Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Obsahy (3)

Porcupine Tree: Anesthetize

Porcupine Tree: Anesthetize (2010)

Koncertní záznam složený ze dvou vystoupení britské kapely Porcupine Tree v nizozemském Tilburgu, která se uskutečnila 15. a 16. října roku 2008. Záznam je rozdělený na dvě poloviny, z nichž první představuje kompletní živou prezentaci alba Fear of a Blank Planet, ve druhé pak zazní skladby ze starších alb. Zvuk byl smíchán samotným frontmanem kapely Stevenem Wilsonem do formátů DTS-HD 5.1 a LPCM Stereo, režie se chopil dlouholetý spolupracovník skupiny, fotograf a filmař Lasse Hoile.

Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D

Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D (2011)

Tři režiséři, tři pohádky, třetí rozměr - to je třetí díl Fimfára. V dalším pokračování filmu na motivy pohádek Jana Wericha se symbolická trojka projevila i v použití rozdílné filmové techniky, než jakou se natáčely první dva díly divácky úspěšného Fimfára. Jako vůbec první český loutkový film je totiž natočen ve 3D. Avšak ne, že by tím autoři odstoupili od původní myšlenky loutkového filmu. Ta zůstává nedotčena, loutky nyní jen byly nasnímány stereoskopicky a tak bude ke zhlédnutí zapotřebí speciálních brýlí.
Ze tří zmíněných Werichových pohádek se jedná o tyto: "O kloboučku s pérkem sojčím" (25 min), "Jak na Šumavě obři vyhynuli" (9 min) a "Rozum a štěstí" (40 min).

Dostihy smrti

Dostihy smrti (1934)

Příběh Dana Brookse (Warner Baxter), který se dobrovolně zbaví velmi dobře placeného místa ředitele firmy na lepenkové krabice, jen aby už nemusel poslouchat a neustále přikyvovat ke všemu, co si jeho chamtivý boss, pan Higgins (Walter Connolly), zamane. Svůj život tak hodlá zaprodat své dlouholeté vášni, jenž pro něj a jeho pomocníka představují dostihy. Se svým koněm Broadwayem Billem se snaží vyhrát v nejprestižnějším dostihu, jenže aby v něm mohl kůň závodit, musí jeho majitel zaplatit startovné. Brooks ovšem moc peněz nemá, navíc bude muset obstarat každodenní provoz koně. Na pomoc mu překvapivě přijde jedna ze čtyř dcer magnáta Higginse, Alice (Myrna Loy).

Americký černobílý snímek, jenž nešetří humorem, natočil v roce 1934 známý italský režisér Frank Capra. Patří mezi jeho vlastní nejoblíbenější film vůbec. V roce 1950 dokonce snímek přepracoval a natočil Cestu k úspěchu (Riding High).

Reklama