Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (232)

plakát

Hotel Palace (2023) 

Do hrnce pridejte Bily lotos, Trojuhelnik smutku, Johna Cleese, Mickyho Rourka, Ceske Budejovice, Trumpa, silene predvidatelny vtipy a mezidruhovy sex, a to vsechno dejte zamichat devadesatiletemu dedeckovi - a mate Hotel Palace! A to jsem velké fanda Romana.

plakát

Blízko od sebe (2013) 

Brilantní scénář, brilantní Julia a samozřejmě Meryl (ale všichni, ač Juliette Lewis mi bylo líto za její "prokletí", že musí hrát pořád takovýhle typy). Skvělé hravé dílo, zábavné a hořko-vtipné. I na divadle hra Tracyho Lettse musí být páni zážitek. I když ano - jak zaznělo v jiných komentářích - v podstatě je to celé o hlučných hystrických ženskách a o mužích, kteří je opouštějí. Velmi zjednodušeně a trochu hloupě řečeno.

plakát

České století - Kulka pro Heydricha (1941) (2013) (epizoda) 

Je to jako učebnice dějepisu. Dialogy plné citátů a "moudrých slov". Klišé, klišé a zase klišé. Tuctová kamera. Make-up na čele pana Beneše. Nikdy jsem neviděla Fingera hrát tak těžkopádně. Není to zábavné, neodhaluje to nic nového, nemá to pražádný smysl. Alespoň pro mě ne. Tak teda proč vlastně? Jak řekla moje kamarádka: Spíš je to kulka pro diváka.

plakát

Hledá se prezident (2013) 

No, obsazení vskutku "hvězdné". Projekt hodný Klusáka a Remundy. A taky kdyby to dělali oni, jistě by byl film aspoň o třídu lepší. Jenže tenhle párek dělal zas na svém Spřízněni, takže je svět asi v rovnováze. Nejde o špatný dokument, vůbec ne, je vtipný, je... vtipný a trochu smutný. Ale jedinou významnější provokací je zde Miloš - kouřící, pijící. Na zbytku je vidět, že si poučení manažeři dávali dobrý pozor, kam autory pustit a kam nikoliv.

plakát

Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna (2013) 

Bylo to bohužel zoufale obyčejný, plný klišé (alespoň na konci si mohli odpustit ty housle, obraz sám splnil vrchovatě povinnou dávku patosu). A vlastně ani nevidím důvod proč takový film natočit. Kromě toho vyprávět něčí osud. Ale proč takhle přiměřeně, nudně a konvenčně, obzvlášť s přihlédnutím k hlavní postavě a prostředí.

plakát

Nevinné lži (2013) (seriál) 

Hvězdička a Klukovina jsou pro mě nadprůměr. Zbytek spíše ten průměr. Ale "průměr" je v české televizi (napříč stanicemi) velkou senzací!

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

"Otevřená studie ženské sexuality"? Vážně? Provokace? Opravdu? A o čem to vlastně bylo? Možná jsem viděla moc trailerů a fotek před návštěvou kina, ale co zajímavýho a hlubokýho se tam teda událo? Přednáška o Bachovi? Citace Poea? Rozumy pana psychoterapeuta a sentimentálního Žida? Ale ne, film provokuje, jistě, jenom jinak, než jsem čekala.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Ono by to možná fungovalo jako to Moulin Rouge, ovšem kdyby tam bylo buď víc té "duše" nebo alespoň víc humoru (tady - na rozdíl od MR - není téměř žádný). Výborná kniha zpracovaná sice svědomitě, ale je to všechno vlastně nějak plytké. V každém záběru je v podstatě přítomno více režisérovo ego než příběh. Některé fajnové motivy jsou dle mého nedotažené (třeba podobnost zlaté "mládeže" 20. let a způsobu jejich života s tím naším - to si člověk musí přeinterpretovat, úplně to v tom filmu přece není...Hudba skvělá, stylizace nápaditá, herci dobří, ale celý to přesto působí jako takovej uřvanej cirkus, pouťová atrakce, naleštěný patos, rychlá jízda na horský dráze bez hlubších zapamatovatelných míst. Lesk a zlato a remaky skvělých popových písniček. Ale to je málo.