Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 024)

plakát

Vteřiny před katastrofou (2004) (seriál) 

Jeden z mála dokumentárních seriálů, kterým jsem věnoval pozornost skoro pravidelně a také to zato docela stálo. V televizi většinou dávají až doslova řečeno velký hovno a proto se na ní moc nekoukám, ale Vteřiny před katastrofou je výjimka. Katastrofické příběhy mám rád, protože navíc je to jeden z těch mála dokumentárních žánrů, které můžu, protože jinak dokumenty moc nesleduju, navíc i docela dost napínavý dokument, aby taky ne, když to jsou katastrofy :-). Konečně dokument, který se mi líbil a to moc.

plakát

Hooked (2011) 

Moc krásná animace, fakt smekám a docela i pěkný, milý a roztomilý příběh. Po pár dnech opět krátkometrážní film, který se mi konečně líbil.

plakát

Americká krása (1999) 

Nejlepší "tragikosatira", dokonalý film, ke kterému je netřeba se vyjadřovat. Nejlepší film o nenávisti, podvodech, ale i lásce a mnoho dalších věcí. Zkrátka nemám slov. Všechny tyto tagy fungují na sto procent. Jindy přijde taková černo humorná scénka, která je rázem nahrazena nějakou dost smutnou a nebo někdy i mrazivou, či lechtivou scénou, v haluškách Kevina Spaceyho :-). American Beauty asi změnila život všem působícím osobnostem v tomto filmu. Sam Mendes vstoupil do světa režie hned se svým nejlepším a hned legendárním snímkem, Kevin Spacey se stal hned o něco lepším hercem, snad tím nejlepším v té době a tato role snad byla ta vůbec nejlepší v které kdy působil Annette Bening, kterou zrovna moc neznám a zřejmě také většinu a tudíž také naprostá změna a zřejmě také její životní role, Thora Birch to samé jako u Annette Bening, Wes Bentley, Chris Cooper, Mena Suvari a Thomas Newman a jeho legendární soundtrack http://www.youtube.com/watch?v=6sWll2mqPD0, zkrátka American Beaty změnila všem působícím osobnostem život a nejen to. Změnila také celé filmové dějiny a i mnohé další. No... a stejně jsem se rozepsal :-).

plakát

Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) 

Československá kinematografie a Sci-Fi? To nejde teda vůbec dohromady. Znám nějaké případy, ale většinou se jedná o blbost, dobrou blbost. Což je samozřejmě i tohle. Ale mě se to docela líbilo a také si s tím filmaři pěkně pohráli. Já mám československé filmy docela hodně rád a hlavně komedie. Tohle nebyla vůbec špatná komedie, na kterou jsem se navíc dost těšil před shlédnutím. Ještě k tomu s troškou akce, což na dobu, kdy se film natáčel je docela taky slušný, když my moc ty akční filmy netočíme, právě kvůli financím, takže i akce nebyla špatná. Pro mě sice trochu stupidní, ale příjemný film na nedělní odpoledne.

plakát

Tráva (2005) (seriál) 

Někdy dobrý, někdy horší, někdy průměrný seriál. Weeds mě nikdy moc nebrala, ale za to mě hodně lákala. No a jednou jsem jí konečně našel na internetu online a tak jsem si jí nenechal ujít. Shlédnul jsem prvních pět dílů a čekal jsem větší očekávání. Po první sérii zatím tři a půl hvězdiček, blíž k těm čtyřem.

plakát

Účastníci zájezdu (2006) 

Klasická česká komedie. Někdy velkej shit, nebo naprostá a nehorázná pičovina a jindy zase takový průměr, či podprůměr a nebo také někdy nadprůměr a poté cca. jednou za rok přijde výjimka. Účastníky zájezdu zařadím mezi ten průměr. Čistý průměr. Michale Viewegha jsem nikdy nečetl (zaplať pánbůh), ale filmy, podle jeho předlohy jsou opravdu nehorázné sračky. Viz. Renčův Román pro ženy, trošku lepší tahle Vejdělkova komedie a další už neznám a radši už ani znát nechci, i když stejně po dopsání tohoto komentáře si prohlédnu spisovatelskou biografii Viewegha, takže budu stejně znát i jiné. Já nechci soudit Viewegha tak, že je špatný spisovatel, ale na jeho knížky se hold dělají špatné, až přímo stupidní filmy, tak nevím jaké mohou být předlohy knižní, navíc, když já ani moc nečtu. Za život jsem přečetl pár desítek knih a jediná, která se mi vážně líbila byly Goscinniho Mikulášovi patálie, kterou jsme čtli na základce ve čtvrté třídě a zbytek mě vážně nebral a tak si myslím, že Viewegh mi za to asi moc nestojí. Navíc, když už mám číst nějakou tu knížku, tak jen horor a nebo už jen nějakou encyklopedii, třeba o filmech a nebo filmových tvůrcích, ale určitě ne komedie.

plakát

Krokodýl Dundee 2 (1988) 

Pro mě asi stejně kvalitní díl, jako první. O poznání přeci jen trošku slabší, než jednička, ale mě se to pořád líbilo. Pořád stejně napínavé, pořád stejně vtipné, pořád stejně dobré.

plakát

Krokodýl Dundee (1986) 

Velmi povedená dobrodružná komedie, kterou si v televizi už skoro nikdy nenechám ujít. Taková stará, známá australská klasika, která už je dnes solidní kult. Tohle hold můžu vždycky.

plakát

Tajemství starého hotelu (2011) 

Většinou béčkové filmy a horory hodnotím čtyřmi hvězdičkami, pokud se mi moc líbily a plnému počtu se většinou u těchto typů vyhýbám, ale u všeho existují velké výjimky, no a The Innkeepers jsou jedna z nich s tím, že to je jedna z vůbec nejlepších výjimek co jsem (prozatím) za život viděl. Skutečně hrozně zajímavá, strhující, na konci i brutální a napínavá duchařina. Podoba filmu související s pro mě dost podprůměrnou duchařinou 1408 je jen v tom hotelu a jinak je to totálně jiná pecka. Ti West je zřejmě podle ohlasů jeho i jiných hororů docela cool režisér, však já už se chystám mrknou na jeho dřívější dílo The House of the Devil, tak uvidíme, jak se předvedl. Nicméně za své hodnocení u Innkeepers jsem docela i hrdý, proč bych vlastně tomu těch pět hvězdiček nemohl dát? Jen párkrát přišla malá nuda, ale jinak solidní duchařina, ano trošku jsem se rozmýšlel, zda dát přeci jen ty čtyři hvězdičky, pač to nebylo dokonalé dílo, ale pět hvězdiček si to přeci jen zaslouží. Perfektní hororový zážitek. Kdo má rád horory, kdo hororem žije a kdo je miluje, tak musí valit oči.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Pro mě jako kluka byl Sherlock Holmes můj velký vzor a jelikož už jsem byl jako kluk velkým filmovým nadšencem, tak mě mrzelo, že jsem nevěděl o žádném filmu, také proto, že žádný ani nebyl, aspoň nějaký ten známější. No a tentokrát jsem se konečně dočkal. Efektivně a z kamerového hlediska je Sherlock Holmes skvělá a působivá podívaná, z hlediska akčního to též, z krimi hlediska je to solidní film a z ostatních hledisek také solidní film. Robert Downey Jr. opět jako totální arogant :), stejně jako z Avengers, či Iron Mana a ostatní herci nebyli vůbec špatní. Přesto, že to nebyl ten nejlepší film o Sherlockovi, tak jsem rozhodně nebyl zklamaný. Rozhodně stojí za shlédnutí.