Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor
  • Komedie

Obsahy (21)

Bambusový dům

Bambusový dům (1955)

Armádní vyšetřovatel Robert Stack (Eliot Ness) v Tokiu vyšetřuje smrt svého známého, armádního činitele. S pomocí půvabné vdovy kimono-girl Mariko a ve spolupráci s japonskými bezpečnostními orgány zasahuje proti gangsterskému syndikátu a jejich vůdci (Robert Ryan), podvodníkovi, vedoucímu impozantní organizaci, zabývající se v Tokiu krádežemi, podvodnými obchody a vraždami.

Fortunes of Captain Blood

Fortunes of Captain Blood (1950)

Když nechtěně pošle několik svých mužů do pasti, rozhodne se je kapitán Blood osvobodit. Muže využívá jako otroky k lovení perel španělský markýz de Riconete. S pomocí markýzovy dcery Isabelity se podaří kapitánovi nejen osvobodit své muže, ale i porazit markýze v námořní bitvě.

I Escaped from the Gestapo

I Escaped from the Gestapo (1943)

Odsouzený padělatel Torgut Lane (Dean Jagger) je z vězení dopraven nacistickými agenty do jejich úkrytu v Los Angeles, kde ho vůdce špionů nutí k výrobě padělků dluhopisů a pokladničních poukázek, které mají narušit válečné úsilí spojenců. Když se mu nedaří uprchnout, Lane vyryje zprávu na jednu z desek, a pokusí se tak dát tip federálním agentům a tím zmařit plány sabotérů.

Jigsaw

Jigsaw (1972) (TV film)

Detektiv, specializující se na pátrání po pohřešovaných osobách, je obviněn z vraždy poté, co byl nalezen v bezvědomí v bytě zavražděného státního úředníka. V jedné z hlavních rolí Vera Miles (PSYCHO). Jde o pilotní TV film k seriálu JIGSAW 1972.

Jigsaw

Jigsaw (1968)

Po nevědomém požití cukru s příměsí LSD se muž probudí s amnézií uprostřed vražedného spiknutí. Původně šlo o TV film, ale kvůli obsahu jej NBC odmítla vysílat, a do kin uvedla společnost Universal. Jde o remake mysteriózního thrilleru Mirage z roku 1965.

Johnny Belinda

Johnny Belinda (1948)

Praktický lékař Robert Richardson (Lew Eyres) má praxi v odlehlé chudé rybářské vesnici na ostrově u pobřeží kanadského Nového Skotska. Zde se seznámí s hluchoněmou dívkou Belindou (Jane Wyman/Reaganová), kterou odmítá rodina i sousedé, ale on vycítí její vrozenou inteligenci a po překonání prvotní skepse ji učí odezírat a znakovou řeč. Dívka má dokonce naději, že by lékařský zákrok mohl zlepšit její stav. Optimismus však zmizí, když je brutálně znásilněna místním rybářem a následné těhotenství vyvolá ve vesnici i v její rodině skandální pobouření.

Konečná stanice: Peklo

Konečná stanice: Peklo (1972)

Veterán z Vietnamu se rozhodne unést letadlo Boeing 707 a požaduje přistání v Sovětském svazu.

Liselotte von der Pfalz

Liselotte von der Pfalz (1966)

Historický film o životě Alžběty Charlotty Falcké, německy Elisabeth Charlotte von der Pfalz, zvané Liselotte (27. května 1652, Heidelberg - 8. prosince 1722, Saint-Cloud). Alžběta byla původem falcká princezna, sňatkem orléanská vévodkyně. Narodila se jako dcera falckého kurfiřta Karla Ludvíka Falckého a jeho manželky Charlotty Hessensko-Kasselské. Jejími prarodiči byli z otcovy strany Fridrich Falcký ("zimní král") a jeho manželka Alžběta Stuartovna, z matčiny strany pak Vilém V. Hessensko-Kasselský a jeho manželka Amálie Alžběta Hanau-Münzenberg. Liselotte se měla provdat za svého bratrance Viléma III. Oranžského, její otec se však postavil na stranu Francie a provdal svou dceru 16. listopadu roku 1671 v Metách " per procura" za ovdovělého vévodu Orléanského Filipa I., bratra francouzského krále Ludvíka XIV.. Jejich synem byl Filip II. vévoda Orléanský (1674 - 1723), pokračovatel dynastie Bourbon-Orléans, regent nezletilého krále Ludvíka XV. Jeho manželkou byla Františka Marie Bourbonská, nemanželská dcera Ludvíka XIV. ze vztahu s madame de Montespan.
Už v roce 1935 byl v Německu o Liselotte natočen film s Renate Muller.

Londýn v plamenech

Londýn v plamenech (1943)

Válečné drama se odehrává během napadení Británie roku 1940, kdy hlavně Londýn trpěl pod bombardováním německých letadel a střel V-1 a V-2. Komik Tommy Trinder hraje člena Londýnské AFS (Auxiliary Fire Service). Příběh začíná od jeho zápisu do pomocného Hasičského záchranného sboru, přes jeho školení a případné protipožární povinností během náletů. Vzdává tak hold této specializované skupině, která držela požáry v Londýně pod kontrolou během bombardování.

Los crímenes de Petiot

Los crímenes de Petiot (1973)

Některé skutky učiněné nacisty ve Francii během druhé světové války vedou k několika vraždám v současnosti. Jde o pomstu, nebo o jiný motiv? Dva civilisté a policie se snaží vyřešit záhadu krvavých vražd...

Operation Eichmann

Operation Eichmann (1961)

Adolph Eichmann, architekt Hitlerova "konečného řešení", které vyústilo ve vraždu šesti milionů Židů, na konci druhé světové války uniká z Německa. Ale dva neohrožení izraelští agenti slíbí, že spravedlnosti neunikne. Nekompromisní Operace Eichmann vypráví příběh nacistického fanatika opilého mocí poslat milióny Židů na smrt v plynových komorách. Vypráví o izraelských agentech Davidovi a Jakobovi, kteří jako zázrakem přežili jednu z hromadných Eichmannových poprav.

Přelud

Přelud (1965)

Po výpadku proudu v budově, při kterém spáchal skokem sebevraždu známý filantrop, zjistí účetní, že jej honí neznámí muži (George Kennedy a Jack Weston) a on neví proč. Stillwell (Gregory Peck) si postupně uvědomí, že trpí "nevědomou amnézií" a že mu tato nemoc zřejmě způsobila zatemnění událostí posledních dvou let. Problém je, že ho psychiatr ujišťuje o tom, že je nemožné, aby amnézie byla delší než jeden či dva dny. Když se snaží složit znovu skládačku svého života, potká Stilwell Shelu (Diana Baker), která mu naznačí, že měli vztah a že jedině to, že nic nepamatuje, jej drží naživu. Stilwell má zřejmě něco, co záhadná postava známá jen jako "Major" chce, ale neví, co to je. Vzpomíná si, že pracoval jako účetní Unidyne, společnosti Charlese Calvina (Walter Abel), bohatého (a zřejmě sebevraha) filantropa, jehož "noční můra' skončila stejně jako u Stillwella začala. Stilwell si najme soukromého detektiva Casella (Walter Matthau), který je více ochoten než schopen pomoci. Jedná se o jeho první případ. Zjistí, kdo David Stillwell je a proč se ho cizinci snaží zabít. Autorem hitchcockovského scénáře je Peter Stone, který jej napsal po velice úspěšné Šarádě (1963), kde také hráli George Kennedy a Walter Matthau. Filmovým remakem je mysteriozní thriller Jigsaw (1968).

Testimony

Testimony (1988)

Ben Kingsley v hlavní roli životopisného filmu o velkém ruském skladateli a jeho životě a kariéře během vlády Stalina. Dmitrij Šostakovič (1906-1975) byl slavný skladatel a klavírista, jeden z nejvýznamnějších představitelů hudební moderny 20. století.

The Flesh Eaters

The Flesh Eaters (1964)

Herečka-alkoholička, její asistent a pilot nouzově přistanou vinou špatného počasí na odlehlém ostrově, kde uprchlý nacistický vědec v oceánu vyvíjí masožravý agresivní organismus.

The Great Impostor

The Great Impostor (1961)

Filmové zpracování bestselleru z roku 1959 Great Impostor od Roberta Crichtona. Tony Curtis jako skutečný ''Velký podvodník'' Ferdinand Waldo Demara, jr. (1921 - 1982), vydávající se za mnoho různých lidí, vykonával nejrůznější povolání. V průběhu "kariéry" byl Demara mimo jiné inženýr, zástupce šerifa, asistent dozorce věznice, doktor aplikované psychologie, zaměstnanec nemocnice, právník, expert péče o dítě, benediktinský mnich, editor, rakovinový výzkumník a učitel. Jeho nejznámější ''výkon'' byl, když se vydával za traumatologického chirurga na palubě torpédoborce HMCS Cayuga Královského kanadského námořnictva během korejské války.

The Lady and the Monster

The Lady and the Monster (1944)

Levný ''B''horor Poverty row studia o pokusech udržet naživu mozek milionáře po jeho smrti, čímž vytvoří telepatické monstrum,které pak převezme mysl lékařského asistenta a  mladá vědkyně s ním musí bojovat. Profesor Franz Mueller (Erich von Stroheim) je hrdým tvůrcem a majitelem pokročilé vědecké laboratoře uprostřed suché arizonské pouště. Mueller se specializuje na výzkum lidského mozku a je posedlý pokusy na mozkové tkáni, věří že lidský mozek může být zachován i po smrti . Věří také, že znalosti obsažené v zesnulého mozku lze převést na jinou osobu. Muellerovi je nápomocen v jeho pokusech dokázat svou teorii jiný vědec, Patrick Cory (Richard Arlen) a jeho mladá kolegyně Čechoameričanka Janice Farrell (Věra Ralston-Hrubá).

The Zebra Killer

The Zebra Killer (1974)

Policista (Austin Stoker) se stane posedlým pátráním a chutí zabít sériového vraha zvaného Zebra Killer, který unesl a znásilnil jeho přítelkyni (Valerie Rogers). Zabiják (James Carroll Pickett), který se maskuje za černocha, pronásleduje, unáší a nakonec vraždí mladé ženy v San Francisku. V jeho pronásledování detektivovi pomáhají dva kolegové Robert a Marty (Hugh Smith a Charles Kissinger).

Třináctý příběh

Třináctý příběh (2013) (TV film)

Mysteriozní TV film BBC dle románu Diane Setterfield. Na venkovském sídle Angelfield vypráví mladé spisovatelce Margaret Leaové (Olivia Colman), stárnoucí autorka románů Vidy Winter (Vanessa Redgrave) svůj životní příběh a tragickou příhodu z dětství,které prožila na Angelfieldu,které tehdy záhadně vyhořelo do základů.

Virgin Witch

Virgin Witch (1972)

Christine (Ann Michelle) dostane šanci jako fotomodelka v agentuře lesbické majitelky Sybil Waitové (Patricia Haines). Spolu se sestrou Betty (Vicki Michelle) dostane Christine o víkendu zakázku na focení na zámku. Sybil ji však nechce kvůli fotografování, ale shání panny pro spolek čarodějnic vedený majitelem zámku Geraldem (Neil Hallett).

Záhadný vzorec

Záhadný vzorec (1980)

Detektiv (G.C.Scott) odhaluje vzorec, který byl navržen nacisty za II.světové války. Vzorec nabízí možnost na výrobu benzínu ze syntetických produktů, čímž by se eliminovala nezbytnost ropy, a tedy i ropných společností. Velká ropná společnost se o tom dozví a snaží se zničit vzorec a s ním každého, kdo o něm ví.

Reklama