Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (436)

plakát

Černá Dahlia (2006) 

Černá Dahlia se moc nepovedla. Film je neuvěřitelně zdlouhavý a chybí mu nějaký větší spád, který by vás po celou dobu udržel v křesle. Nezachraňuje to ani jinak vynikající Scarlett Johansson ani oscarová Hilary Swank. Škoda. Vím, že Brian De Palma umí natočit výbornej film ale tady se to prostě nepovedlo. Pro mě docela šedej průměr.

plakát

Černá labuť (2010) 

Excelentní a ohromující drama, které mi v závěrečné půl hodině totálně sebralo dech a já jen koukal a koukal. Neuvěřitelně strhující a hlavně výborně zahraná role v podání Natalie Portman a Vincenta Cassela. Aronofsky opět nezklamal a jeho rukopis typický pro Requiem pro sen je zde cítit v každém záběru. Do toho všeho samozřejmě stále hrající symfonie z Labutího jezera, která dokonale brnká na nervy. Na druhou stranu musím říct, že tento film je přesně ten typ na který se už divák podruhé nejspíš nepodívá. 90% ale stále je pro Aronofskyho nejlepší dílo Fontána, která mi přišla dokonale originální a jejíž depresivní soundtrack mě i dnes dostává do kolen. Black Swan je pro mě až moc podobný Requiem pro sen. Nezbývá než ale opět uznale pokývnout Aronofskymu. Vynikající!!!

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Další Ridleyho film a opět další filmová lahůdka. Tentokrát tu máme čest s válečným dramatem zachycující boje v Somálsku. Výborní herci, výborná kamera a ještě lepší zvuk. Filmový zážitek, který vám v hlavě zůstane pekělně dlouho.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Beru a chápu, že je Červený trpaslík pro někoho jeden z nejlepších seriálů. Já sám, jsem ve svém okolí obklopen lidmi, kteří na Red Dwarfa nedají dopustit. Mě osobně ale humor seriálu nic neříká. Nevím čím to je, pár dílů jsem viděl ale za celý seriál jsem se tak dvakrát zasmál. Přitom britský humor mám opravdu rád. Seriály jako Black Books, IT Crowd považuju za jedny z nejlepších ale Red Dwarf není prostě můj šálek čaje. Proto mu dávám ***.

plakát

Česko hledá SuperStar (2004) (pořad) 

První řada byla nebál bych se říci v Česku trochu fenoménem. I já sem ji moc rád sledoval, protože přinesla něco nového a neokoukaného. S přibývajícími řadami už ale šla trochu kvalita dolu a začalo to být silně stereotypní.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Pod zdánlivě lacinou komedií s ohraným příběhem o módě se skrývá nadprůměrný snímek s výborným scénářem, režií a kvalitními herci v podání drsné a zásadové Meryl Streep a mladičké novinářce Anne Hathaway. Ďábel nosí pradu mě velmi mile překvapil. Od filmu jsem absolutně nic nečekal. Chtěl jsem nenáročnou tříhvězdičkovou komedii ale nakonec se z toho stala 110 minutová svižná zábava, která utekla jako voda. Na 5 to sice není ale každopádně palec nahoru a po zásluze 4 hvězdičky.

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Wow. Takhle výborný a napínavý TV seriál se jen tak nevidí. Každý ze tří dílů má svojí kvalitu a jako celek tvoří Ďáblova lest výbornou televizní záležitost. Za zmínku stojí hlavně výborná Strachova režie. 80%

plakát

Dannyho parťáci (2001) 

Jeden z nejpohodovějších filmů roku 2001. Geniální herecké obsazení v kterém si snad každý znát najde tu svojí oblíbenou star. Stevenovi Soderberhovi se daří natočit opravdu zábavnou krimi-komedii na kterou se dá dívat pořád dokola a dokola. 5 hvězdiček

plakát

Dannyho parťáci 3 (2007) 

Oproti poměrně komplikovanému druhému dílu je trojka Dannyho parťáků výrazným zlepšením. Steven Soderbergh si dal s trojkou hodně záležet a je to dost znát. K hereckému obsazení snad není ani co dodávat. Na geniální jedničku to už ale prostě nemá, tak nakonec dávám 4 hvězdičky.

plakát

Dawsonův svět (1998) (seriál) 

Podle mě jeden z nejlepších teenagerských amerických seriálů. Hlavní postavy jsou sympatické a celé je to vůbec slušně natočené a rozhodně jsem se u toho nikdy nenudil. Narozdíl od třeba od Gilmorek který jsou víceméně o tom samém ale pro mě trochu možná ukecané a rozhodně bez menší dávky citu jako u Dawsonova světu.