Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (35)

Solo: Star Wars Story

Solo: Star Wars Story (2018)

Pracovní název filmu byl Red Cup, což odkazuje na červené plastové kelímky společnosti Solo, bez kterých se v USA neobejde téměř žádná party.

Zakladatel

Zakladatel (2016)

Roli Raye Kroca původně nabídli Tomu Hanksovi. Ten však odmítl a role nakonec připadla Michaelu Keatonovi. Pravý opak se pak stal před natáčením snímku Philadelphia (1993), když hlavní roli tehdy odmítl Keaton a nakonec se jí chopil Hanks.

Star Trek: Do neznáma

Star Trek: Do neznáma (2016)

Aby se od filmu odvrátila nadměrná pozornost, nesl pracovní název "Washington".

Anthropoid

Anthropoid (2016)

Natáčelo se v Praze od května do září 2015.

Jessica Jones

Jessica Jones (2015) (seriál)

Aby studio od natáčení odvrátilo přílišnou pozornost, seriál nesl pracovní název: Violet.

Mimoni

Mimoni (2015)

Rodina Nelsonových, která vezme Mimoně (Pierre Coffin) na Villain-Con, má personalizovanou SPZ "LUV-2-ROB. Stát New York však nezavedl personalizované SPZ až do roku 1977. Film se odehrává v roku 1968.

Need for Speed

Need for Speed (2014)

Postava Michaela Keatona se původně jmenovala dle vysoké věže, kde sídlí, "Birdman". Aby se však nepletla s jeho rolí v nadcházejícím snímku Birdman (2014), došlo k přejmenování právě na použité "Monarch".

Flash

Flash (2014) (seriál)

Přestože je seriál napěchovaný speciálními efekty, za které byl nominován i na ceny Emmy, v celé show jsou pouze dvě plně počítačem vytvořené postavy - Gorilla Grodd (David Sobolov) a King Shark (David Hayter).

Zbav se svých miláčků

Zbav se svých miláčků (2013)

Syn Luciena Carra Caleb zažaloval tvůrce snímku prohlašujíce, že jde o "šíření klamavých informací a další hollywoodskou propagandu." ... "Film je založen čistě na vyprávění Allena Ginsberga, který měl nespočet důvodů ke zkreslení faktů tak, aby mu zapadly do vyprávění a ladila jeho egu." Caleb Carr dále zdůrazňuje skutečnost, že David Krammerer, kolem jehož smrti se snímek točí, pronásledoval a sexuálně obtěžoval jeho otce již od dvanácti let věku. Uvádí, že jen díky přátelství s Jackem Kerouacem si Lucien konečně uvědomil, jak špatné a kriminální povahy byl Krammererův vztah vůči jeho osobě. Calebovu tvrzení nahrává i rozsudek soudce v případu jeho otce, který uznal, že Karemmerer na něj působil svým sedmiletým obtěžováním a pronásledováním takovým tlakem, že Lucien neviděl jinou možnost než použití násilí. Byl odsouzen na 18 měsíců v Elmira Correctional Facility v New Yorku.

Sunlight Jr.

Sunlight Jr. (2013)

Film si svou světovou premiéru odbyl 20. dubna 2013 na Tribeca Film Festivalu v New Yorku.

Captain America: První Avenger

Captain America: První Avenger (2011)

Komiks, který ve filmu vychází jako "pocta" Captainu Americovi (Chris Evans) a který si děti ve filmu kupují, nese obálku skutečného komiksu "Captain America #1" z roku 1941.

Reklama