralý život, kdy se pouze potloukal a otchovy peníze určené na školu utrácel za alkohol, cigarety a litry kávy.