Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (168)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Tohle je osobní. Nejhorší možné zakončení, chvílemi mi bylo až smutno, kam se celá sága dostala. I ta osmička, kterou jsem po shlédnutí nesnášel za to, co udělala s celým univerzem, měla aspoň svou vizi a na konci jsem si říkal, že teď maj nekonečně mnoho možností, jak s těma postavama pokračovat. A oni úplně zbytečně oživují starýho padoucha a všechno z minulého dílu znegujou. Technicky je to možná super, ale to je tak všechno. Skáče se odnikud nikam, všechno se zázračně samo vyřeší, a nebo vymyslí nový upgrade síly, který se jim zrovna hodí. Celou trilogii mažu z hlavy a zůstávám v původní variantě končící šestým dílem. Tahle fan-fikce mě totiž opravdu nebaví. Zasloužilo by si to asi 3*, ale jsem tak nasranej, že nemůžu dát víc.

plakát

Odbor městské zeleně (2009) (seriál) 

Celých sedm sezón se jednalo o jeden z nejpohodovějších seriálů, které jsem kdy sledoval. Oproti sourozeneckému Kanclu si dokázal udržet stejnou úroveň po celou dobu vysílání až do dojemného finále a stejně jako v něm je napěchován neskutečně zábavnými charaktery. Nejvíce ale "literally" vládne trojice Chris Traeger, Andy Dwyer a dokanalý Ron Swanson. Opravdu skvělý seriál.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

To little, to late... Devět let od prvního dílu přichází pokračování, které se snaží být stále stejné, ve výsledku ale vůbec nefunguje. Dvě že tři povídek jsou úplně o ničem (poslední s Albou je vyloženě utrpení) a ani ta ústřední není žádný zázrak. Jediný co stále funguje je vizuál, ale to je trochu málo v dnešní době. K některým věcem by se už vracet nemělo. 1. povídka 50%, druhá 70%, třetí 20%... Zklamání.

plakát

Umělec (2011) 

Formálně krásné, ale v jádru až moc jednoduché. Vždyť přesně tohle dokázali natočit i před 100 lety, žádná přidaná hodnota se nedostavila. Nebýt asi minutové snové scény, která alespoň na chvilinku ukázala, co jsem od Umělce čekal, řekl bych, že jsem se díval asi na špatný film. Chápu, že to bylo cílem režiséra, ale tohle prostě není film, který by si zasloužil jakékoliv ocenění, či dokonce oslavy. Proč si třeba více nepohráli s hudbou, či celkově se zvukem, když se to přímo vybízelo... Celou dobu jsem vzpomínal na Zpívání v dešti, které dokázalo z úplně stejného tématu vyždímat 100krát více. Komentář možná zní vzhledem k hodnocení příliš kriticky, ale především ocenění scénáře a režie mi v tomto případě přijde jako špatný vtip a tak jsem se musel vyjádřit.

plakát

Strom života (2011) 

Forma zvítězila nad obsahem. Audiovizuální lahůdka, plná nádherných obrazů a skvělých hereckých výkonů. Jenže i když Malick jako režisér předvedl vynikající práci, jako vyprávěč zklamal. Příběh sice asi skrývá hlubší myšlenku, ale najít ji v té změti nádherných obrazů nebylo v mých silách. Více jak dvouhodinové čekání na pointu se tedy nakonec rozplynulo a zanechalo pouze pachuť...

plakát

Válečný kůň (2011) 

No, Stevene, překvapil si... ale tak trochu nemile. Až příliš přeslazený, utahaný film, se strašně nevyužitým potenciálem. Všichni moc dobře víme, co dokáže Spielberg na poli válečných filmů vytvořit, tentokrát to spíše působilo, jako neustálé hledání, jak předlohu uchopit. Knihu jsem nečetl, takže nevím, jak moc se z ní čerpalo, ale celková rozbředlost filmu nejspíše byla zaviněna právě ní. Příliš mnoho zbytečných postav, kvůli kterým byl kůň odstrkován na druhou kolej, rozbíjely chvílemi dobře rozjetou atmosféru a na film nakonec neměly ani tak velký dopad. A co je nejhorší, mnoho z těchto postav nebylo ani dobře herecky obsazeno a tak se minimálně na polovinu z nich dalo do konce filmu lehce zapomenout. Proč tedy 4*? Druhá polovina předvedla, že Spielberg stále umí jako málokdo (scéně, kdy kůň probíhá zákopem, není vůbec co vytknout) a zvedla celkový dojem z filmu o patřičný kus navrch, hudba byla skvělá a hlavně tomu koňovi prostě musel fandit každý - kdyby se měl udělovat zvířecí Oscar, byl by jasným favoritem... Takže špatný film to určitě není, jen asi každý bude u tohoto režiséra a námětu čekat trochu víc.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Téměř doslovná a v podstatě dokonalá adaptace Larssonovy knížky. Znamená to ale automaticky i dokonalý film? Hmm... popravdě nevím. Velice znepokojující a vymazlené úvodní titulky věštily přece jenom depresivnější podívanou (minimálně mluvíme-li o vizuálu). Holt, starý dobrý (nebo spíše mladý dobrý) Fincher se už nikdy nevrátí. To nic nemění na faktu, že film je nesrovnatelně lepší, jak ten švedskej paskvil, casting se povedl na výbornou (Mara velmi mile překvapila), hudba dokonalá a v podstatě i ta režie byla skvělá. No a hodnocení? Tady mám stejný problém jako u Benjamina Buttona - vím, že to o moc líp natočit nešlo, ale asi přehnaně velké očekávání nebylo 100% naplněno a tak cítím menší zklamání. Prozatím nahazuji 4*, ale mám pocit, že časem stejně tu poslední přidám...

plakát

Warrior (2011) 

Konečně! Konečně opět film, díky kterému jsem si vzpomněl na to, proč se na ně vůbec tak rád dívám... Konečně film, o kterém jsem věděl úplný prd a dokázal mě dokonale odrovnat... Konečně sportovní film, který se emocionálně téměř vyrovnal Těžké váze a překonal Wrestlera... A konečně film, kterému po dlouhé době těch 5* dám s chutí, radostí a bez jediného mrknutí oka.

plakát

Saw 3D (2010) odpad!

Ježiši, to byla sračka!