Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

"Kultovka", která nebyla jen průkopníkem vizuálních efektů (nemohu ovšem říct, že bych si "matrixovské záběry" či scénu v hale neužíval), ale především mě dostala nápaditost a propracovanost hlavní (sci-fi) myšlenky. Matrix se tak stal jedním z mála filmů, které jsem viděl několikrát v rozmezí poměrně velmi krátké doby (většina filmů mě při opakovaném bezprostředním sledování už dostatečně nebaví nebo mi nemá co dalšího říct).

Čtyři pokoje

Čtyři pokoje (1995)

První dvě povídky jsou dobré, ale další dva pokoje jsou vyloženě skvělé a zcela je zastiňují. Vždy mě znovu báječně pobaví Rodriguezův umě vygradovaný komediální nářez a rád se opět podívám na Tarantinovu skvělou smršť dialogů. Jejich povídky zcela odpovídají jejich tehdejšímu rukopisu, a tak pro fanouška těchto dvou filmařů mohou být jen stěží zklamáním. Zasloužené 4*

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

V for Vendetta to je vynikající námět a jeho skvělé zpracování (bratrské duo Wachowskich se opět činilo). Vizuální pastva pro oči a přitom jde o film, který stačí jen poslouchat (párkrát jsem si ho už pustil ke spaní bez obrazu, jen se mi u něj nechtělo usnout). Herecké výkony jsou taky dobré - Portman mě nezklamala, tak jako Hugo Weaving (ač jsem původně netušil, že je za maskou Guye Foxe právě on) - je vidět, že se jako agent Smith pohybům bojových umění přiučil. Bratři Wachowští se skutečně vyznamenali a přidali tomuto původně komiksovému příběhu nejen moderní háv, ale celý příběh ještě pozvedli někam dál. Skutečně mě potěšilo usazení do současné doby a dění. Skvěle vystižená manipulovatelnost lidí jediným (přitom značně neurčitým) slovem "terorismus"... co mi to jen připomíná?