Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (35)

Zakladatel

Zakladatel (2016)

Roli Raye Kroca původně nabídli Tomu Hanksovi. Ten však odmítl a role nakonec připadla Michaelu Keatonovi. Pravý opak se pak stal před natáčením snímku Philadelphia (1993), když hlavní roli tehdy odmítl Keaton a nakonec se jí chopil Hanks.

Solo: Star Wars Story

Solo: Star Wars Story (2018)

Pracovní název filmu byl Red Cup, což odkazuje na červené plastové kelímky společnosti Solo, bez kterých se v USA neobejde téměř žádná party.

Mimoni

Mimoni (2015)

Rodina Nelsonových, která vezme Mimoně (Pierre Coffin) na Villain-Con, má personalizovanou SPZ "LUV-2-ROB. Stát New York však nezavedl personalizované SPZ až do roku 1977. Film se odehrává v roku 1968.

Flash

Flash (2014) (seriál)

Přestože je seriál napěchovaný speciálními efekty, za které byl nominován i na ceny Emmy, v celé show jsou pouze dvě plně počítačem vytvořené postavy - Gorilla Grodd (David Sobolov) a King Shark (David Hayter).

Star Trek: Do neznáma

Star Trek: Do neznáma (2016)

Aby se od filmu odvrátila nadměrná pozornost, nesl pracovní název "Washington".

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Sigourney Weaver (Ellen Ripley) si vyžádala zrovna ne obvyklé právo zamítnout šíření jakýchkoli propagačních materiálů. Tohoto oprávnění pak užila např. při zákazu použití plakátu, ve kterém v jeskyni plné vetřelčích vajíček drží v náručí malou Newt (Carrie Henn).

Anthropoid

Anthropoid (2016)

Natáčelo se v Praze od května do září 2015.

Jessica Jones

Jessica Jones (2015) (seriál)

Aby studio od natáčení odvrátilo přílišnou pozornost, seriál nesl pracovní název: Violet.

Spider-Man

Spider-Man (2002)

Jedna z upoutávek na film zobrazovala bankovní loupež, při níž lupiči unikali ve vrtulníku, který se najednou zastavil ve vzduchu. Když se kamera oddálila, bylo vidět, že vrtulník uvízl v pavučině zavěšené mezi dvěma věžemi Světového obchodního centra. Po teroristických útocích z 11. září 2001 byl však trailer změněn. Scéna byla z filmu odstraněna a nahradil ji záběr na pavoučího hrdinu (Tobey Maguire) opírajícího se o stožár s americkou vlajkou. Ve filmu je ovšem moment, kdy se ve Spider-Manových (Tobey Maguire) čočkách zmíněné budovy odrážejí.

Captain America: První Avenger

Captain America: První Avenger (2011)

Komiks, který ve filmu vychází jako "pocta" Captainu Americovi (Chris Evans) a který si děti ve filmu kupují, nese obálku skutečného komiksu "Captain America #1" z roku 1941.

Čaroděj ze země Oz

Čaroděj ze země Oz (1939)

Kůň, který ve filmu měnil barvu, nebyl pouze jeden, natáčení se účastnili rovnou čtyři koně, kteří byli každý pomalovaný citrónovou, třešňovou a hroznovou želatinou.

Zbav se svých miláčků

Zbav se svých miláčků (2013)

Syn Luciena Carra Caleb zažaloval tvůrce snímku prohlašujíce, že jde o "šíření klamavých informací a další hollywoodskou propagandu." ... "Film je založen čistě na vyprávění Allena Ginsberga, který měl nespočet důvodů ke zkreslení faktů tak, aby mu zapadly do vyprávění a ladila jeho egu." Caleb Carr dále zdůrazňuje skutečnost, že David Krammerer, kolem jehož smrti se snímek točí, pronásledoval a sexuálně obtěžoval jeho otce již od dvanácti let věku. Uvádí, že jen díky přátelství s Jackem Kerouacem si Lucien konečně uvědomil, jak špatné a kriminální povahy byl Krammererův vztah vůči jeho osobě. Calebovu tvrzení nahrává i rozsudek soudce v případu jeho otce, který uznal, že Karemmerer na něj působil svým sedmiletým obtěžováním a pronásledováním takovým tlakem, že Lucien neviděl jinou možnost než použití násilí. Byl odsouzen na 18 měsíců v Elmira Correctional Facility v New Yorku.

Tony 'n' Tina's Wedding

Tony 'n' Tina's Wedding (2004)

Film je jeden z mála, který si od magazínu Slant vysloužil hodnocení "žádná hvězdička". Film byl nazván "velice nevtipným odpálením" původní hry a jednoduchou katastrofou.

Tony 'n' Tina's Wedding

Tony 'n' Tina's Wedding (2004)

Film měl premiéru 3. května 2004 na filmovém festivalu Tribeca, poté se mu dostalo jen limitovaného promítání v několika málo kinech po USA o tři a půl roku později.

Reklama