Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Dokumentární

Recenze (39)

plakát

Zelená léta (1985) 

Agitka, jedna hvězda navíc za nostalgii, ale tu dobu vlastně zachycuje docela přesně, alespoň jako startér vzpomínek. Nikdo tam nechtěl, ale museli tam (skoro) všichni.

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) 

Klidně to díky své šílenosti může být jednou kultovní seriál. Díky uměleckým kvalitám celku to ale nebude. Po prvním díle jen konstatuji, že většině postav není moc rozumět, později zavražděnému profesorovi na začátku dílu vůbec. No co. Profesor, který tak mumlá, si zaslouží to nejhorší. Dvě hvězdy za Olomouc a Martina Hubu, který do svého projevu obratně namixoval pár slovakismů, což je v kontextu díla i společenských poměrů fajn nápad.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Díky za počin jako takový, ale film sám připomíná televizní inscenace z 80. let. Protivně dramatické nájezdy kamery na tom nic nemění. Vše škrobené, samý vzdech...nepomůžou ani skvělé kostýmy a autentická místa. Paradoxně jen posilují pocit, že se díváme na zaprášenou bustu. A to je škoda!

plakát

Tři dny Kondora (1975) 

"A otisknou ti to?" Viděno potřetí. Poctivý film a stará škola. Někdo už tehdy něco věděl (1975)? Asi mu to neotiskli...

plakát

Okno do hřbitova (2011) (seriál) 

Takoví novodobí mírně strašidelní Bakaláři. Ale konečně se pan Michálek nebere tak vážně, takže se na Okno na rozdíl od jeho rozmanitých variant Sekalů dívat dá.

plakát

MasterChef (2010) (pořad) 

Ve své kategorii naprostá špička. Může být vaření vejce na tvrdo drama? Yes! Jak oni to jenom dělají? Tato otázka nabývá na naléhavosti zvláště při srovnání s českou verzí....

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) 

Mladý Kraus zde herecky předčí úplně všechny a mladý Brzobohatý předvede roztomilý čumáček....jinak poušť a trapnost jako by autoři ani nechodili do školy.

plakát

Základka (2012) (seriál) 

S malou protekcí čtyři hvězdičky za absurdní humor a satiru, které jsou u nás tak vzácné! Oceňuji výborné herecké výkony a spád jednotlivých epizod. Na první pohled poněkud oslizlý povrch skrývá prostě na české poměry delikatesu. Základka, kde jsou žáci tak trochu křoví a největší prostor mají rozmanité rádobydobové exhibice, ve kterých se nakonec stejně všichni jen "odkopou", to je lahoda!

plakát

Superpolda (1980) 

Senza film pro prepubertální kluky. Terence Hill ve variaci na superhrdiny a mírná nostalgie konce 70.let. Dost brzy mi lezlo na nervy, jak se pořád všichni všemu diví a pochybují o superpoldových superschopnostech. Copak nečetli Supermana?