Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 402)

plakát

Trpaslík (2017) (seriál) 

Nebýt naprosto tragických výkonů skoro všech dětských herců, tak mohl být výsledek ještě lepší. Trpaslík, který plní přání všech těch pitomečků, co okolo nás žijí, je bezva nápada. Sám nevím, co bych si pro sebe přál, ale určitě ne bimbase místo nosu. Gratuluju k odvaze tvůrců a vlastně i ČT, že takové nápady nezcenzurují a že je o zábavu postaráno.

plakát

Mzda strachu (1977) 

V době uvedení jsem z toho byl docela hotovej, teď po letech už mi to tak super nepřipadlo. Z nostalgie oboduju výš, než bych asi dal dnes na první vidění.

plakát

Mrzout (2014) 

Takový ten generační a vesnicko/městský střet ve finském podání - takže černohumorný, cynický a přitom civilní.Ale dokonalé to nebylo. Myslím, že se z toho dalo vytřískat víc, než jen výborná scéna s kácením stromu na zahradě.

plakát

Snídaně u Tiffanyho (1961) 

V zásadě naivní hovadina s jednoduchým dějem, ale roztomilá. Ale Audrey Hepburn byla tak rozkošná, že tyhle negativa jsem byl ochotnej nevidět.

plakát

Stíny (2014) (seriál) 

Seriál docela věrně vykreslil prostředí rumunských rádobymafiánů a všech těch lidiček okolo. Nehrálo si to zbytečně na něco západního (což je dobře), mrtvoly umíraly docela originálníma způsobama a Relu jako hlavní hrdina byl opravdu sympatický chlapík. Bohužel se někdy choval jako naprostej debil a i když se to odehrávalo v Rumunsku, těžko bylo věřit, že by to ve skutečnosti (i když to byl vlastně primitiv) udělal. Taky bych místo 8 dílů udělal 6 a ubylo by tak trochu vaty, která se v každém díle objevila.

plakát

Mokřina (2014) 

Bylo to patřičně temné, kameraman se opravdu vytáhl, policajti byli charismatičtí (jeden byl určitě inspirován Temným případem), byly tam pěkné vraždičky, ale nějak jsem se nemohl zbavit dojmu, že bez toho všeho by to bylo dost chatrné. Policajti sice všechno vyšetřili, ale kdyby jim indicie nepadaly samy do cesty, možná bych se na to koukal ještě teď. Prostě mě víc vtáhla atmosféra než děj.

plakát

Zázračný nos (2016) (TV film) 

Konečně v poslední vánoční svátek pohádka, jak bych chtěl, aby vánoční pohádka vypadala. Hezká výprava, sympatičtí herci, 2 hezké princezny (Diana byla hezčí, ale Adéla byla pro mně v těch růžových šatech nejprinceznovatější princezna všech dob) a příběh, který se dal bez problémů sledovat. Skoro všichni tam byli kladní, zlo zastupoval jen jeden nekňuba a člověk se nakonec dočkal dokonce dvou šťastných konců.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

Blbina s nepřehledným příběhem, množstvím zbytečných postav a nesympatických herců.

plakát

Pravý rytíř (2016) (TV film) 

Zas tak hrozný to nebylo. Příběh byl jednoduchý až hanba, digitální efekty hrozné (klidně by to šlo i bez nich, jako se to dělalo ve starých pohádkách a nevadilo, že tam nejsou), debilní záporák a hlavní hrdina ne moc sympatický. Ale princezna byla hezká, písničky se daly poslouchat a víla Táňy Pauhofové byla rozhodně hodná zachránění.

plakát

Tři veteráni (1983) 

Takhle bych chtěl, aby vypadala pohádka. Jen si nejsem jist, že by jí všechno malé děti pochopily.