Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (78)

plakát

Doživotní renta (1972) 

Tak tohle je vyložená pecka, do detailu vyladěný scénář s chytrým, jemným a místy do černa zabarveným humorem. Strašně to připomíná české filmy, kde se musí nad dějem přemýšlet(a proto se ve světě moc neprosazují) a ne ten hodně jednoduchý prvoplánový francouzský humor ala Funesovky(kteý mám také rád, ale s věkem čím dál míň). Jak to, že to sakra neběží v TV s dabingem? Zasloužil by si to(spolu s Ježíškem)! P.S. Pan Komárek je sice borec, ale na pana Martineta teda nemá(snad se Svěrák a spol neinspirovali zde...). Asi proto, že Martinet není vychcan, ale prostě jen obyčejný člověk který "má rád všechny lidi".  P.S.2: Bacha na hliník!  :)

plakát

Šílená noc (2022) 

Pokud očekáváte černou komedii s hláškujícím Santou a nevadí vám spousta krve a nějaká ta rozmašlovaná kebule, je to přesně pro Vás. Žádné velké umění, ale divák se pobaví a zasměje. Určitě se na to po delším čase mrknu znova. Pokud nemáte rádi filmy s násilím nebo pokud očekáváte intelektuální film s přesahem a podrobným psychologickým vykreslením postav ....tak tohle zřejmě vynecháte :)  Solidní blbůstka, tak na 70%, což dát nejde takže za ***, protože zas taková pecka co by měla mít **** to není.

plakát

Zloději (1991) 

Jak tu kdosi vtipně poznamenal: hybrid. Hybrid kde nefunguje nic. Romantická linka - nefunguje, krimi - nefunguje, komedie - kde? Triky? Průšvih. Děj zmatený a totálně nelogický. Jindy výborný Yun-Fat se tu celou dobu jen pitvoří a nablble usmívá. Děs, tak za 1,5 *,  vzhledem k neodpovídajicimu vysokému hodnocení příklon směrem k jedné *. Čekal jsem starou dobrou ujetou krimi komedii plnou kaskadérskych vylomenin ala Bláznivé mise/hongkongské krimikomedie 90. let a dopadlo to takhle.

plakát

Děti ze Síria (1984) (seriál) 

Jeden z mála pozitivních dopadů paměti naprd: pamatujete si 2-3 detaily(a ještě blbě) a koukáte na to znova jako na nový seriál :) Jasně, triky jsou jednodušší, výkony mírně prkenné, dabing ("dobrý den místo dobré ráno") mohl být lepší....ale jako děti jsme tyhle hnidopichárny nevnímaly a napínavý a strašidelný seriál si prostě užívaly. Pro mě - jasně i díky nostalgii - ****. P.S.1 mate mě letopočet výroby, MCMLXXIV mi vychází jako 1974, protinožci tvrdí že 1984. :) P.S.2 CSFD hlásí rok výroby 1984-2021, že by nejdéle točený seriál všech dob? :)

plakát

Predestination (2014) 

Furt na jedno brdo ála Tenet (2020). Drogy, jejichž výsledkem je zmatenost, která při zapojení mozkové kůry dostane trhliny a absolutně nedává smysl - což je pro některé jedince automatickým znakem geniality. Jak jinak.  Jedna * za dobré zfilmování, a fakt že oproti Tenetu to aspoň není totálně zmatlané a zmatené už od pohledu bez přemýšlení.  Ikdyž jsem původně dal odpad.

plakát

Policejní dohled (1987) 

Miluji 80tky. Miluji partacke filmy("buddy movies"). Ale tohle proste nefungovalo, ikdyz se z toho dalo vytriskat mnohem vic. Jako by reziser nevedel co ma tocit. Jestli akcni komedii, nebo romanticky film. Ou. Jedna * mi prijde malo, ** zas az moc, no dobra, tak kvuli Madlence jo. Jaky to rozdil oproti podobne, ale o dost lepsi srande Muzi v praci. Zajimave je ze hodnoceni je presne obracene, mhmmm. Dobry komentar: Matty.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Vemte vsechna klise 80. let(ala Goonies, Zahrobni komando...) a pripalte k tomu neco ze soucasnosti a mame tu jednoho maleho, jednoho lehce poloretardovaneho a jednoho afroamerickeho borce na bicyklu. Do toho pridejte zoufalce a holku jeho snu chodici s namachrovanym blbem, pak si - a to je dulezite - splacejte lidske telo a pripalte k tomu masozravou kytku misto hlavy a mame priseru. Pak to idealne natahnete na 9x50min(zvrat vzdy presne na konci, aby to divak musel vydrzet a tesil se na dalsi dil), do toho obcas prehrajte kousek pecky z 80. let(zejmena Clash...) a mate moderni serialovou bombu jak vysitou. Jasna jedna *. Dve ** jen za to vystilizovany retro ala 80tky. Naroky divactva jdou dolu. Natocit tohle v 80tych tak by to byl stezi prumerny a nudny serial.

plakát

Válka světů (2005) odpad!

Co je na tehle spatne zahrane, spatne zrezirovanre zpatlanine nonplus ultra presne super, ze tu litaji sama hodnoceni 4-5 hvezd? To tu ted na CSFD hodnoti amici(pro ktere to bylo primarne natoceno)? Vcetne zevrubneho vysvetleni pro jednodussi jedince(kteri neumi cist a tudiz nevi o cem to v knize bylo), kde se dozvime ze diky neskonale dobrotivosti naseho Pana Jezise ktery vyrobil bakterie lidstvo vyhralo... Jeden by si rekl CTKJ(WTF)? Prectete si original od H.G. Wllse a nekazte si to touhle monstrcypovinou. Steven Spielberg senilni, coz evidentne kulminovalo u RPO. Takhle zprasit klasiku, uff. No, zda se ze podobny osud zacina stihat i CSFD, viz zejmena to cimdalvic ujetejsi nerealna nadsena hodnoceni ultrasrajd ala mmj. vyse zminovane RPO. Skoda, kdysi bylo CSFD dobrym radcem zda-li shlednout film. Dnes skoda mluvit.

plakát

Atlas mraků (2012) 

100x omilane pseudofilozoficke blaboly ktere uz jsme videli ve sto a vice filmech. 100x recyklovane. Hezky moderne natocene, proto to neni na odpad, to by bylo - v porovnani s jinyma hovadinama - nefer. Ale monstr kravina to proste je. Dobry komentar: Verbal.

plakát

Benga v záloze (2010) 

Šílená nuda, ale párkrát jsem se pousmál. Kdyby to mělo 80 minut, bylo by to až až.