Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (10)

7 pádů Honzy Dědka

7 pádů Honzy Dědka (2012) (pořad)

Stejně jako v pořadu Show Jana Krause (od r. 2010) se jednou Honza Dědek na úvod zeptal, zdali je přítomen pan Odvárka, stálý návštěvník pořadu Jana Krause. Bylo tedy pro něj velkým překvapením, když se pan Odvárka přihlásil, že přítomen je.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

V Číně byl film ze svých 172 minut sestříhán na pouhých 134, aby byl "vhodný" pro tamní trh. Z filmu vypadly především scény s homosexuálním obsahem či erotickým zaměřením. Podobně byl sestříhán například i Skyfall (2012).

Den poté

Den poté (1983) (TV film)

Jedinou zemí východního bloku, která tento film vysílala před rokem 1989, bylo Polsko.

Donšajni

Donšajni (2013)

Jiří Menzel málem nestihl premiéru filmu v Praze, protože mu v Amsterdamu uletělo letadlo. Nakonec se mu ale podařilo do Prahy dorazit včas.

Enderova hra

Enderova hra (2013)

Název literární předlohy byl inspirací pro film Benderova hra (2008), příbuzný známému seriálu Futurama (od r. 1999), do jehož čtyř epizod byl také rozstříhán. S příběhem knihy ani filmu však neměl mnoho společného.

Kde je Fred?

Kde je Fred? (2006)

Ve Fredově (Til Schweiger) bytě je několikrát v pozadí záběru možné spatřit plakát k filmu Big Lebowski (1998).

Příběh kmotra

Příběh kmotra (2013)

V dopise advokáta rodiny Mrázkových Milana Hulíka filmařům ze dne 9. 10. 2013 stálo: "S ohledem na blížící se uvedení filmu do kin Vás, vyzýváme k zdržení se používání jména Františka Mrázka, jeho podobizen, obrazových snímků, obrazových a zvukových záznamů týkajících se osoby Františka Mrázka v souvislosti s filmem Příběh Kmotra… Vyzýváme vás, aby součástí úvodních titulků, tedy před začátkem filmu, bylo ve velikosti písma 26, po dobu 12 sekund vždy písemně, čitelně uvedeno: 'Nejedná se o pravdivý životní příběh Františka Mrázka, ale o fikci'." Kdyby tak učiněno nebylo, byl by klient nucen učinit další právní kroky a žádat mimo jiné zákaz promítání, či odstranění fiktivních scén, spolu s finančním odškodněním.

Sportovní noviny

Sportovní noviny (1994) (pořad)

Od Mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2013 je v každém díle reportáž, ve které zazní klavírní melodie skladby "Someone Like You" od britské zpěvačky Adele.

Reklama