Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (93)

plakát

Vlk z Wall Street (2013) odpad!

Nevím, zda je slušné dát "odpad" filmu, který jsem nedokoukala, ale mám velikou chuť někam to všechno napsat. Ve chvíli, kdy si asistentka v Belfortově firmě nechá oholit hlavu pro prachy a má u toho výraz, který je zároveň vyděšený, excitovaný, překvapený, šťastný i zoufalý, věděla jsem, že už dlouho nevydržím tuhle podívanou., Zahráno je to výborně, o tom žádná. Jen moje idealistická, starosvětská duše se nějak nemůže přenýst přes zlo, který v tomhle filmu je vynášený na zlatým podnose a servírovaný divákovi tak, aby po něm  toužil. Ano, lidi se při koukání na tenhle film touží stát součástí toho šílenýho světa, a protože život ani film neukázaly stinnou stránku věci, bohužel to funguje. Ach jo, prostě proč? Prokletý ostrov je takový masterpiece, ale Vlk? Morální dno. Děsivé, odpudivé, smutné. Jediné štěstí je, že většina lidí, kterým se film tak líbil, nemá koule na to takhle žít. Přesto se obávám, že v mnoha divácích může zhlédnutí takového díla probudit to horší.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Výborný seriál. Moc se mi líbí ten rozdíl oproti naprosté většině krimiseriálů. Cením si realistických scénářů. Jediné, co bych možná trochu vytkla je následující: Kdykoliv řekne Vašek nějakou domněnku ohledně vraha, má naprostou pravdu. Kdykoliv vysloví domněnku Korejs, plete se a podělá to.

plakát

První sníh (2015) (studentský film) 

Tenhle film je především nádherný. Tečka.

plakát

Rychlé šípy (1969) (seriál) 

Foglarovky by si zasloužily mnohem více zpracování na plátně! Ještě štěstí, že máme des alespoň tenhle výtečný seriál, o němž i sám Jestřáb prý o mnoho let později prohlásil, že se povedl. Jasně, je to splácanina tří knih dohromady, takže třeba Vládi Drátuše se nedočkáme ve prospěch Losnova boje o velké vontství, přesto si myslím, že děj byl promyšlen dobře a logicky a takovým způsobem, abychom nepřišli o nic z podstatných záhad. Výborné je i ztvárnění naprosté většiny rolí - Mažňák, úžasný Širokko, sympaťák Losna, roztomilý Rychlonožka, přesvědčivý Červenáček, parádně ublízaný Jindra, bystrý Jarka....a Mirek? Vždyť ani ten není tak špantý! Pozitivně hodnotím i fakt, že je seriál černobílý. Vždycky se mi třeba zdálo podivé, že by se Červenáček pohyboval po stínadlech s tou svou "maskovací" čepičkou, ale v černobílé tenhle pocit zanikne a uličky Stínadel tak ještě získají na kouzlu. A celkem dobrý se mi zdá i patřičně vyšší věk některých postav, třeba samotného Jana Tleskače. Trochu mi snad jen vadí právě určité úpravy v jeho příběhu. Jinak dávám pět, atmosféru to má!

plakát

Zvětšenina (1966) 

Tohle je tak, tak divný film. Zápletka bez pointy, křečovitá a přitom příjemná kamera, události, které nemají počátek ani konec, jen se vynoří a zase zaplují do víru...Postavy, které jednají naprosto nelogicky, přestože v některých částech filmu se dá děj naprosto přesně předpovídat. A pak brilantní závěrečná scéna s tenisovým míčkem. Wow! Nejsem moc dobrá ve čtení skrytých symbolů, avšak musím říct, že nějak podvědomě to působí. 4 hvězdičky.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Nakonec přidávám jednu hvězdičku za celkový dojem pár týdnů po zhlédnutí. Protože u Black Books je mi více, než u jiného seriálu líto, že nemá pokračování. Na druhou stranu 3x6 se zdá být jako dobře ověřený ideál. Kdoví, co by udělalo víc. Zkrátka, po nějakém čase si uvědomuju, že někdy není třeba se za každou cenu smát od začátku do konce, že na chuti přidá trocha černého čaje nebo krabicového vína a nakonec je důležité jen to, jak moc chcete vidět další díl (a ještě jaký z toho máte dojem, protože další díl chcete vidět třeba i u telenovely). A k tomu všemu musí být hlavní postavy aspoň nějak sympatické. Aspoň trochu. A to ony jsou. Miluju Bernarda, a způsob, jakým se umí občas nadchnout a produkovat velké množství malých hlášek. Je to prostě unikát. Miluju Mannyho a upřímně doufám, že není nikdo, kdo by Mannyho nemiloval :) A taky miluju Fran...asi ne proto, že bychom se v ní jako ženy viděly, ale přiznejme si, i přes všechno, co se jí v seriálu povedlo, zůstává úžasná. A má kolikrát stejně dobrý hlášky, jako Bernard.

plakát

Jak nežít svůj život (2007) (seriál) 

Občas si nemůžu pomoct a musím srovnávat Dona s Bernardem Blackem a Eddieho s Mannym. Black booksáci jsou jistě jako postavy sympatičtější a mají jaksi promyšlenější charaktery, ale v tom je taky účel, že? Naproti tomu Don, prostě debil. Kdybych znala chlápka, jako je on, asi bych ho...."3 things she would like to do to Don: 1- Kick his balls, 2- make someone kick Don's balls, 3- at least try to kick his balls." Ale pořád mu musím fandit, smát se, dívat se dál.

plakát

Malá Velká Británie (2003) (seriál) 

Tento druh humoru jsem si zamilovala hned od prvního dílu. Jen je škoda, že mé oblíbené příběhy (pravá dámaEmily s kamarádkou a příběh mladíka a krásné babičky) brzy skončily. Naprosto nechápu, jak mohli dva hlavní protagonisté tak úžasně zvládnout tolik různých rolí. Naopak v dějové linii Loua a Andyho jsme se nakonec dočkali aspon maličké satisfakce. Navíc je seriál dokonale vymyšlen do detailu. Ke každé otravné a zavrženíhodné postavě Matta Lucase existuje vyváženě nějaká postava Davida Williamse a naopak a tak je harmonie vesmíru nenarušena. :)

plakát

Hrob světlušek (1988) 

Je velmi nerozumné si pustit takovýto film a nemít po ruce balíček kapesníků. Obzvláště poté, co si podruhé pustíte úvodní scénu.

plakát

Vejška (2014) 

Asi protože je mi tenhle životní styl absolutně cizí, vejška mě docela bavila. :)