Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (78)

plakát

Velká filmová loupež (1986) 

Ne, není to veledílo. Ne, není to na Oskara, ne není to komedie na válení pod stolem. Ano, scénář je velmi jednoduchý, stejně jako zápletka(Ne, že bychom ji někde již neviděli...).A víte co? Komu to vadí? O nějaký "vyladěný" scénář v tomto filmu ani nešlo. Je to prostě jen a jen taková milá taškařice, která měla divákům nenásilně ukázat všechny ty úžasné herce a herecký našeho filmového nebe, kteří prošli českým filmem. A já se u toho přesně v tomhle duchu bavil, a za skrytou komedií cítil i lehký nádech melancholie jak daleko ušel český film za ty desítky let od svého vzniku. Pro mne z toho filmu prostě čouhá pohoda a je vidět že se tam všichni při natáčení vyloženě bavili - a vo tom to je! Nechápu tak nízké hodnocení, takže dám natvrdo z p*dele 5*****. Přišlo mi to osobně o dost lepší než o lépe hodnocená nudná blbost o Herr Jelínkovi. P.S. Kdo by řekl že se do tak malého auta vejde tolik lidí! :)

plakát

Invalida (2023) 

Tak takhle dobrou komedii a jeste (temer) domaci provenience uz jsem leta nevidel! Velmi dobre, slovaci. Myslim ze mame po dlouhe dobe komedii ktera se bude casem tocit v TV rok co rok, jako stare dobre pecky. A to je po vsech tech hruzach co se roky toci jedine dobre. (Lehce cerna tragi)komedie neztraci tempo az do konce. A myslim ze snese i mezinarodni meritko, s dobrym marketingem by se mohla chytnout i velmi dobre v zahranici.

plakát

Doživotní renta (1972) 

Tak tohle je vyložená pecka, do detailu vyladěný scénář s chytrým, jemným a místy do černa zabarveným humorem. Strašně to připomíná české filmy, kde se musí nad dějem přemýšlet(a proto se ve světě moc neprosazují) a ne ten hodně jednoduchý prvoplánový francouzský humor ala Funesovky(kteý mám také rád, ale s věkem čím dál míň). Jak to, že to sakra neběží v TV s dabingem? Zasloužil by si to(spolu s Ježíškem)! P.S. Pan Komárek je sice borec, ale na pana Martineta teda nemá(snad se Svěrák a spol neinspirovali zde...). Asi proto, že Martinet není vychcan, ale prostě jen obyčejný člověk který "má rád všechny lidi".  P.S.2: Bacha na hliník!  :)

plakát

Ježíšek je neřád (1982) 

Tak tohle je neprávem zapomenutá naprosto brutální pecka! Přidám se k ostatním, proč už to někdo nenadaboval?! Dá se to i s titulkama, ale s dabingem by to byla megapecka! Pokud se vám líbí Blbec k večeři, tohle bude nabeton také.

plakát

František Čuba: Slušovický zázrak (1999) (TV film) 

Dokud bude šikovný člověk a vizonář urážen vychlastanými pseudodramatiky, převlečenými bolševiky(se zakopanou stranickou knížkou pod hajzlíkem) hrajících si na kapitalisty a zakomplexovanými blbci co si své mindráky vyřizují ze zálohy, nic se v této zemi NEZMĚNÍ - kapitalismus tu nehledejme. P.S. Kdopak ten slavný proslov asi Vaškovi Flašce napsal, že by Vašík z prognosťáku? esopesokeso: paráda, není co dodat.

plakát

Blbec k večeři (1998) 

Nepřekonatelná klasika č.1 od Vebera. Doporučují jako odstrašující případ pro všechny děsně chytré intelektuály, kteří kolem sebe registrují jen blbce. Jo a hlavně si je nezvěte na návštěvu. V nestřežených okamžicích by nemuselo být zřejmé, kdo je tu vlastně ten blb. A ikdyby se ukázalo že pozvaný, návštěva příjemného daňového kontrolora by radost z tohoto ujištění spolehlivě zabila..

plakát

Dotěrný chlap (1973) 

Jeden ze scénáristických vrcholů Vebera. Přestože si tam člověk představuje spíš dvojici Depardieu/Richard(známou z pozdějších věcí od Vebera), tak právě tahle dvojice Ventura/Brel neměla chybu. Ventura za 1, jako vždy, navíc Brel se ukázal být výbornou volbou. Nejenže jako otravnej chlap už od pohledu vypadá, on navíc v té roli doslova exceluje. Já být nájemným zabijákem tak ho zastřelím hned místo pozdravu...

plakát

Bod varu (2021) 

Opravdu dobrej film. Ten kdo psal scénář sakra dobře věděl jak to chodí v tomto typu luxusní restaurace. Makat tam týden, začnu fetovat taky. Možná i dřív. Jinak vkrádá se mi letmý úsměv na tvář, když si vzpomenu z filmů jak za "socíku" měl každý gastro podnik vítr z hygieny a kontroly. A ejhle, ono to je v reálném kapitalismu nemlich totéž. Ovšem v tom reálném, v tom našem svérázném postsocialistickém neokapitalismu maj dnes hospody z kontrol leda tak prdel...