Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (123)

plakát

Absurdistán (2006) 

Není to žádný filmový zázrak, ale zaujala mě myšlenka. Trochu mě děsí, kolik je v téhle bláznivé komedii pravdy.

plakát

American Honey (2016) 

Často nadávám na zdlouhavé filmy bez pořádné zápletky… a tohle kupodivu nebude ten případ. Road tripy jsou boží věc a tohle je možná ten nejlepší, co jsem kdy viděla na filmovém plátně. Je jiný. Jeden z těch filmů, které si vás získají tím, jak jsou natočené. Naprosto dokonalá hra se světlem. Jednoduše hoďte všechno za hlavu, kochejte se každým záběrem a nechte se unášet na vlně osvěžující hudby. Plný počet nakonec dávám zcela pocitově, protože jsem si užila každou minutu té dlouhé stopáže. A o tom to koneckonců je. Zpívání American Honey v dodávce nejlepší, scénu po ní už jsem nepotřebovala.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

No tak teda jo. Když on si ten film těch 5 hvězd prostě zaslouží. Sice už se asi tak dva týdny rozhoduju, jestli dát 4 nebo 5 (#firstworldproblems), pocitově mi tam něco možná trochu chybělo, jenže vlastně nevím co. Provedení bylo zvládnutý bravurně, herecký výkony oscarový, záběry úplně eňoňuňo (už jenom z tý úvodní titulkový sekvence jsem byla odvařená) a husí kůže se dostavila několikrát, takže co bych asi měla chtít víc. A co vám budu povídat, rodiče na Queenech vyrůstali a Bohemian Rhapsody je pro ně film století. Takže už kvůli nim prostě bude plnej počet. A basta.

plakát

Brooklyn (2015) 

"Domov je tam, kde je srdce" - asi tak bych shrnula Brooklyn, který si mě získal nenuceným stylem vyprávění, neprvoplánovou romantikou, hereckými výkoni, nádhernou prací kamery a vůbec tématy, která jsou mi blízká. Pro mě je to film o těžkých rozhodnutích, loučeních a opětovných shledáních, obětech a odvaze hledat štěstí jinde než v rodném maloměstě. Ze Saoirse Ronan vyrostla moc dobrá herečka a v tomhle dramatu je báječná!

plakát

Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 

Tohle vypadalo hezky na papíře, ale ve skutečnosti je to bohužel takové nemastné neslané. Film se sice pyšní spoustou dobrých herců (což byl koneckonců jeden z důvodů, proč jsem se na něj těšila), ale většinu času jim všem z úst vychází tak hrozná klišé, že mě to rozhodně nedojalo tak, jak asi tvůrci zamýšleli.

plakát

Dating Rules from My Future Self (2012) (seriál) 

Kdyby to bylo delší, tak to asi přestanu sledovat po první episodě. Takhle se to ještě dalo zkouknout rychle a bezbolestně. Někdo měl celkem fajn nápad, ale nezvládnul plně využít potenciál. Dalo se to podle mě zpracovat mnohem zajímavěji.

plakát

Deadpool (2016) 

Tak já asi půjdu trochu proti proudu... Sice není pochyb o tom, že se jedná o zajímavé zpestření v záplavě komiksových filmů, ale místy už ten humor ve stylu "cooler than the other superhero films" tolik tlačil na pilu, až to bylo skoro nevtipný. Nevím, kde se vzalo tak vysoké hodnocení, protože tohle podle mého měřítka zas tak strašně kvalitní film není... sorry. Nejvíc mě pobavily úvodní titulky. "Starring God's perfect idiot", "Directed by an overpaid tool".

plakát

Demi Lovato: Simply Complicated (2017) 

Myslím, že není úplně běžné, aby si někdo ze showbyznysu sedl před kameru a na rovinu vám řekl: “Léta jsem jel na kokainu, trpěl depresemi, můj život byl vzhůru nohama, lezl jsem všem okolo na nervy a stydím se za to, kým jsem byl.”, ačkoli všichni tušíme, že takových případů se za pozlátkem slávy neskrývá zrovna málo. O Demi Lovato jsem se nikdy moc nezajímala, ale po zhlédnutí její zpovědi z ní mám určitý respekt. Čekám, že se najdou lidi, co budou hejtovat, že se jedná jen o snahu se zviditelnit a já nevím co, ale já dávám palec nahoru každému, kdo se postaví svým problémům čelem a ještě je navíc dokáže otevřeně vylíčit celému světu - ne proto, aby ho litovali, ale protože pravda osvobozuje. Drogy, alkohol, deprese, bipolární porucha, bulimie, šikana, samota, Demi vám to naservíruje všechno. Možná že kdyby se takhle otevřeli všichni, lidi by k sobě našli víc pochopení a přestali se navzájem odsuzovat - no nebylo by na světě hned líp? Už dost odbíhám, ale nějak mi tenhle dokument připomněl známý citát: “Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Always be kind.” Jo a do dneška jsem netušila, že ta holka má fakt HLAS s velkým H!

plakát

Demolice (2015) 

Děj nepřináší nic nového, vlastně skoro ani není ničím vyloženě zajímavý. Přesto se na film docela pěkně koukalo - taková sympatická sobotní oddychovka s uvolněnou náladou. Jake Gyllenhaal je v nejlepší formě a jeho tragikomickou postavu si prostě musíte oblíbit. Varování: po zhlédnutí si nejspíš taky budete chtít do něčeho pořádně bouchnout :-)

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Přiznám se, že když mi někdo loni oznámil, že se chystá pokračování Bridget Jones, tak jsem se jen nevěřícně ušklíbla ve stylu “no to jsem tedy zvědavá…” Kdo by to byl tušil, že nám tvůrci nadělí nejlepší díl ze všech! Nevím, jestli za těch 15 let nasbírala více zkušeností Bridget nebo režisérka Sharon Maguire, ale prospělo jim to oběma. S Bridget je zpátky vše, čím nám před lety učarovala - její nemotornost, věčně neučesané vlasy, odhodlání ukázat světu, že i přes všechny svoje trapasy není žádný loser - a samozřejmě další trable s opačným pohlavím. Svoji notorickou sebelítost však dávno hodila za hlavu a vyměnila ji za kouzelný šmrnc a nadhled. I když se jí smůla stále lepí na paty (protože je to prostě pořád Bridget), u jejích nových trapasů už si nemusíte trhat vlasy hrůzou, ale naopak se budete úplně lehce smát. Opravdu povedený scénář a spousta skvělých scén se postaraly o výbornou komedii, u které prostě nejde jinak než se dobře bavit! Sama bych si z těch dvou chlapů sice vybrala jinak než Bridget (nebudu spoilerovat), ale i tak jsem z tohohle dílu nadšená. Navíc velmi trefný soundtrack - a zábavná mini role Eda Sheerana! PS: Holky, nefňukejte, Hugh Granta už bylo dost a tady rozhodně nechyběl...