Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 024)

plakát

Nezvratný osud 4 (2009) 

Série Final Destination je jednoznačně má nejoblíbenější hororová série 21. století a patří k mým nejoblíbenějším hororovým sériím vůbec. Prozatím jsem byl s každým dílem velmi spokojen a spokojenost je sice slabší, ale stále velká. U trojky to bohužel zas tak říct úplně nemohu, i když jsem přeci jen dal čtyři hvězdičky, ale k tomuto dílu nemám námitky ho nějak urážet a mohu bezpochyby dát čtyři hvězdičky s naběhnutím na pětku. Efektivně je to snad nejlépe zmáknutá série a brutálně obzvlášť. Pokud se vám nelíbil film, tak alespoň umělci a filmaři svou práci zmákli na výbornou. Mohu zatleskat jak filmařům, kteří si s tímto dílem dali zatím snad tu největší práci, tak i celému filmu. Pro mě jim ta práce za to stála. Opět výborný horor.

plakát

Breakout (2007) 

Vlastně to taková tragédie nebyla. Mě se to vlastně docela líbilo. Mě hiphop nevadí, občas si ho poslechnu, a tak jsem vlastně měl příležitost tomu i dost rozumět. Mohl jsem rozumět generaci těchto lidí lidí "z jiného světa". Děsivé a perfektní hudební drama, které skvěle vrcholí a má solidní příběh.

plakát

Příšerná tchyně (2005) 

Řada lidí to hodnotí jako dost slabý podprůměr, ale já se za své hodnocení stydět nemusím. Naopak mohu jásat, že jsem konečně viděl skvělou babskou komedii. Sice si to už moc napamatuju, ale to, že se mi to líbilo si ještě pamatuju :-).

plakát

Chained (2012) 

Od Davida Lynche jsem prozatím viděl jeho seriál Twin Peaks a drama Elephant Man. A doteď bez jeho mysteriózních počinů stále mohu žít a jsem spokojen. Dnes jsem se podíval na dílo jeho dcery Jennifer, která jde v jeho šlépějích a zatím se jí to teda vůbec nedaří. Je fakt, že to bylo z hororového světa zase něco jiného, ale naprosto nesmyslného. Vrah zabije matku a jejího synka chudáka si vezme domů a ten mu bude po zbytek jeho dětství dělat sluhu, nechá ho řetězy přivázaného na posteli a po několika letech mu z toho už jebne, a poté ho chce pustit psychopat ven na svobodu, ať začne žít od znova a lépe. Nerad spoileruji, i když blbě, ale je to fakt blbý příběh a Jennifer Lynch nemá srdce... a po tomto snímku bohužel ani zřejmě vyděděný talent. Lynchovu režii nemusím a režii jeho dcery zřejmě ani nebudu mít rád, případně nenávidět. Po hodinu filmu se tam jen dvě hlavní postavy baví o ničem, pak si občas zahrají karty, kluk se za odměnu může podívat na televizi a vrah si občas domů přinese oběť, nad kterou si smlsne v posteli a pak jí pošle na onen svět a v nějakém skladu jí zakope a ženská mu naplní další místo v baráku, no a po té hodince, kdy už jsem doufal v něco dobrého, tak to bylo ještě horší, ještě podprůměrnější a musím říct, že i nudnější... a ano, nedalo se to skoro vydržet. V poslední době asi nejslabší hororový zážitek...

plakát

Lesy (2006) 

Čistě průměrný horor. Nenudil jsem se u něj, byl zajímavý, ale nijak mě neoslovil. Je pravda, že jsem měl o The Woods jiné mínění, čekal jsem jakousi vyvražďovačku v trošku jiném podání, ale nezabíjelo se tam vůbec. Až teda na konci, o čemž mi bylo jasné, že na konci to takhle nějak bude, a tudíž krvavý závěr se mi z celého filmu líbil nejvíc. Ten se vážně povedl, ale jinak celý film průměrný, "nenudný" a nekrvavý. Za trošku povedenější konec však o stupeň lepší hodnocení dát bohužel dnes nemohu. I když jsem u titulek o té čtyřce přemýšlel, ale dnes dám trojku.

plakát

Nejúžasnější videa světa (1999) (pořad) 

Čtvrteční večery jsem nad tímto pořadem trávil neskutečně mnoho. A rozhodně to stálo za to...

plakát

Bloodbath (2012) 

Celovečerní film podle tohoto videa by nebyl vůbec špatný...

plakát

The Event (2012) 

What the Hell??? Možná mě budete mít za neznaboha, ale jediná věc, která se mi u tohoto videa líbila byla useknutí hlavy srnky... ale srnky mám jinak rád....

plakát

Maniak (2012) 

No Francku Khalfoune, vidíš jak to jde! Dnes jsem poprvé okusil jeho režii v podání béčkového hororu P2, která mě teda moc nevzala, řekl bych, že to byl čistý průměr, což však Maniak, který jsem shlédnul po projekci P2 nebyl ani zdaleka. Spolu s Tarantinovým Djangem je tento mysteriózní hororový brutální, drastický a krvavý snímek mým nejočekávanějším kouskem tohoto roku. Mohu jen litovat, že jsem na to nevyrazil do kina a mohu konečně jásat, že se mi líbil film, u kterého spolupracoval (i přesto můj oblíbenec) Alexandre Aja. Ještě před samotnou projekcí filmu jsem si řekl, že pokud se mi Maniak bude líbit, tak tomu s radostí vysolím pětihvězdičkovou bombu, jako právě u Djanga, ale při úvodní půlhodince jsem tak nějak názor měnil a zdálo se mi, že to bude solidní nadprůměr, tedy jasné a kvalitní čtyři hvězdičky. Po půl hodině filmu se to však změnilo v nejlepší hororový mysteriózní thriller, který bych mohl nazvat dokonalým! Navíc jsem se mohl kochat také téměř dokonalou režií, ano ta režie mě fakt dostala, jen mě mrzelo, že tam bylo málo záběrů na Elijaha Wooda, ale možná tím to mělo to kouzlo. A také výborné výkony herců a zvlášť také Elijaha Wooda. Nevím, kdy se mi naposledy tak moc líbil horor, ale tohle je prozatím můj největší hororový zážitek, který jsem od posledního ode mě pětihvězdičkového hororu viděl! Jak říkám: dokonalý thriller. Jako remake jsem snad žádný lepší neviděl! Mé dva prozatím nejočekávanější filmy letoška svou roli zvládli na výbornou s hvězdičkou. Maniak také překonal můj přetrvávající zážitek s právě Tarantinova Djanga. Tento filmový zážitek bude trvat hodně dlouho. Geniální dílo!

plakát

P2 (2007) 

Po několika dnech opomíjení jsem se k tomuto hororovému thrilleru konečně dostal, ale má očekávání to ani zdaleka nesplnilo. Těšil jsem se až moc a také to je horor, který jsem po dlouhé době viděl, ale jak říkám, opět mě to zklamalo. Je to horor s úplně jiným příběhem a možná to je to špatné, co se mi na tomto filmu nelíbilo. Mé srdce už zřejmě bude navždy oddané typickým slasherům, vyvražďovačkám, explotation, hixplotation a další subžánry hororu, ale takovéhle jiné hororové příběhy jsou nic moc. Horory, kde účinkují dvě osoby, z nichž jedna je oběť a jedna vrah a po hodinu a půl se tam jen pronásledují a děje se tam pořád to samé, to na mě skoro nikdy neudělá dojem a P2 na mě fakt dojem neudělalo. Je to mé první setkání s Khalfounovou režií, ale dnes/hned po dopsání komentáře se vrhám do jeho žhavé novinky Maniac a na něj se moc těším, a tak doufám, že nezklame. Francka Khalfouna však přeci jen nemám za špatného režiséra.